Ο Θουκυδίδης η προέλευση των Ελλήνων και το όνομα Ελλάς

Όπως γνωρίζουμε ενδεχομένως από τα σχολικά μας χρόνια, ο Έλλην ιστορικός Θουκυδίδης έζησε μεταξύ 460 – 398 π.Χ.. και έγινε παγκοσμίως γνωστός για τη συγγραφή της κλασικής Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου.
Στο έργο της ζωής του αφηγείται γεγονότα που συνέβησαν κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης· ο Πελοποννησιακός Πόλεμος κράτησε από το 431 έως το 404 π.Χ., με ένα επτάχρονο διάλειμμα “ύποπτης ανακωχής”. Στο προοίμιο του έργου διαβάζουμε:
1. Θουκυδίδης, ο Αθηναίος, έγραψε την ιστορίαν του πολέμου μεταξύ των Πελοποννησίων και των Αθηναίων. Την συγγραφήν αυτού ήρχισεν ευθύς εξ αρχής της εκρήξεώς του, διότι προείδεν ότι θ’ απέβαινε μεγάλος και περισσότερον αξιομνημόνευτος από κάθε προηγούμενον πόλεμον, και εσυμπέραινε τούτο από το γεγονός ότι αμφότερα τα Κράτη κατήρχοντο εις αυτόν, ενώ ευρίσκοντο εις την ακμήν της παντός είδους στρατιωτικής δυνάμεώς των, και ότι έβλεπε τους λοιπούς Έλληνας είτε τασσόμενους αμέσως, είτε διανοουμένους τουλάχιστον να ταχθούν προς το εν ή το άλλο μέρος. [1] Προοίμιον (1-23)
Η κίνησις αυτή ετάραξε τωόντι βαθύτατα την Ελλάδα, και μέρος υπό τους βαρβάρους και σχεδόν τον κόσμον όλον. Τα προγενέστερα γεγονότα και τα έτι παλαιότερα δεν δύνανται να εξακριβωθούν σαφώς, ένεκα της παρόδου πολλού χρόνου. Αλλά από τεκμήρια, τα οποία, ωθών την έρευνάν μου μέχρι του απωτάτου παρελθόντος, κρίνω αξιόπιστα, άγομαι να πιστεύσω ότι δεν υπήρξαν μεγάλα, ούτε υπό πολεμικήν, ούτε υπό άλλην έποψιν.
Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ανάμεσα στη Αθηναϊκή και την Πελοποννησιακή Συμμαχία, υπό την ηγεμονία της Σπάρτης, διήρκεσε, με μερικές ανακωχές, από το 431 π.Χ. έως το 404 π.Χ. και έληξε με την ολοκληρωτική ήττα των Αθηναίων, δίνοντας τέλος στον πολιτισμικό «χρυσό αιώνα».

Ως προς την καταγωγή του, ο ίδιος αναφέρει ότι ήταν Θραξ, καθώς πατέρας του ήταν ο Όλορος, όνομα το οποίο επίσης ανήκε σε πολλούς βασιλείς της Θράκης. Ο Όλορος ήταν ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων στην παράκτια περιοχή απέναντι από τη Θάσο και συνεπώς ευκατάστατος. Ο Θουκυδίδης γεννήθηκε στον Άλιμο και είχε συγγενικούς δεσμούς με τον Αθηναίο πολιτικό και στρατηγό Μιλτιάδη και έναν από τους γιούς του, τον Κίμωνα. Κατά την διάρκεια μιας εκστρατείας στην χερσόνησο της Κριμαίας, ο Μιλτιάδης παντρεύτηκε την Ηγησιπύλη, κόρη του Ολόρου, βασιλιά της Θράκης. Ο μέγας ιστορικός έλαβε κλασική μόρφωση και επηρεάσηκε από την σπουδαία φιλοσοφική παράδοση των Σοφιστών, αν και ήταν μάλλον αριστοκρατικής πολιτικής καταγωγής. Η συγγένεια και η συναναστροφή με τους κύκλους της αριστοκρατίας τον έφερε σε επαφή με ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ιστορία της περιόδου για την οποία έγραψε. Ο χαρακτήρας του λέγεται ότι ήταν ψυχρός, μελαγχολικός και απαισιόδοξος.

Ως προς την καταγωγή του, ο ίδιος αναφέρει ότι ήταν Θραξ, καθώς πατέρας του ήταν ο Όλορος, όνομα το οποίο επίσης ανήκε σε πολλούς βασιλείς της Θράκης. Ο Όλορος ήταν ιδιοκτήτης χρυσωρυχείων στην παράκτια περιοχή απέναντι από τη Θάσο και συνεπώς ευκατάστατος. Ο Θουκυδίδης γεννήθηκε στον Άλιμο και είχε συγγενικούς δεσμούς με τον Αθηναίο πολιτικό και στρατηγό Μιλτιάδη και έναν από τους γιούς του, τον Κίμωνα. Κατά την διάρκεια μιας εκστρατείας στην χερσόνησο της Κριμαίας, ο Μιλτιάδης παντρεύτηκε την Ηγησιπύλη, κόρη του Ολόρου, βασιλιά της Θράκης.
Ο μέγας ιστορικός έλαβε κλασική μόρφωση και επηρεάσηκε από την σπουδαία φιλοσοφική παράδοση των Σοφιστών, αν και ήταν μάλλον αριστοκρατικής πολιτικής καταγωγής. Η συγγένεια και η συναναστροφή με τους κύκλους της αριστοκρατίας τον έφερε σε επαφή με ανθρώπους που διαμόρφωσαν την ιστορία της περιόδου για την οποία έγραψε. Ο χαρακτήρας του λέγεται ότι ήταν ψυχρός, μελαγχολικός και απαισιόδοξος.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

 1. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΘΙΑ: Δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ Ελληνορωμαϊκό κράτος..

