Ο ύποπτος ρόλος των Άλεξ Ρόντου (ΓΑΠ) – Άρη Καρατζά (Αντώνη Σαμαρά) σε βάρος της χώρας και του Καραμανλή – Ο πρώην πρωθυπουργός «παρών» στη δίκη των δικών!

ο κ. Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει, μέσω του νομικού που τον εκπροσωπεί, «παρών» στην υπόθεση των υποκλοπών και πως θέλει να παραστεί στην επικείμενη δίκη...

Παράσταση πολιτικής αγωγής στην
υπόθεση των υποκλοπών φέρεται να είχε δηλώσει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής τρεις ημέρες μόλις πριν κλείσει η δικογραφία και αρκετό καιρό πριν εκδοθεί το πρόσφατο βούλευμα – καταπέλτης. Πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, κι αφού πλέον γνωρίζουμε ότι οδηγούμαστε στη «δίκη των δικών», όπου θα πέσει φως στις πτυχές αυτές του τι έγινε και από ποιους (όχι όλους), προκειμένου να ανακοπεί η ομαλή διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, για πρώτη φορά ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να δηλώσει «παρών», μέσω του νομικού που τον εκπροσωπεί και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Αργύρη Καρρά, στην όλη διαδικασία και μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για τότε…
Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης
Ουσιαστικά, ο πρώην πρωθυπουργός πρόκειται να «σπάσει» τη σιωπή του (ήδη πάμπολλοι ιδρώνουν για το τι προτίθεται να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου), αφού είναι απολύτως βέβαιο ότι θα παραστεί στην επικείμενη δίκη. Παράλληλα, αποτελεί πολιτική κίνηση η επιλογή του αυτή, αφού παρεμβαίνει και στην άλλη δικογραφία που έχει συνενωθεί και αφορά το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας σε μια περίοδο διακυβέρνησης κατά την οποία, κατά τη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση έκανε πολιτικά ανοίγματα προς τη Ρωσία μέσω και οικονομικών συνεργασιών.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το άρθρο 370A της Ποινικής Δικονομίας επιτρέπει στον πρώην πρωθυπουργό να παρίσταται ως πολιτική αγωγή, αφού κατά το διαβιβαστικό και ο ίδιος υπήρξε θύμα των γνωστών υποκλοπών μέσω της εταιρείας Vodafone, η οποία παρακολουθούσε 107 παρόχους, πρώην υπουργούς, αλλά και απλούς πολίτες – κατονομάζονται όλοι, όπως και οι τηλεφωνικοί αριθμοί των παροχών τους.
Στο διαβιβαστικό αποκαλύπτεται ακόμη μία σημαντική λεπτομέρεια: το 2004, εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και λίγο πριν, ζητήθηκε από την ΕΥΠ και από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας να δοθούν στοιχεία-τεχνικές πληροφορίες με σκοπό την ανεύρεση λύσεων σε θέματα επανασυνδέσεων. Τα στοιχεία, όπως αναφέρει ο κ. Φούκας, αφορούσαν «τον αριθμό των διακοπτών που κάλυπταν την περιοχή των Αθηνών και την εδαφική κάλυψη εκάστου αυτών, τα στοιχεία του κατασκευαστή κ.τ.λ.».
Διαδικασίες για δίκη
Με βάση το πρόσφατο βούλευμα βάσει του οποίου υπήρξε και οι καταλογισμί ευθυνών στον πράκτορα της CIA και εκζητούμενο Γουίλιαμ Μπέιζιλ (William Basil) για το έγκλημα της κατασκοπείας και για το έγκλημα της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας στην υπόθεση διαρροής εγγράφων από την ΕΥΠ για τους δύο υπαλλήλους της ΕΥΠ (Παντελάκη, Σπατιώτης), καθώς για τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη, το αδίκημα μετατράπηκε με βούλευμα σε πλημμέλημα, καθώς έγινε αποδεκτό ότι ήταν παραλήπτης μόνο των εγγράφων.
Παράλληλα για το σχέδιο αποσταθεροποίησης την περίοδο 2005-2007 (αποκαλούμενο «Πυθία») ασκήθηκε δίωξη κατ’ αγνώστων για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Το σχέδιο περιγράφεται από τον ανακριτή εμμέσως με τον χαρακτηρισμό της δίωξης. Η ποινική δίωξη, όπως αναφέρεται, αφορούσε «την ύπαρξη συνωμοσίας, σχεδιασμού και ενδεχόμενης κεντρικής υποκίνησης ενεργειών που αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της ελληνικής κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, μεταξύ των οποίων ενεργειών και για το κατά πληροφορίες σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σκοπός των δραστών φέρεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και της οικονομικής προσέγγισης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται με τη σύναψη διμερών πολυμερών συμφωνιών σε σειρά θεμάτων…».
Και στοιχεία από WikiLeaks
Ο ανακριτής περιγράφει κινηματογραφικές συνθήκες για τον εντοπισμό των δραστών – προσπάθειες που πάντως δεν τελεσφόρησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ένορκη κατάθεση επιχειρηματία αποκαλύπτει και λεπτομέρειες για συνάντησή του με τον πρόεδρο Ομπάμα. Ο ανακριτής αποκαλύπτει ότι έγινε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Αλέξανδρου Ρόντου (στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου), αλλά και του Άρη Καρατζά (εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά και πάλαι ποτέ διευθυντή του το 1993 στην ΠΟΛ.ΑΝ.), τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2013. Από τις συνομιλίες εντοπίστηκε ενδιαφέρον αποδεικτικό υλικό…
Στοιχεία αντλήθηκαν επίσης από τον ιστότοπο WikiLeaks και από τον ανακριτή εκτιμάται ότι τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν είναι απολύτως γνήσια. Εγιναν, όπως αναφέρεται, και ανακριτικές πράξεις, ενώ υπήρξε συνεχής επαφή και του ανακριτή με πρόσωπα που κινούνταν στον χώρο των υπηρεσιών πληροφοριών.
Μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν είναι οι πρώην πολιτικοί κ.κ. Ιωάννης Βαληνάκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης της ΕΥΠ, οι Α. Ρόντος και Α. Καρατζάς αλλά και οι επιχειρηματίες Γιώργος Τερπεκλής, Βίκτωρ Ρέστης, Αναστάσιος Πάλλης.
Να θυμίσουμε ακόμη ότι ο ανακριτής επισημαίνει για τις ελληνορωσικές σχέσεις ότι «παρατηρείται ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στην ενέργεια, στα Εξοπλιστικά και στις κρατικές προμήθειες». Εκτός από τον πετρελαιαγωγό αναφέρεται και ο αγωγός φυσικού αερίου. Επισημαίνεται ότι και τα δύο έργα είχαν ιδιαίτερη επίδραση στην ελληνική οικονομία και στο ΑΕΠ.


