Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές!

 

Οι συζητήσεις και οι ενδιάμεσοι για να πέσουν οι τόνοι, οι 3 ολιγάρχες που πιέζουν για συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τραπεζίτη, το μήνυμα που έστειλε ο Βελόπουλος στον “προξενητή” και οι συζητήσεις με τον Βαρουφάκη.

Του Άρη Σπίνου

Ότι περιγράφουμε σε αυτό το ρεπορτάζ προέρχεται από άκρως αξιόπιστη πηγή που του αρέσει να μεταφέρει την αλήθεια και μόνο. Πλέον, είναι ειλημμένη απόφαση να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές παρά τα όσα λέει το Μαξίμου.

Όπως μάθαμε οι προξενητάδες των 3 κομμάτων έχουν δει αρκετές φορές γνωστό ολιγάρχη που έχει ουρά άλλους 2 με σημαντική δύναμη και επιρροή στα πολιτικά και κοινωνικά πράγματα της χώρας προκειμένου να τους μεταφέρει την απόφαση τους ότι πρέπει να υπάρξει συγκυβέρνηση με κοινό πρωθυπουργό από τον τραπεζικό τομέα και ότι αυτός με τον τρόπο που έχει δια των ΜΜΕ που διαθέτει αλλά και οι φίλοι του θα πείσουν την κοινή γνώμη ώστε αυτό το πολιτικό έκτρωμα – σύνθεσης να φανεί αναγκαίο.

Ασφαλώς υπάρχει καχυποψία των κομμάτων για ένα τέτοιο εγχείρημα που μπορεί εξαιτίας της αντίδρασης του εκλογικού σώματος, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, να εκτινάξει την Ελληνική Λύση σε ποσοστά κόμματος εξουσίας στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση αφού ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει στείλει μηνύματα σε αυτούς που πρέπει να “μην με πάρετε ούτε τηλέφωνο” και κατά συνέπεια έχει γίνει σαφές ότι η “Ελληνική Λύση” δεν θα συμμετέχει σε αυτό το “έργο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει η σκέψη να προταθεί στο Μέρα 25 να συμμετέχει σε αυτό το σενάριο εάν και εφόσον μπει το κόμμα στην επόμενη βουλή. Οι πρώτες συζητήσεις που έγιναν δεν είχαν αρνητικές απαντήσεις αλλά έθεσαν σκληρούς όρους διαπραγμάτευσης.

edolio5.blogspot.com

loading...