ΑΥΤΟ είναι το απίστευτο ΜΥΣΤΙΚΟ που έκρυβε η κούπα από το Αουσβιτς…

Ένα μυστικό για περισσότερα από 70 χρόνια έκρυβε μία κούπα που
είχε κατασχεθεί από τους Ναζί στο Άουσβιτς…
Οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Άουσβιτς βρήκαν αυτή την εβδομάδα ένα χρυσό δαχτυλίδι και ένα κολιέ προσεκτικά τυλιγμένα σε καμβά κάτω από μια ψεύτικη βάση σε μια κούπα.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν από τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με το μουσείο. «Το κρύψιμο πολύτιμων ειδών… αποδεικνύει αφενός την ευαισθητοποίηση των θυμάτων ως προς τις κλοπές, και από την άλλη πλευρά, δείχνει ότι οι εβραϊκές οικογένειες είχαν διαρκώς μια αχτίδα ελπίδας πως αυτά τα αντικείμενα θα παρέμεναν στο χρόνο» δήλωσε ο Piotr Cywinski, διευθυντής του Κρατικού Μουσείου Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Οι Ναζί υπόσχονταν στους Εβραίους που είχαν απελαθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πως επρόκειτο απλώς για επανεγκατάστασή τους, και τους υπόσχονταν μια νέα ζωή σε ένα νέο μέρος. Οι απελαθέντες είχαν τη δυνατότητα να φέρουν μαζί τους μερικές αποσκευές τους, δήλωσε ο Cywinski. Οι στρατιώτες «ήταν σίγουροι πως μέσα στις αποσκευές – που περιλάμβαναν ρούχα και καθημερινά αντικείμενα – θα έβρισκαν τα τελευταία τιμαλφή των απελαθέντων οικογενειών».

Οι θησαυροί βρέθηκαν την ώρα που οι εργαζόμενοι στο μουσείο έκαναν συντήρηση στα 12.000 εμαγιέ μαγειρικά σκεύη του μουσείου. Οι συντηρητές καταχωρούν όλα τα ευρήματα, αλλά συχνά δεν υπάρχει τρόπος να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των αντικειμένων.

loading...

2 thoughts on “ΑΥΤΟ είναι το απίστευτο ΜΥΣΤΙΚΟ που έκρυβε η κούπα από το Αουσβιτς…

  1. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΟΓΕΡΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ?

Comments are closed.