Η “ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΥΛΗ” ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΚΑΤ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τα αποκαλυπτικά μας ρεπορτάζ – των τελευταίων εβδομάδων – για την πολυετή υπόγεια προετοιμασία της συμφωνίας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ελληνικής κυβερνήσεως για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας και την μετατροπή της Εκκλησίας της Ελλάδος από Νομοθετικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που ανακοινώθηκε προσφάτως, έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και πρωτίστως την Κεφαλή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών! Δηλαδή, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο! Προφανώς γιατί τους χαλάμε τη μανέστρα! Πιο συγκεκριμένα τη διάλυση της αυτοτέλειας και της συνοχής της Ορθοδοξίας!

Έτσι ψάχνονται στην Αρχιεπισκοπή, και όχι μόνο, για τον πληροφοριοδότη των ρεπορτάζ μας, που έχουν βάλλει μπουρλότο στα μπατζάκια τους, ή καλύτερα στα ράσα τους. Αν και πολλοί εκ των “προοδευτικών” Μητροπολιτών μας, αρέσκονται – κυρίως σε εξόδους τους στην αλλοδαπή – να κυκλοφορούν με πολιτική περιβολή!

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως κατέληξαν ότι ο πληροφοριοδότης είναι Μητροπολίτης!

Δεν θα τους δυσαρεστήσουμε και θα τους απαντήσουμε ότι μπορεί και να είναι! Όμως, θα τους αφήσουμε να ψάχνονται περαιτέρω, γιατί μπορεί (ποιος ξέρει) να είναι και κάποιος που τον θεωρούν δικό τους! Δηλαδή, κάποιον Μητροπολίτη, που δείχνει να είναι υπέρ της κατάπτυστης Συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου!

Αλλά, θα μας επιτρέψουν εκεί στην Αρχιεπισκοπή να μην τους αποκαλύψουμε το όνομα του πληροφοριοδότη, που αποκαλύπτει την αποστασία τους από τους κόλπους της Ορθοδοξίας! Γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουν, “η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται”!

Και θα πρέπει η πλειοψηφία των Μητροπολιτών μας, που αντιδρά στην επιβλαβή για την Ορθοδοξία Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, να ανησυχήσει και να προβληματιστεί ιδιαιτέρως, μετά και το αποκαλυπτικό μου ρεπορτάζ της Παρασκευής 14ης Δεκεμβρίου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα για την 8μελή Επιτροπή, που όρισε η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, προκειμένου να συζητήσει με την κυβερνητική Επιτροπή τις λεπτομέρειες αυτής της Συμφωνίας! Αφού έχει με το μέρος του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τα 7/8 αυτής της Επιτροπής! Και όπως έγραψα: “Το παιχνίδι είναι σικέ”!

Ωστόσο, σήμερα θα σας αποκαλύψω – ενδεχομένως να το είχατε καταλάβει και από τα ρεπορτάζ μου επί του θέματος – ότι η πηγή πληροφόρησής μου δεν είναι μόνο από τα σπλάχνα της Ιεραρχίας μας !

Άλλη υψίστου φερεγγυότητας και γνώσεως πηγή μου, μου αποκαλύπτει:

«Ξένη Μυστική Υπηρεσία έχει γεμίσει τα ράσα με “κοριούς”»!

Παρά ταύτα δεν μου αποκαλύφτηκε αν η ξένη Μυστική Υπηρεσία είναι η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρώην KGB), η CIA (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ), η MI6 (Εξ ειδικευμένη Υπηρεσία Πληροφοριών της Αγγλίας), η Μοσάντ (Υπηρεσία Πληροφοριών και Ειδικών Αποστολών του Ισραήλ) ή η ΜΙΤ (Τουρκική υπηρεσία πληροφοριών)!

Πάντως, όλες αυτές οι μυστικές υπηρεσίες, όλα αυτά τα “ευαγή ιδρύματα”, έχουν πολύ μεγάλη δράση στην χώρα μας!

Συνεχίζοντας η πηγή μας, με ενημέρωσε και προκαλεί τη διάψευση αυτών των πληροφοριών, που με επιφύλαξη κι εμείς δημοσιεύουμε:

«Επί δυο χρόνια οι συζητήσεις για τη Συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου, προετοιμαζόταν σε ξενοδοχείο των Αθηνών που ανήκει στην Εκκλησία της Ελλάδος! Έγιναν εκεί δώδεκα (12) μυστικές συναντήσεις και στις οποίες συμμετείχαν:

Οι Νίκος Παπάς, Κώστας Γαβρόγλου και Νίκος Φίλης! Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Μητροπολίτης Ιωνίας και Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, ο εξ απορρήτων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Σαλώνων Αντώνιος!

Ο οποίος αποκαλείται “Υπουργός των Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου”, αφού τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει ως Επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας των Οικονομικών!

Συμμετείχε επίσης, ο Κώστας Δήμτσας, Δ/Σ του φιλανθρωπικού οργανισμού της “Αποστολής της Εκκλησίας της Ελλάδος” και Διοικητής του Αγίου Όρους!

Όλοι οι παραπάνω αναφερθέντες επηρεάζουν σε υπερθετικό βαθμό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και επί της ουσίας διοικούν την Εκκλησία της Ελλάδος»!
Η πηγή μας μου μετέφερε επίσης, πως ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία (γαργαλιστικά;;;), που δυστυχώς δεν γράφονται, εκτός και εάν υπήρχε βίντεο καταγραφής διαφόρων τέτοιων γεγονότων, αφού μου άφησε – η πηγή μου – να εννοηθεί, ότι μπορεί να υπάρχει σχετική βιντεοσκόπηση και στην οποία ακούγονται περίεργα υποκοριστικά (;;;)!

Μου εκμυστηρεύτηκε η πηγή μου, επίσης, ότι αν βγουν αυτά τα γεγονότα στον αέρα, τότε θα ωχριούν μπροστά τους προηγούμενα σκανδαλάκια που είδαν κατά το παρελθόν το φως της δημοσιότητας! Αφού, πίσω από την κατάπτυστη συμφωνία για την παράδοση της εκκλησιαστικής περιουσίας κρύβεται πολύ μυστήριο (φαγοπότι;;;) από ντόπια και ξένα κέντρα!

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο κ. Κώστας Δήμτσας έχει “στοχοποιηθεί” από τη ΝΔ ! Όπερ σημαίνει, πως ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους δεν απολαμβάνει της αποδοχής και της εμπιστοσύνης της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και εν δυνάμει κυβερνήσεως!

Όμως υπέρμετρα ενοχλημένος είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την τοποθέτηση του Κώστα Δήμτσα στη Διοίκηση του Αγίου Όρους! Αφού θεωρεί, ότι αυτή η τοποθέτηση έγινε κατόπιν φορτικής πιέσεως από το Μαξίμου!

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας, από την πρώτη στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός, απεργαζόταν την ανάληψη της Διοίκησης του Αγίου Όρους από τον Κώστα Δήμτσα!

Γνωρίζοντας βεβαίως, την αντίδραση του Οικουμενικού Πατριάρχη, εν τούτοις προσπάθησε ο Πρωθυπουργός να άρει αυτήν την σφοδρή αντίδραση του κ. Βαρθολομαίου και γι΄ αυτό τον Μάρτιο του 2015 έστειλε τον αδελφό του, Δημήτρη Τσίπρα με τον Κώστα Δήμτσα (είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ;;;) στο Φανάρι! Που όμως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν κάμφθηκε και συνεχίζει να δυστροπεί!

Επανέρχομαι με τη βοήθεια του Θεού…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...