Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: «Αμερικανική επιρροή στην ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική η διάσωση της Ελλάδας από το ΔΝΤ»

Ο Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, χαρακτηρίζει ως «πολύ λογική» την ιδέα του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τη
μετατροπή του ESM σε ένα διευρυμένο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.

Κατά τη γνώμη του αυστριακού υπουργού, «η Ευρωζώνη θα πρέπει να μπορεί να αποφασίζει η ίδια από τεχνική νομισματική άποψη».

Έτσι, αυτό που συμβαίνει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη διάσωση της Ελλάδας θα μπορούσε να ανήκει στο παρελθόν, πρόκειται «για μία αμερικανική επιρροή στην ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική», επισήμανε ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του «Διεθνούς Φόρουμ Άλπμπαχ», στο ομώνυμο θέρετρο της Δυτικής Αυστρίας.

Σε σχέση με την κρίση του ευρώ -«συμπεριλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, και της Ελλάδας»- ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ εκτιμά πως «ουσιαστικά αυτή έχει ξεπεραστεί», και τώρα τίθεται το ερώτημα ποιος θα συνεχίσει να συμμετάσχει στην εμβάθυνση, καθώς «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η ευρωζώνη θα αναπτυχθεί», και ο ίδιος αναμένει πως «μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μία δύο χώρες θα επιτύχουν τα κριτήρια σύγκλισης».

Σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών, «θα υπάρξει μία μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη διαδικασία», καθώς για την μετατροπή του ESM θα πρέπει να αλλαχθούν οι συνθήκες και προς τούτο απαιτείται ομοφωνία, όμως, σε κάθε περίπτωση, είναι σκόπιμο να προωθηθεί αυτή η σκέψη.

Ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διανοηθεί την εγκατάσταση ενός μόνιμου υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, διότι προηγουμένως απαιτείται μία εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Κατά την άποψή του, μία από τις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το γεγονός πως στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα δεν υπάρχει μία ομάδα της ευρωζώνης ή της ΕΕ με δικαίωμα ψήφου και αυτές τις διασπάσεις των ομάδων με δικαίωμα ψήφου θα εκμεταλλεύονται πάντα εκείνοι που εμφανίζονται ενωμένοι.

Στις δηλώσεις του, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραμείνει επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών και μετά τις πρώρες βουλευτικές εκλογές της 15 ης Οκτωβρίου.

Το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο σε όλες τις σχετικές δημοσκοπήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες, έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει αυτές τις εκλογές και ο Σεμπάστιαν Κουρτς να ηγηθεί ενός κυβερνητικού συνασπισμού, πολύ πιθανόν με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευριπίδης Μπίλλης
  Άλλη μία επιβεβαίωση ότι πίσω από την καταστροφή του Ελληνισμού βρισκόταν ο υπάλληλος της νέας τάξης Ομπάμα.
  Σχετικά παρατηρείται ότι η Ελλάδα από τη δεκαετία του 90, με τους Σημίτη και όσους "Έλληνες" πολιτικούς μέχρι σήμερα ακολούθησαν, οδηγήθηκε μεθοδικά από την παγκοσμιοποίηση της νέας τάξης, με υπηρετικά και "πατριωτικά" όργανα τους ανωτέρω στην μετατροπή της σε πειραματόζωο και υποδούλωση.
  Πλήρως ενημερωτικό υπήρξε το κατωτέρω άρθρο του Πάνου Πικραμένου. Με τίτλο:
  Ιδεολογική προσέγγιση του εκσυγχρονισμού
  http://ardin-rixi.gr/archives/16539

  Όπου μεταξύ άλλων γράφει:
  «Σήμερα όμως, οι επιδιώξεις του εκσυγχρονισμού έχουν γίνει πλήρως κατανοητές και, εν ολίγοις, δεν είναι άλλες από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εναρμόνιση της ελληνικής πραγματικότητας στα οράματα όσων προωθούν την λεγόμενη «παγκοσμιοποιημένη κοινωνία», το «παγκόσμιο Χωριό» ή αλλιώς την «Νέα Τάξη Πραγμάτων», που έχει εξαγγελθεί ήδη από την εποχή του Προέδρου Ρήγκαν».

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]