ΠΑΟΚ νίκες με αντιπάλους όπως η Ξάνθη τον φέρνουν σε θέση ισχύος στη βαθμολογία.

Το πρωτάθλημα έφτασε στην 11η αγωνιστική του και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το βιολί του. Κέρδισε και την Ξάνθη χωρίς να παίξει καλό ποδόσφαιρο παρά μόνο για 20 -25 λεπτά. Και όμως αυτά τα καλά
διαστήματα, που συνήθως δεν ξεπερνούν και πολύ το μισό ημίχρονο, είναι αρκετά για την ομάδα του Λουτσέσκου να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και να αυξάνει αγωνιστική με αγωνιστική τη διαφορά της από τους υπόλοιπους διεκδικητές του πρωταθλήματος…

Μετά από έντεκα αγώνες, η διαφορά από την ΑΕΚ έχει φτάσει στους 12 βαθμούς -που αγωνιστικά κερδισμένοι όπως αρέσκεται να τους μετρά ο Λουτσέσκου είναι 11- που φέρνουν τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος. Ο Δικέφαλος έκανε το καθήκον του και περιμένει σήμερα να δει πως θα τελειώσει και ο αγώνας στο Περιστέρι, για να διαπιστώσει ποια θα είναι τελικά η ομάδα που μπορεί να τον κυνηγήσει σε αυτή την τρελή κούρσα που έχει ξεκινήσει από την αρχή του πρωταθλήματος,χωρίς μάλιστα να κρατά το πόδι στο γκάζι.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει βασιζόμενος στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και αυτό έκανε και απέναντι στην Ξάνθη. Μπορεί για ένα ημίχρονο να… ζορίστηκε αλλά του ήταν αρκετή μια καλή σέντρα του Βιεϊρίνια και ένα ακόμη όμορφο τελείωμα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και μια στημένη μπάλα με καλό χτύπημα του Μαουρίσιο για να καθαρίσει το παιχνίδι. Μετά το 2-0 στο 65’ διαχειρίστηκε αυτό το προβάδισμα και τελικά έφτασε σε μια καθαρή νίκη, κρατώντας και δυνάμεις.

ΒΑΘΜΟΘΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Είναι τόσο μεγάλη η ποιοτική διαφορά του από ομάδες σαν την Ξάνθη που θα του δώσει στο τέλος και το πρωτάθλημα χωρίς να χρειαστεί να αποδώσει και καλό ποδόσφαιρο για περισσότερο χρόνο; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Στην πράξη όμως και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δείχνει ότι είναι αρκετή.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τα Χριστούγεννα και όσο το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να έχει μεσοβδόμαδα παιχνίδια είναι μάλλον απίθανο να περιμένει κανείς ότι η εικόνα του Δικέφαλου θα αλλάξει.

Το θέμα για το Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του είναι να μην αλλάξει και αυτή η απόλυτη σχεδόν αποτελεσματικότητα που δείχνουν και που τους δίνει τις νίκες και τους βαθμούς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά ότι σε αυτό το τέμπο που ξεκίνησε από τα τέλη Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, δύσκολα μπορεί να βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει χρόνος για δουλειά στις προπονήσεις.

Έτσι συνεχίζει τη βαθμοθηρία παιχνίδι με παιχνίδι κάτι που το κάνει όσο καλύτερα γίνεται περιμένοντας μετά τις γιορτές να έχει τους παίκτες του σωματικά πιο ξεκούραστους και ψυχολογικά λιγότερο κορεσμένους από τα συνεχόμενα παιχνίδια προκειμένου να αρχίσει η ομάδα του να δείχνει στο γήπεδο και καλύτερη εικόνα.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να μην επιτρέψει κανένα ζήτημα και για κανένα λόγο να του αποσπάσει την προσοχή και να σπάσει τη συγκέντρωση του από το στόχο της κατάκτησης του τίτλου. Δεν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια…Ούτε οι ανανεώσεις των συμβολαίων που είναι σε εκκρεμότητα, ούτε οι επικείμενες μεταγραφές, ούτε το μέλλον του Ουάρντα, ούτε το τι θα γίνει με τον Χατσερίντι…Τίποτε δεν επιτρέπεται να διαταράξει τις ισορροπίες που έχει βρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στα αποδυτήρια της. Όλα αυτά τα ζητήματα, που μπορεί να είναι και σημαντικά, θα πρέπει να διευθετηθούν, είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλον, πριν “φουσκώσουν” και δημιουργήσουν πρόβλημα στο εσωτερικό της Τούμπας.

loading...