Ουκρανός πρέσβης στην Βρετανία: «Έχουμε τεράστιες απώλειες αλλά δεν τις λέμε»

Διοικητής της Wagner: «Στις υπόγειες πόλεις του Σολεντάρ και Μπακχμούτ κρύφτηκαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες και άρματα» – «Έχει χώρους μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου» – 

Δραματική η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό – Τα κρύβει το Κίεβο

Με τις ρωσικές δυνάμεις να είναι κοντά στο να κερδίσει το Σολεντάρ και το Μπακχμούτ ο ιδρυτής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων «Βάγκνερ» αποκάλυψε σήμερα γιατί είναι τόσο σημαντική η απελευθέρωση αυτών των σημείων που μπορεί να οδηγήσουν σε ολική κατάρρευση ακόμα του ουκρανικού στρατού.

Το Soledar είναι ένα σημαντικό προπύργιο της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος της γραμμής Seversk – Soledar – Bakhmut.

Έτσι το βάρος τους σε χρυσό έχουν αυτά τα σημεία καθώς το Μπαχμούτ διαθέτει «υπόγειες πόλεις» όπου μπορούν να κρυφτούν στρατιώτες και άρματα.

Το σφυροκόπημα, εδώ και πέντε μήνες, της πόλης Μπαχμούτ από τις ρωσικές δυνάμεις αν και για κάποιους μπορεί να αποτελεί απορίας άξιο γιατί δεν έχει δώσει την πόλη στην Ρωσία εντούτοις ο Πριγκόζιν σήμερα αναλύει τον λόγο που κρατούν ακόμα οι Ουκρανοί.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο ιδρυτής της Βάγκνερ, άνδρες της οποίας συμμετέχουν στη μάχη της Μπαχμούτ, ανέφερε λεπτομερώς σήμερα γιατί η πόλη είναι τόσο σημαντική.

«Το κερασάκι στην τούρτα είναι το σύστημα των ορυχείων Σολεντάρ και Μπαχμούτ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα δίκτυο υπόγειων πόλεων. Δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να φιλοξενήσει χιλιάδες ανθρώπων σε βάθος 80-100 μέτρων, αλλά μπορούν να μετακινηθούν εκεί άρματα μάχης και οχήματα μάχης του πεζικού», είπε.

Πρόσθεσε ότι αποθέματα όπλων αποθηκεύονταν σε αυτά τα υπόγεια συγκροτήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πριγκόζιν αναφερόταν σε ένα μεγάλο αλατωρυχείο και άλλα ορυχεία της περιοχής τα οποία διαθέτουν σήραγγες μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων αλλά και μια τεράστια υπόγεια αίθουσα που στο παρελθόν, εν καιρώ ειρήνης, φιλοξενούσε ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και συναυλίες κλασικής μουσικής.

Τελείως διαφορετική από το αφήγημα του Κιέβου ήταν η περιγραφή που έκανε ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadym Prystaiko, αναφορικά με τις απώλειες του ουκρανικού στρατού.

Σε συνέντευξή του στο Νιούσγουικ, ένας από τους κορυφαίους άνδρες της ουκρανικής διπλωματίας, παραδέχθηκε πως το Κίεβο δεν ανακοινώνει τις τεράστιες αυτές απώλειες, ενώ κάλεσε τη Δύση να συνεχίσει να ενισχύει την Ουκρανία με όπλα, καθώς δεν πρόκειται να βρεθεί άλλη χώρα πρόθυμοι να θυσιάσει τόσες ανθρώπινες ζωές προκειμένου να αντιμετωπίσει την Ρωσία!

loading...