  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ.

  Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων. Κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος, από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές μυριάδες ετών να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί, ποιοτικώς ανάλογη, φυσικά, με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε το εργαλείο για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του. Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός», γιατί «ΕΛ» σημαίνει φως και «ΛΑΣ» σημαίνει «πέτρα», «έδαφος», «γη».

  Και από αυτή την Γη του Φωτός, την γη που πρώτη αντίκρισε το φως του ήλιου, γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού, οι Έλληνες και σκόρπισαν αυτοί τον πολιτισμό τους εις όλη την γη καθώς και ετάχθη. Η γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας. Όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων, προ 140 εκατομμυρίων ετών ήταν όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογεννητική κίνησης ανύψωσε υπέρ την επιφάνεια της υδρόσφαιρας, προς τον ήλιο, την λεγόμενη Πελαγονική Οροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάμβανε την βορειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την Βόρειο Εύβοια. Επί 115 εκατομμύρια χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την πανθάλασσα που την περιτριγύριζε.

  Εις αυτήν την νησίδα για 80 εκατομμύρια έτη, πριν ακόμα αναδυθούν άλλες οροσειρές, άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων. Πριν 35 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή 105 εκατομμύρια έτη μετά την άνοδο της Πελαγονικής οροσειράς στην επιφάνεια, αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα. Η λογική λέει, λοιπόν, η παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και εάν εμφανίστηκε στην γη αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να αναζητείται στον Όλυμπο. Είναι δε αδύνατον ποτέ σε μια περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης να σχηματίζεται όμως αργότερα από ότι οι άλλοι άνθρωποι, που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη. Χώρος και άνθρωπος εδώ μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου εσχημάτιζαν την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα, η οποία και δάνεισε τις λέξεις του πολιτισμού της

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ...
  https://newradiofmb.blogspot.gr/2017/02/blog-post_87.html#comment-form
  ==============================
  Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2007 στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» γιά την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων'', με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβου καιτο θέμα ήταν ο "ελληνοχριστιανικός" πολιτισμός.

  Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αναλύοντας τις διώξεις του Ελληνισμού απο τον Χριστιανισμό.Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει:

  «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της.

  Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια,εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.

  https://www.youtube.com/watch?v=9ef_scXTbEU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ,ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ,ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ...

   ΑΝΤΕ ΑΝΤΕΕΕΕΕ....!!!!

   Διαγραφή
  2. ΜΑΛΑΚΑ 12ΘΕΕ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ????
   ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΨΒΡΙΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ 12ΘΕΟ??? ΕΒΡΑΙΚΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ

   Διαγραφή
  3. Τελικά τί είναι ,12ΘΕΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ή ΕΒΡΑΙΚΟ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ; Απ ότι βλέπω εσύ είσαι ΜΕΓΑΛΟ νούμερο και ξύλο απελέκητο. Το μυαλό σου τρικυμία.

   Διαγραφή
  4. ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΒΡΑΙΟΣ Η ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡΙΣΤΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ...

   ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ 12ΘΕΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΤΙΣ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ....

   ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΧΙΤΛΕΡΙΣΤΗ ΟΠΑΔΟ ΤΟΥ ΑΠΕΤΕΩΝΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ,ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΥΤΗ ΛΕΠΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΓΚΑΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ,Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΙΩΝΟΣΠΟΡΑ...

   ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ...

   ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ....Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΩΝΟΣΠΟΡΑ
   ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΙΣ 27/07/2014

   www.youtube.com/watch?v=y8IKA2Ud3KA

   Διαγραφή
 2. ΟΤΑΝ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΠΕΤΑΓΕ ΠΕΤΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΒΙΑΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΤΟΥΒΛΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ.ΤΟ DNA TΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΑΛΕΙΩΤΟ.ΕΚΤΟΤΕ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΕΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΩΣ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΒΛΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΖΑΣ

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΤΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΟΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ...
   ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ ΤΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ Η ΤΥΧΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ,ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΑΝΘΡΩΠΟΥ" ΖΩΑΑΑΑΑΑ...

   ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΛΙΓΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ,ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΙΘΗΚΟΥ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΝΩΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ...

   ΟΛΟ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑΝΚΕΡ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΝΩΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΚΙΒΩΤΟ ΜΕ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΧΩΡΕΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ...

   ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ!!!!!

   ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΑΔΕ ΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΙΣΕΙ??

   ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΞΑΜΟΛΗΘΕΙ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ??

   ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑΙΣΕΙ Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ??

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]