Μας τέλειωσαν τα νταούλια και πιάσαμε τις ρακές!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Είναι μεγάλη η χαρά μου κάθε φορά που βρίσκομαι στην Κρήτη», είπε ο κ. Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα, κατά την ομιλία του στο Περιφερειακό Συνέδριο για την
Παραγωγική Ανασυγκρότηση, στο Ηράκλειο, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Αμ πώς; Δεν είναι; Μετά τη Θεσσαλονίκη, για τον κ. Τσίπρα η Κρήτη αποτελεί τον δεύτερο «συνήθη τόπο των ψεμάτων» - γι’ αυτό προφανώς θυμίζει στους Κρητικούς ότι «η Κρήτη είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση»…

Αυτή τη φορά, βέβαια, δεν τους μίλησε για νταούλια και λύρες, αλλά για ένα συνέδριο

«ουσιαστικά ουσιαστικό» (έτσι ακριβώς), για παραγωγικές δραστηριότητες, για «δίκαιη ανάπτυξη», «για να κινήσουμε προς τα εμπρός τον τροχό της ιστορίας»,για το (καταραμένο όταν ήταν στην αντιπολίτευση) πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, για την βιολογική γεωργίας και βιολογική κτηνοτροφία, την στήριξη των νέων αγροτών, στην προώθηση του αγροτουρισμού, την υλοποίηση σημαντικών αρδευτικών έργων, τη διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, τη δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, τη «μάχη για την υγεία», που την δίνει «με μπροστάρηδες δύο Κρητικούς» και άλλα τέτοια (από αυτά που εξόρκιζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση).

Και κατέληξε ο κ. Τσίπρας:

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Κρήτη γίνομαι πιο αισιόδοξος. Το έχει ο τόπος, το έχουν οι άνθρωποί της, το έχουν τα τραγούδια της, μπορεί να το έχουν και οι ρακές της».

Σωστά! Γιατί οι ρακές πάνε μαζί με τα νταούλια και τις λύρες – αλλά τελικά του έμειναν μόνο οι ρακές!

Τα ίδια περίπου είπε ο κ. Τσίπρας σε όλες του τις «κρητικές) ομιλίες και συναντήσεις το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Τα ίδια περίπου είπε και στην προηγούμενη επίσκεψή του, τον Δεκέμβριο του 2016, στο Ηράκλειο και στο Λασίθι.

Τότε, βέβαια (Ηράκλειο, 20 Δεκεμβρίου 2016), ο κ. Τσίπρας μόλις είχε διανείμει αυτό που αποκάλεσε «13η σύνταξη» και επιδόθηκε σε κάποιους λεονταρισμούς του τύπου «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας υποδείξει πώς θα διανέμουμε τα ποσά που πλεονάζουν από τους κόπους του ελληνικού λαού».

Αλλά μετά ζήτησε συγγνώμη ο Τσακαλώτος και το ξέχασε κι’ αυτό (άλλωστε με την τελευταία συμφωνία Μαΐου 2017, δέχθηκε να υπαγάγει το σύνολο του κοινωνικού κράτους στον έλεγχο των δανειστών).

Υπενθυμίζω (για άλλη μια φορά) αυτά που είχε πει ο κ. Τσίπρας στην Κρήτη κατά τις «ηρωικές» εποχές:

-13 Δεκεμβρίου 2014, Τσίπρας, Ηράκλειο Κρήτης: «Ας μην έχουν αυταπάτες οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Ας μην προσπαθήσουν να μας εκβιάσουν, ούτε να μας φοβίσουν. Θα ΄χουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Κούνια που τους κούναγε».

«Μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

-23 Μαΐου 2014, ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης για τις ευρωεκλογές: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε: Για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη, για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος». Τότε ήταν που είπε πως «η λαϊκή θέληση θα ξεσπάσει την Κυριακή σαν θύελλα και θα σαρώσει τα μνημόνια, τους μεταπράτες της πατρίδας και τους εντολοδόχους τους, της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε». Τότε υποσχέθηκε: «Διασώζουμε και εξασφαλίζουμε τις συντάξεις μόνο με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που δυναμώνει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Θα διασώσουμε τις συντάξεις ακριβώς γιατί θα ανατρέψουμε την πολιτική που δεν έχει σταματήσει να τις μειώνει με τελικό σκοπό να τις εξαφανίσει». Και βέβαια: «Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή θα χορέψουμε μαζί το καλύτερο πεντοζάλι».

-23 Απριλίου 2014, Τσίπρας στα Χανιά για το κοινωνικό μέρισμα που διένειμε η τότε κυβέρνηση: «Τη διανομή σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους ενός ποσού φιλανθρωπίας για να πειστούν να πειθαρχήσουν στις εντολές του άξονα».

Αυταααά!
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

 1. με τεθοια παρεα ομορφη
  οποιος μονομεροιασει
  βαρελια ναχει τσι ρακες πρεπει να τσι ξοδιασει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μωρή παλιόψωλα πάλι γράφεις τις μαλακιες αντε τραβά να πάρεις καμία πιπα μόνο για αυτό είσαι ικανή παλιοπουτανα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πριν ποσους μήνες η κα Μπακογιάννη καλούσε τους πολίτες να πάρουν
  τα χρήματα τους από τις τραπεζες;
  Αυτά να θυμασαι κα Σοφία γιατί έχετε χάσει καθε ίχνος αξιοπιστίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σοφακι
  του μ@υνιου σου η κλειτοριδα
  εχει πιασει πιτυριδα
  και ο π@υτσος(μου)κανει κοντρες
  σαν το νεο Head and Solders

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αχ καλε κυρα σκατομπουρδεψη απαντηση
  ζητα ο π@υτσοs με λαχταρα ρωτα
  απο που τον βαζειs;
  απο κει που κατουραs;
  ηηηηηηη.............
  απο κει που κλανειs;
  Απορια τηs ορθιαs Ψ@ληs
  και με μεγαλη αγωνια ρωτα ειναι
  του μ@υνιου η κ@λοτρυπιs γωνια;
  Εσυ που ολα τα θωρειs πεs μαs
  την γνωμη σου να χαρειs ειναι
  μεγαλη και χοντρη μια 28 εκ Ψ@λΗ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααα
  Βουλτεψη θα παρεις τα πρωτεια απο τον Πατερακη χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]