Η “ΕΠΙΣΤΗΜΗ” ΑΛΛΑΞΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ…




Γράφει ο Tom Woods
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Θυμάστε όταν το υγειονομικό ίδρυμα μας προειδοποιούσε να μην τρώμε αυγά τη δεκαετία του 1980, λόγω του φόβου για τη σαλμονέλα, τα

οποία στην πραγματικότητα είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να φάτε.

Θυμάστε όταν μας προέτρεπαν να καταναλώνουμε 11 μερίδες δημητριακών την ημέρα. (Τώρα είναι έξι με οκτώ, αλλά αυτή η απαίσια διατροφική πυραμίδα παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη).

Τώρα θα πείτε… Woods, κανείς δεν είναι τέλειος. Η επιστήμη είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη αναζήτηση της αλήθειας. Δώστε τους χρόνο και θα το βρουν το σωστό.

Αν είχαμε να κάνουμε με αυτό, αυτό θα ήταν ένα πράγμα. Καθώς γίνονται περισσότερες έρευνες και έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, είναι αναμενόμενο ότι θα αναπροσαρμόζουμε τις απόψεις μας. Το καταλαβαίνω αυτό.

Αλλά πέρα από το πόσο παράλογα πολύς χρόνος φαίνεται να χρειάζεται για να ανατραπεί ένα εσφαλμένο συμπέρασμα υγείας και πόσο δογματικά επιμένει το κατεστημένο της υγείας σε πράγματα που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει με τον απαιτούμενο βαθμό βεβαιότητας (αφού, τελικά, αργότερα αποδεικνύονται ψευδή), κάτι περισσότερο φαίνεται να συμβαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...