Υπόθεση υποκλοπών
Από την ανάκριση, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, προέκυψε ότι «ο William Basil το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Μάρτιο του 2005 με πρόθεση και παράνομα επιχείρησε να περιέλθουν σε γνώση του ειδήσεις, όπως ορίζονται από το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα, από αυτές που τα συμφέροντα της ελληνικής Δημοκρατίας ή των συμμάχων επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητες απέναντι σε ξένη κυβέρνηση […] Ενήργησε με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις ανωτέρω ειδήσεις για να τις διαβιβάσει σε άλλον, έτσι ώστε να μπορούν να εκτεθούν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του κράτους».
Αναλύεται πώς η σύζυγός του Ιρέν αγόρασε το γνωστό καρτοκινητό από κατάστημα της Vodafone στην Ακτή Μιαούλη και πώς το χρησιμοποίησε για τις παρακολουθήσεις. Ανοιχτό αφήνει ο ανακριτής το αν το παράνομο λογισμικό, το οποίο υπήρχε σε τέσσερις υποσταθμούς της εταιρείας, τοποθετήθηκε με φυσική παρουσία ή από απόσταση.
Ο αμερικανός κατηγορούμενος, όπως αποκαλύπτει ο ανακριτής, εντοπίζεται στην Αθήνα ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της CIA από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είχε συνεργασία με τις αντίστοιχες ελληνικές μυστικές υπηρεσίες κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική τη συμμετοχή του στην επιχείρηση «Δίχτυ». Χρησιμοποιούσε ψευδώνυμα – όπως το Μάρκου -, κωδικές ονομασίες για τις υποκλοπές και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης απομακρύνθηκε. Επανήλθε τον Αύγουστο του 2005 έχοντας λάβει θεώρηση εισόδου από την ελληνική πρεσβεία του Χαρτούμ.  Οι παρακολουθήσεις, όπως επισημαίνεται σαφώς από τον κ. Φούκα, έγιναν για λογαριασμό υπηρεσίας των ΗΠΑ. Ρητά αναφέρει ότι τα αντίγραφα που ζητήθηκαν για την επιχείρηση «Δίχτυ» και από την ΕΥΠ δεν δόθηκαν ποτέ στη Δικαιοσύνη.

https://rpntv.gr/
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Η δίκη των δικών είναι η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ η οποία γίνεται με στοιχεία της πλάκας και έχει ως εσκεμμένο πολιτικό στόχο να κατηγορήσει με ψευδομάρτυρες και πλαστά στοιχεία την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας ως εγκληματική οργάνωση και να την θέσει εκτός νόμου αφήνοντας έτσι ανενόχλητους κάτι κρατικοδίαιτοι τύποι σαν τον Καραμανλή και τον Σαμαρά να μας "σώσουν" ξανά και να τρώνε ανενόχλητοι τα κλοπιμαία του Ελληνικού λαού. Ο Καραμανλής ψάχνει δήθεν δικαίωση για να βάλει μετά υποψηφιότητα για ΠτΔ, για να συνεχίσει να ζει σε βάρος των Ελλήνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ.

  ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ Η ΣΤΟΑ ΕΧΕΙ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ"
  ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΑ ΜΕΛΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
  ΟΠΩΣ Π.Χ.
  ΚΑΠΟΙΟΣ "ΑΔΕΛΦΟΣ"ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΤΑΔΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.
  ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΑΔΕΛΦΟΙ" ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
  Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ:
  1)ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ(ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ"ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ)
  2)ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ "ΑΔΕΛΦΟ"ΕΜΠΟΡΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
  3)ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΔΕΛΦΟ"ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΑ.
  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ Ο "ΑΔΕΛΦΟΣ"ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ ΕΔΡΑΝΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ"ΓΙΑ ΤΗ ΕΠΙΤΥΧΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΩΣΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
  Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ "ΑΔΕΛΦΟΥΣ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ.
  ΤΕΛΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΡΑΣΟΚΑΤΑΝΥΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ.
  ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπάρχει η μασονία δεν ξέρω αν λειτουργεί έτσι ούτε πως λειτουργεί ο διεθνείς σιωνισμός. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι ότι τα αποθεματικά των δήμων τα έχει δέσμευση το κράτος για 99χρόνια και οι δήμοι πολλές φορές δυσκολεύονται να βρουν έσοδα αυτοσυντήρησης. Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεσμεύτηκαν τα αποθεματικά των δήμων για να πληρώνονται οι δανειστές όταν δεν τα βρίσκουν από αλλού.

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]