Ο ντεκαφεϊνέ καφές είναι επικίνδυνος για την υγεία σας!

Ο ντεκαφεϊνέ καφές εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Ο λόγος σχετίζεται με τις
τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή της καφεΐνης.
Η άμεση εξόρυξη είναι η πιο συνηθισμένη χημική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή της καφεΐνης. Πρόκειται για τον εμποτισμό πράσινων κόκκων καφέ σε ένα διάλυμα νερού και ενός χημικού διαλύτη, το χλωριούχο μεθυλένιο ή αλλιώς οξικός αιθυλεστέρας. Αφού ο διαλύτης εκτελεί τη χημική αυτή αντίδραση, οι κόκκοι ξεπλένονται με νερό.
Το χλωριούχο μεθυλένιο χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανικές διεργασίες σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες: στη φαρμακοβιομηχανία, στις κατασκευές για την αφαίρεση χρωμάτων, για την παραγωγή κόλλας και αφρού πολυουρεθάνης. Είναι ένα πτητικό, άχρωμο υγρό με οσμή χλωροφόρμιου.
Η παραπάνω διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι η καφεΐνη να αφαιρεθεί πλήρως από τους κόκκους καφέ. Όταν το χλωριούχο μεθυλένιο εισέρχεται στο σώμα σας, μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παρεμποδίζει την κυκλοφορία του οξυγόνου.
Προειδοποιούν οι ειδικοί ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων και άλλα προβλήματα υγείας, ενώ προτείνουν να καταναλώνετε ντεκαφεϊνέ καφέ, επιλέξτε βιολογικό, που γίνεται με την ελβετική μέθοδο του νερού.
Πρόκειται για πιο ασφαλή, χωρίς χημικές ουσίες, διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης. Στη μέθοδο αυτή, οι κόκκοι εμποτίζονται σε πολύ ζεστό νερό και η καφεΐνη, καθώς και αρώματα και άλλα συστατικά εκχυλίζονται φυσικά σε διάλυμα. Η καφεΐνη φιλτράρεται και το υπόλοιο του διηθήματος επανεισάγεται και ξηραίνεται στον κόκκο του καφέ, κάνοντάς τον πιο υγιεινό από την επικίνδυνη διαδικασία.

Πηγη voicenews
loading...