Η πρώτη παγκοσμιοποιητική Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

 

Ο Ελληνικός λαός είχε τη «τύχη» να ξεκινήσει το 2023 με μια καθόλα παγκοσμιοποιητική Πρωτοχρονιά που είχαν ετοιμάσει οι ελίτ γι’ αυτόν. Όπως είναι γνωστό, σήμερα, οι περισσότεροι, ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα, υποδέχονται τον Νέο Χρόνο είτε στην τηλεόραση, που έχει γίνει η «διασκέδαση του φτωχού» είτε, το πολύ, σε καμιά «λαϊκή εκδήλωση» σαν αυτή στην Πλατεία Συντάγματος.

Εφέτος, και σαν πρότυπο των «λαϊκών γιορτών» από εδώ και πέρα, η Υπερεθνική Ελίτ και τα τοπικά της όργανα στη Κρατική μας τηλεόραση και στους ελεγχόμενους από αυτήν Δήμους (όπως της Αθήνας) οργάνωσε μια άθλια παγκοσμιοποιητική φιέστα που ελάχιστη σχέση έχει με τη λαϊκή μας κουλτούρα.

Έτσι, τη στιγμή που, όχι πολύ μακριά από τη χώρα μας, μαίνεται ένας πόλεμος μεταξύ –από τη μια μεριά, της Υπερεθνικής Ελίτ, η οποία σήμερα βασικά ελέγχει η αμερικανική οικονομική ελίτ, την οποία εκπροσωπούν τα άθλια ουκρανικά όργανα της (οι περισσότεροι από τα όργανα αυτά καθαροί φασίστες, οι πρόγονοι των οποίων είχαν δράσει στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) και –από την άλλη ο ρώσικος λαός που (με όλες τις αντιφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του) παλεύει πια για την ίδια την ανεξαρτησία του και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.

Τη στιγμή δηλαδή αυτή μαίνεται ένας πόλεμος, ο οποίος θα κρίνει τη τύχη όλων μας. Και αυτό γιατί δεν πρόκειται βέβαια για ένα πόλεμο όπου δήθεν «ο Πούτιν θέλει να υποτάξει τον άμοιρο Ουκρανικό λαό ο οποίος παλεύει για την ελευθερία του», όπως επαναλαμβάνει καθημερινά η μαζική στρεβλωτική προπαγάνδα της Υπερεθνικής Ελίτ. Όπως έχω δείξει σε προηγούμενα άρθρα και βιβλία μου (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 κ.α.), ήδη από το 2014 η Υπερεθνική Ελίτ ξεκίνησε ένα μαζικό πόλεμο ενάντια στη Ρωσία με όργανα τους Ουκρανούς φασίστες (που έχουν ιστορική παράδοση στη χώρα αυτή). Ο στόχος ήταν να μετατρέψει την Ρωσία, κατά το δυνατόν, σε μια «νέα (ανώδυνη) Κίνα»! Δηλαδή σε μια χώρα που θα καλύπτει φθηνά πολλές από τις δυτικές ανάγκες, ενώ συγχρόνως θα καταργούνταν οριστικά η έννοια μιας εναλλακτικής υπερδύναμης η οποία θα μπορούσε, υποτίθεται, να τα βάλει ακόμη και με την Υπερεθνικη Ελίτ που διαφεντεύει την παγκοσμιοποίηση…

Τη στιγμή λοιπόν ακριβώς αυτή, το κύριο κρατικό κανάλι μας (ΕΡΤ1) μέχρι τα μεσάνυχτα μετέδιδε βασικά δυτικόφερτα («παγκοσμιοποιητικά») σαχλοτράγουδα, στα οποία πρωτοστατούσε γνωστός μαϊντανός της ΕΡΤ– στον οποίο δόθηκε και ολόκληρη εβδομαδιαία εκπομπή. Είναι ο ίδιος τύπος που μόλις η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο για τη στήριξη των Ρωσόφωνων πληθυσμών οι οποίοι από το 2014 ήταν κάτω από την μπότα των Ουκρανων φασιστών, μέχρι οργάνωσε έρανο από την ΕΡΤ1 για να στηρίξει τους «άμοιρους» Ουκρανούς! Δηλαδή, αυτούς που η Υπερεθνική Ελίτ είχε επιλέξει για να συντρίψει τη Ρωσία «διά αντιπροσώπου», με σύσσωμο το ΝΑΤΟ (των Μητσοτάκη-Τσίπρα και Σία) και πακτωλούς δολαρίων.

Τα ίδια περίπου συνέβαιναν και στη «μεγάλη λαϊκή γιορτή» στο Σύνταγμα. Και μόνο μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι περισσότεροι είχαν πάει για ύπνο, διανοήθηκε το κρατικό κανάλι μας να παρουσιάσει και πραγματικά ελληνικά λαϊκά τραγούδια. Και θα πρέπει να προστεθεί ότι, όπως αποκάλυψαν σημερινές τηλεμετρήσεις, το Πρωτοχρονιάτικο Πανηγύρι της ΕΡΤ1 είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, φυσικό επακόλουθο βέβαια ότι χάρη στη κάλυψη των εξόδων του από τον κρατικό κορβανά (δηλαδή το υστέρημα των πολιτών) ήταν το πιο «πλούσιο» τηλεοπτικό θέαμα!

Η πρώτη σαφώς παγκοσμιοποιητική Πρωτοχρονιά στην Ελλάδα είχε συντελεστεί, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», και αυτό είναι το πρότυπο τηλεοπτικών εκπομπών που θ’ απολαμβάνει στο εξής το Ελληνικό κοινό. Πράγμα που κάνει κάποιον να νοσταλγεί τις πρωτόγονες κινηματογραφικές κωμωδίες της δεκαετίας του ’50, οι οποίες τουλάχιστον εξέφραζαν την ελληνική κουλτούρα της εποχής και όχι την παγκοσμιοποιητική «κουλτούρα της σαχλαμάρας»…

Τάκης Φωτόπουλος, 02/01/2023

https://www.antipagkosmiopoihsh.gr

loading...