Η κολοβή αλεπού προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο (ΑΙΣΩΠΟΣ)

 

Η αλεπού τριγύριζε στο δάσος απελπισμένη. Είχε πολλές μέρες να φάει και τα μάτια της γυάλιζαν από την πείνα. Ξαφνικά είδε έναν λαγό να ξεπροβάλει μέσα από τους θάμνους! Όρμησε χωρίς να το πολυσκεφτεί στην αναπάντεχη λιχουδιά αλλά… χρααπ! Μέσα στη χαρά της που θα γέμιζε την άδεια της κοιλιά δεν είδε το δόκανο ενός κυνηγού.

Ευτυχώς πιάστηκε μόνο η φουντωτή  ουρά της, λάφυρο για το κυνηγό. Όσο για τον λαγό, έγινε καπνός μόλις κατάλαβε την αλεπού.

Τώρα όμως δεν ήταν μόνο πεινασμένη, ήταν και κολοβή, το ρεζίλι δηλαδή των αλεπούδων. Σκέφτηκε πως αν την έβλεπαν οι φίλες της οι αλεπούδες θα έσκαγαν στα γέλια με την κατάντια της και θα την κορόϊδευαν, καθώς εκείνες θα είχαν τις όμορφες ουρές τους και θα ήταν περήφανες και καμαρωτές.

Εκεί που σκεφτόταν την δυστυχία της είδε να πλησιάζει μία φίλη της αμέριμνη. Ας ξεκινήσω από αυτήν σκέφτηκε, η κολοβή αλεπού, και έτσι θα πείσω και τις άλλες.

Σταματά λοιπόν τη φίλη της και της λέει:

Έλα, έλα να σου πω τα φοβερά νέα!

Έλα εδώ στο ξέφωτο να σου δείξω τη νέα μόδα για τη γούνα μας…

Δες εμένα !Έτσι είναι η νέα μόδα ! Να κόβουμε τις ουρές μας για να κινούμαστε ελεύθερες και ξαλαφρωμένες!

Τέρμα η αλεπουδοουρές! Να κόψεις κι εσύ τη δική σου για να γίνεις άνετη όπως είμαι εγώ.

Βέβαια  η καημένη  αλεπού δεν σκέφτηκε ότι μιλούσε σε αλεπού και πως ήταν αδύνατο να πιάσει στη φίλη της η πονηριά της!

Η φίλη της της απάντησε:

Εσένα κακομοίρα σε συμφέρει αυτή η εμφάνιση για να μη φαίνεσαι πως είσαι κολοβή. Εγώ όμως έχω μία πανέμορφη φουντωτή ουρά και ό,τι και να λες δεν πρόκειται να πείσεις κανέναν για το αντίθετο … Και έφυγε …  κουνώντας την ουρά της.

loading...