Συνεχίζεται η μειοδοτική πολιτική της κυβέρνησης…

Οι εκπτώσεις που πραγματοποιεί αυτή η κυβέρνηση στα τρία και πλέον χρόνια διακυβέρνησης της Πατρίδας μας στα εθνικά θέματα, είναι παροιμιώδεις, αγγίζοντας τα όρια της εθνικής μειοδοσίας!

Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα, το δημοσίευμα του κ. Νίκου Αρβανίτη στο ειδησεογραφικό πόρταλ της Θράκης μας KomotiniPress:

«Ο κ. Μουράτ Ομέρογλου σε λίγες ημέρες θ’ αποτελεί παρελθόν για την Κομοτηνή καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί η μετάθεσή του κι έχει γνωστοποιηθεί στους διπλωματικούς κύκλους το όνομα του διαδόχου του. Περισσότερα θα δούμε μάλλον σε δεξίωση που θα λάβει χώρα σε ξενοδοχείο της πόλης μας στα τέλη του μήνα Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ, οι “υποτελείς” πραγματοποιούν επισκέψεις και παραδίδουν αποχαιρετιστήρια δώρα τα οποία θα συνοδεύουν τις αναμνήσεις του κ. Μουράτ Ομέρογλου μαζί με τα όσα αποκόμισε από την θητεία του στην Κομοτηνή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι η ομάδα του Πανθρακικού αισθάνθηκε την ανάγκη να επισκεφθεί το αφεντικό του χορηγού φανέλας της ομάδας κ. Λεβέντ Σαδίκ, όπως προκύπτει από την σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κάτι που, όμως, δεν ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα.

Να επισημανθεί ότι η φανέλα που έδωσαν δώρο στον Πρόξενο ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συλλόγου Σαλή Αλμπέρ (Αλμπέρτο) και ο ποδοσφαιριστής κ. Ντενίζ Μπαϊκαρά, δεν θα έχει το λογότυπο του… Visit Komotini…

Με αμηχανία, απορία, δυσφορία και ανάμεικτα συναισθήματα, έγινε δεκτή από την κοινή γνώμη της Ροδόπης (κι όχι μόνον), η είδηση για τον “χορηγό φανέλας” του Πανθρακικού κ. Λεβέντ Σαδίκ.

Η οικογένεια Σαδίκ συνδέεται με μία μακρά ιστορία αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στην Ελληνική Θράκη καλλιεργώντας κλίμα συγκρουσιακού εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και φανατισμού απειλώντας και την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων της Θράκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Μάχη του Έβρου υπεγράφη “Μνημόνιο Συνεργασίας” μεταξύ του ΣΕΒΕ και του Turkish–Greek Business Council του Foreign Economic Relations Board (DEIK) με πρόεδρο τον κ. Λεβέντ Σαδίκ με σκοπό την ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Το Komotinipress και ο υπογράφων είχαμε εκφράσει και την απορία” για το πώς είναι δυνατόν ο κ. Λεβέντ Σαδίκ αν και Έλληνας πολίτης εκπροσωπεί την κρατική τουρκική DEIK ως πρόεδρος ενός επιχειρηματικού συμβουλίου, το οποίο προκάλεσε και σχετική αναστάτωση, προσφάτως, στην Ροδόπη με την διοργάνωση ενός “τουρκοφεστιβάλ”.

Κατά καιρούς έχουμε εκφράσει και την απορία μας για το αν και πώς στηρίζει τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης, ενώ έχουμε αναφερθεί και στο νέο προφίλ της εταιρείας YAKA IKE με την επέκταση δραστηριοτήτων και στον χώρο των super foods.

Προσφάτως η οικογένεια Σαδίκ και το εθνικιστικό ακροδεξιό ΚΙΕΦ/DEB κόμμα της οικογενείας έλαβαν την πλήρη στήριξη του επίσημου τουρκικού κράτους με τον ΥΕΘΑ κ. Χουλουσί Ακάρ και τους Επιτελείς των τουρκικών ΕΔ να φωτογραφίζονται με τον κ. Λεβέντ Σαδίκ στέλνοντας συγκεκριμένα μηνύματα προς ποικίλους αποδέκτες.

Είναι απορίας άξιον για το πώς ο κ. Λεβέντ Σαδίκ κι ό,τι αυτός εκπροσωπεί συνδέεται με την “πολυπολιτισμικότητα και το «ψηφιδωτό» πολιτισμών και θρησκειών” που αναφέρει η ανακοίνωση τύπου την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, όταν είναι γνωστή η στήριξη της οικογένειας Σαδίκ προς όλες εκείνες τις παρακρατικές δομές που είναι εγκάθετες στο Προξενείο και του μηχανισμούς της Άγκυρας.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο κ. Λεβέντ Σαδίκ θέλει να διαδραματίσει έναν συγκεκριμένο ρόλο στην Θράκη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και των συμπολιτών του. Απλώς δεν μας έχει πείσει ότι θέλει να το πράξει ως Έλληνας Πολίτης.

