Η εθελοδουλεία του ΣΚΑΪ, ο Γάλλος συγγραφέας Λα Μποεσί και ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Μ. Στασινόπουλος

Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου

Δύο μήνες το συγκρότημα του Φαλήρου μας βομβάρδιζε μέρα-νύχτα αναγγέλλοντας το «σωτήριο» γεγονός της συναυλίας για.. φιλανθρωπικούς σκοπούς,
διαφημίζοντας τους τραγουδιστές, τους οποίους σχεδόν παρουσίαζε ως.. Κολοκοτρωναίους και.. Μπουμπουλίνες για τη «μεγάλη τους θυσία» να πουν δύο μιξοτράγουδα.
Όταν το συγκρότημα υπηρετεί και στηρίζει το πιο χυδαίο πολιτικό σύστημα των μνημονίων, εμφανίζεται ταυτόχρονα και ως Τζάμπα φιλάνθρωπο, μαζεύοντας ρύζι για τους φτωχούς τους οποίους το ίδιο δημιουργεί με την πολιτική του!

Έρχομαι στο θέμα: Εκεί γύρω στα 1500 ένας Γάλλος δικαστής ονόματι Λα Μποεσί έγραψε ένα δοκίμιο με τον τίτλο: «Η εκούσια δουλεία». Τι έλεγε αυτός ο ιστορικός μύθος; Έλεγε ότι: Όταν ο βασιλιάς Κύρος των Περσών κυρίευσε την ωραία πόλη των Σάρδεων επειδή δεν ήθελε να την καταστρέψει αλλά ταυτόχρονα και να αποβλακώσει τους κατοίκους της για να μην καταλαβαίνουν την δουλεία, τους οδήγησε στην «εκούσια δουλεία»: Άνοιξε ταβέρνες, και δημιούργησε αθλητικούς χώρους, παντός είδους παιχνίδια και οίκους ανοχής με αποτέλεσμα: Οι κάτοικοι των Σάρδεων ασχολούμενοι με τα παιχνίδια δεν συνειδητοποιούσαν την δουλεία τους! Ο Πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής μεταπολιτευτικής «Δημοκρατίας», Μ. Στασινόπουλος θέλοντας ν’ ασκήσει κριτική στα ανάλογα παιχνίδια της δικτατορίας – και κυρίως του ποδοσφαίρου που χλωροφορμίαζε τους Έλληνες και δεν καταλάβαιναν ότι στην Ελλάδα υπάρχει δικτατορία – μετέφρασε και εξέδωσε αυτή την «Εκούσια Δουλεία», το 1975 (από τις εκδ. «Άλμα») με εκτεταμένο πρόλογο, στον οποίο επεσήμανε τις ολέθριες συνέπειες των παντός είδους παιχνιδιών και ανούσιων διασκεδάσεων. Δημιουργούν ηθικό και πολιτικό μιθριδατισμό. Αυτό που κάνει χρόνια ο ΣΚΑΪ με «λαμπρές» επιδόσεις!
Όχι: Η Ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να ζει με τα συσσίτια. Είναι αναξιοπρεπές και κοινωνικά απαράδεκτο. Οι Έλληνες έχουν ζωτική ανάγκη από εργασία και κοινωνική δικαιοσύνη. Ιδού στάδιο λαμπρό για το ΣΚΑΪ και τα άλλα συγκροτήματα.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]