Οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας

 Σκάνδαλο υποκλοπών: Συνεχείς αποκαλύψεις και με το βλέμμα στους πρώην πρωθυπουργούς ο Κ.Μητσοτάκης

Και την ίδια στιγμή που οι εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών γιγαντώνονται και να κυκλώνουν το Μαξίμου πλέον το βλέμμα των στελεχών της ΝΔ στρέφεται στις επικείμενες δημόσιες παρουσίες Καραμανλή-Σαμαρά που μπορεί να οδηγήσουν σε επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων.

Και αυτό γιατί αν οι πρώην πρωθυπουργοί επιλέξουν την αναζήτηση εξηγήσεων και ουσιαστικά την επίρριψη ευθυνών ώστε να τρωθεί άλλο η παράταξη τότε θα καταρριφθεί και το πρόταγμα του Κ. Μητσοτάκη να μην κυλήσει η πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και μάλιστα κάτω από το πρίσμα των αποκαλύψεων για τη νέα λίστα παρακολουθούμενων.

Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς και τα ερωτήματα αναπάντητα. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η ‘Εστία’ αναφέρεται: “στην ομολογία του Κ.Μητσοτάκη σε υπουργό του πως τον παρακολουθούσε γιατί νόμιζε πως αδικούσε φίλους του στον τομέα της ενέργειας”!

Η σιωπή της μεγάλης πλειονότητας των κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. που τέθηκαν στο στόχαστρο του Predator συμπληρώνει το παζλ της δυσπιστίας στις τάξεις της παράταξης με τον Κ. Μητσοτάκη να προσπαθεί να “εμψυχώσει”-εξηγήσει στο πλαίσιο της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. το τι γίνεται!

Πάντως πολλά στελέχη της Ν.Δ. ωστόσο να θεωρούν ότι πλέον «η κυβέρνηση δεν διαμορφώνει τις εξελίξεις, αλλά σύρεται πίσω από αυτές προς το άγνωστο».

Το ερχόμενο Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, ο Κώστας Καραμανλής θα δώσει το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας Εστία και βιογράφου του Μανώλη Κοττάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τον λόγο κάνοντας νύξη στις καυτές πτυχές της επικαιρότητας. Όπως κατέδειξε στην ομιλία του στο πολιτικό μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, κινείται στον αντίποδα της κυβερνητικής επιχείρησης οχύρωσης πίσω από το απόρρητο.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 7 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του «Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς με κεντρικό ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό, που συγκαταλέγεται στη λίστα των παρακολουθούμενων. Ο Αντ. Σαμαράς ακόμα δεν έχει προβεί σε σχετική τοποθέτηση. Επιμένει μόνο να υπενθυμίζει στον Κ. Μητσοτάκη -για τα ελληνοτουρκικά- ότι «διάλογο με πειρατές δεν κάνουμε».

loading...