Σεβόμενοι την ιστορία του Πανθρακικού και τις αποφάσεις της Διοίκησης “που έχουν ως γνώμονα πάντα την ανάπτυξη του αθλητισμού της περιοχής μας και την ενασχόληση της νέας γενιάς με αυτόν”, θα θέλαμε κι εμείς να μάθουμε:

α) πώς επελέγη ο κ. Λεβέντ Σαδίκ ως χορηγός της ομάδας,

β) εάν έγινε κρούση και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής και

γ) πώς τελικά συμβαδίζει η εικόνα του Πανθρακικού και της Θράκης με αυτήν που παρουσιάζει η οικογένεια Σαδίκ εντός κι εκτός Χώρας, κατασυκοφαντώντας τους Θρακιώτες, την Πολιτεία και την εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση.

Αντί επιλόγου να υπενθυμίσουμε ότι, όπως είχε ανακοινωθεί από τον κ. Μεχμέτ Κασάπογλου, Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού της τουρκικής κυβέρνησης στην Κομοτηνή τον περασμένο Απρίλιο, όπου και συναντήθηκε με επικεφαλής αθλητικών σωματείων της Θράκης κι ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των σωματείων και για τα προβλήματα τους, “η Τουρκία των 85 εκατομμυρίων θα στηρίξει τη νεολαία και τον αθλητισμό στην Δυτική Θράκη”, τονίζοντας ότι “η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας με όλα της τα μέσα”.

Εμείς με τη σειρά μας ρωτάμε τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΥΠ και Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τι ακριβώς κάνουν οι υπηρεσίες του στην Θράκη; Με τι αλήθεια ασχολούνται τα τοπικά στελέχη της όσο και αυτά στην Αθήνα; Πως αλήθεια επέτρεψαν σε μια τόσο ευαίσθητη Εθνικά περιοχή να δρουν ανεξέλεγκτα το τουρκικό Προξενείο και πράκτορες της Τουρκίας; Και πως αλήθεια επέτρεψαν τουρκόφρονες και άνθρωποι με βεβαρυμμένο μητρώο να ελέγχουν πλέον και ιστορικά αθλητικά σωματεία της ευαίσθητης αυτής περιοχής;»!

Τι μπορούσαμε να προσθέσουμε εμείς, όταν γνωρίζουμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, υλοποίησε την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής που θα επεξεργάζεται προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης;

Αυτής της Διακομματικής Επιτροπής, Πρόεδρος είναι η Βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, Αντιπρόεδρος ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος και Γραμματέας ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος!!

Εθνικής μειοδοσίας συνέχεια…

Αλλά τα τραγικά για την Πατρίδα μας συνεχίζονται!

Διαβάζουμε την παρακάτω ανάρτηση στο ειδησεογραφικό πόρταλ fantomas.gr:

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ίδρυση αθλητικού-πολιτιστικού συλλόγου οπαδών της Φενέρμπαχτσέ (σ.σ. Τουρκικό Αθλητικό Σωματείο Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, αλλά και άλλων αθλημάτων με έδρα την Κωνσταντινούπολη), με το όνομα “Δυτική Θράκη”, ο οποίος πήρε μάλιστα και έγκριση από το Πρωτοδικείο Κομοτηνής!

Ο λόγος είναι προφανής, μιας και η Θράκη στην Ελλάδα είναι ενιαία γεωγραφική περιοχή και δεν χωρίζεται αναλόγως τη θέση της στον χάρτη.

Για ορολογία Ερντογάν κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Πόντου Θρυλορίου, Μιχάλης Κακουλίδης, ο οποίος απειλεί πως θα κινηθεί νομικά. Αναλυτικά η ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Λοιπόν γατάκια ακούστε:: Όποιος δικαστικός υπέγραψε την έγκριση αυτού του αθλητικού συλλόγου πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από την Κομοτηνή τώρα…Το σκεπτικό κάποιων συντοπιτών μας Ελλήνων με διαφορετική θρησκεία από εμάς το ξέρουμε. Είναι απαράδεκτο και πολύ παράξενο να δοθεί η άδεια για λειτουργία συλλόγου με έδρα την Κομοτηνή με την ορολογία Δυτική Θράκη. Η Θράκη στην Ελλάδα είναι μία και κανείς δεν μπορεί να μπει και να υιοθετήσει ορολογίες του Ερντογάν… Προσωπικά θα κινηθώ νομικά και θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στο πρωτοδικείο και θα ζητήσω την ακύρωση της επαίσχυντης απόφασης… Καλώ όσους ενδιαφέρονται για την Κομοτηνή να κάνουν το ίδιο»!!

Έλληνας Υπουργός “αθωώνει” την Τουρκία…

Ωστόσο τρελαίνομαι ακόμη περισσότερο και διερωτώμαι, για το πού οδηγεί την Πατρίδα μας αυτή η κυβέρνηση;

Διαβάζοντας στο ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews τα παρτακάτω:

«Σε μία επικίνδυνη δήλωση για τα εθνικά συμφέροντα προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, γιατί η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη εναντίον μας, διαγράφοντας ουσιαστικά με μια μονοκονδυλιά την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τις καθημερινές παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας, το casus belli και τόσα άλλα. Τι και αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε πρωτοφανείς προκλήσεις και ακραία ρητορική, ο υφυπουργός Παιδείας και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τη στάση του κάλυψε απόλυτα την Άγκυρα.

«Η Τουρκία δεν έχει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις» δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Real Fm…»!!

loading...