Ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΕΒΖ δείχνει αγγλοαμερικανική κοινοπραξία

Την πρόθεση Βρετανών και Αμερικανών επενδυτών να αποκτήσουν τον όμιλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ έναντι αρχικού τιμήματος, ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε στην ελληνική κυβέρνηση ο
δημιουργός της αγγλοαμερικανικής κοινοπραξίας, που κατέχει σε αυτήν ποσοστό 20%, Χρήστος Φαρμάκης.

Ο κ.Φαρμάκης  εκπροσωπεί funds της Βρετανίας και των ΗΠΑ, όπως επίσης πολυεθνική εταιρεία του κλάδου με διεθνή παρουσία στην παραγωγή και εμπορία ζάχαρης, εισηγμένη σε ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Η κοινοπραξία αυτή, σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη, ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΕΒΖ Α.Ε., στο σύνολό της και όχι αποκλειστικά τις θυγατρικές της Σερβίας που έχουν βγει προς πώληση με διεθνή διαγωνισμό, επενδύοντας για την εξαγορά 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  το ενδιαφέρον της κοινοπραξίας για την αγορά του ομίλου της ΕΒΖ είναι υπαρκτό, σταθερό «και θα μείνει αμείωτο» και διευκρίνισε πως  «το ποσό αγοράς, δεν αντανακλά τις επενδύσεις που επιθυμούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα»,αφού όπως είπε, η κοινοπραξία, δεν αποτελείται από επενδυτές «που τεμαχίζουν εταιρείες και τις πωλούν κομμάτι-κομμάτι».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε ελπίδα » να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, προτού «πεθάνει» από ασφυξία η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ» επειδή οπως διευκρίνισε «οι συζητήσεις μας με την ελληνική κυβέρνηση είναι σε εμβρυακό στάδιο.»

Την ίδια ώρα η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικό  πρόβλημα ρευστότητας. Ο χρόνος του διαγωνισμού για τις θυγατρικές της Σερβίας εξαντλείται και πολύ σύντομα θα πρέπει η κυβέρνηση, ο μέτοχος (σ.σ. ο εκκαθαριστής της μετόχου ΑΤΕ) και η Τράπεζα Πειραιώς που είναι η πιστώτρια Τράπεζα, να εξετάσουν πιθανές λύσεις για τη διάσωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΛΗΘΕΙΑ???

    ΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΖΑΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΑΚΙ ΜΑΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]