Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Ήταν σαφές πως οι χαλαρές και δίχως πρακτικό όφελος τοποθετήσεις των δύο διεκδικητών της Μνημονιακής εξουσίας Τσίπρα και Μητσοτάκη, κατά την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα προκαλούσαν αντιδράσεις. Και όχι κατά ανάγκη γιατί ο κόσμος περιμένει να ακούσει παροχολογίες αλλά γιατί η εξαθλίωση της πατρίδας μας και η κατάρρευση της οικονομίας έχει αγγίξει κόκκινο και απαιτείται άμεσα ένα ΣΟΚ ανάπτυξης!

Η Τοπική αυτοδιοίκηση πρωτοστατεί στον αγώνα της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσπάθειας για ανάταξη της οικονομίας σε τέτοιο βαθμό που αφήνει πίσω την κεντρική διοίκηση και όλες τις Μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Η σημερινή «επίθεση» του Γιώργου Πατούλη, Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και διεκδικητή της Δημαρχίας Αθήνας, στους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι ενδεικτική του κλίματος που διαμορφώνεται. Ουσιαστικά το μήνυμα που εκπέμπει είναι φτάνει πια με τις αερολογίες και τον άκαρπο διχασμό!

Ο γαλάζιος Πατούλης αδειάζει ουσιαστικά το πλαίσιο μεταρρυθμίσεων όπως ακούστηκαν ή καλύτερα δεν ακούστηκαν από τους Τσίπρα – Μητσοτάκη, από τη στιγμή και οι δύο αγνοούν την ύπαρξη 325 Δήμων και του τεράστιου έργου που επιτελούν. Επιπλέον ο γαλάζιος Πατούλης και γνωστός για τις Καραμανλικές του αρχές και αξίες ζητά εθνική συναίνεση για να βγει η Ελλάδα από τα δύσκολα όταν Τσίπρας και Μητσοτάκης ορθώνουν τείχη μίσους για μικροκομματικές σκοπιμότητες και προσωπικά παιχνίδια εξουσίας.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη:

Η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της , για να χτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, την Ελλάδα από την Αρχή

Τις τελευταίες δέκα ημέρες είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από το βήμα της 82ης ΔΕΘ το βασικό πολιτικό πλαίσιο και τις προγραμματικές προτεραιότητες από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας, με τις οποίες φιλοδοξούν αφενός να οδηγήσουν την χώρα ξανά στην ανάπτυξη.

Αφετέρου, να δώσουν ξανά στην κοινωνία ελπίδα κι αυτοπεποίθηση.

Ακούσαμε με ικανοποίηση από το στόμα του κ. Πρωθυπουργού , του κ. Τσίπρα, ότι για τη σημερινή Κυβέρνηση κύρια έγνοια «είναι να διαμορφώσουμε τους θεσμούς και τις πολιτικές που θα εγγυώνται ότι η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει στο παρελθόν».

Δεν ακούσαμε όμως από εκείνον ούτε μια αναφορά στην ανάγκη να υπάρξει μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους , με αποκέντρωση και μεταβίβαση πόρων κι αρμοδιοτήτων από τα πάνω προς τα κάτω. Από το χρεοκοπημένο Κεντρικό Κράτος προς την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

Ακούμε πολλά από την κυβέρνηση για την απλή αναλογική στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης . Αλλά δεν ακούμε τίποτα για ουσιαστικές πολιτικές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών, με αιχμή του δόρατος τους Δήμους, όπως υπαγορεύει η απλή λογική.

Ακούσαμε επίσης από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης , τον κ. Μητσοτάκη και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του, ότι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

Για να κερδίσουμε όμως τα καλύτερα που αξίζουμε, χρειάζονται ουσιαστικές, γνήσιες μεταρρυθμίσεις. Και γνήσια μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στην αποκέντρωση και στον αναβαθμισμένο ρόλο των Δήμων στην ανάκαμψη και στην τοπική ανάπτυξη. Αποκέντρωση και επιχειρηματικότητα αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την εκτίναξη των ευρωπαϊκών κοινωνιών, στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Γνήσια μεταρρύθμιση είναι η πραγματική στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και επιχείρησης, του ελεύθερου επαγγελματία και του νέου επιστήμονα, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Για να σηκώσει η Ελλάδα ξανά το κεφάλι ψηλά, πρέπει να στηριχθούμε ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, στις δικές μας δυνάμεις.

Στο δικό μας σχέδιο. Στους δικούς μας θεσμούς. Στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών.

Χρειάζεται να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Να εργαστούμε συλλογικά κι όχι κομματικά.

Χρειάζεται να στηριχθούμε σε θεσμούς που εμπιστεύονται οι πολίτες κι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργούν υπερβαίνοντας τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, , όπως είναι η Αυτοδιοίκηση, στην οποία πρέπει να δοθούν νέοι ρόλοι και νέες αρμοδιότητες.

Η Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελέσει μέρος του εθνικού σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την παρακμή. Είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας για να αλλάξει ταχύτητα. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν όλες οι χώρες της Ευρώπης για να βγουν από την κρίση.

Η Αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της , με όραμα, επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις , για να χτίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, την Ελλάδα από την Αρχή.«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

https://www.facebook.com/rigillis18
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αθανασία Γεωργοσοπούλου

  ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ.....

  ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΗΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΩΣ ΜΑΣ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΑΝΤΙΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

  ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ Ν' ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΤΟΥ, ΑΡΡΗΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΘΕΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.
  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν'ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

  (ΕΛΛΑΣ ΓΑΡ ΜΟΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙ...)

  ΕΡΡΩΣΘΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ!!!!!!

  ΕΡΡΩΣΘΕ ΕΘΝΟΣ ΔΙΚΟ ΜΟΥ !!!!!!!!!!

  ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ - ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ
  https://www.youtube.com/watch?v=XkcxuWeoItQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Που' ναι τα λεφτά; -
   Που 'ναι τα λεφτά; ε; ε; Που 'ναι;
   -Που' ναι τα λεφτά;
   -Που' ναι Σώρρα τα λεφτά; ε; ε;

   Να 'χα 600 δις
   τι θα έκανα να δεις
   θα ξεχρέωνα τη χώρα
   όχι λόγια, σαν τον Σώρρα

   Που 'ναι, που 'ναι τα λεφτά;

   Θα αγόραζα το χρέος
   που' μαι μάγκας και ωραίος
   τα χαράτσια τους δασμούς
   και τους πλειστηριασμούς -

   -Πού 'ναι τα λεφτά;
   -Πού 'ναι τα λεφτά; ε;

   άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

   Άιντε ρε να μου χαθείς!
   που 'ναι τα 600 δις?
   ή μας κάνεις καλαμπούρια
   ή έχει η τσέπη σου καβούρια!

   Θα άφηνα το μπλα, μπλα, μπλα
   και θα έπραττα απλά
   θα 'τρεχα για να τα χώσω
   κι όλους να σας ξεχρεώσω!

   -Που' ναι τα λεφτά;
   -Που 'ναι τα λεφτά;

   Και το ΔΝΤ να τρέμει
   τον ασίκη τον... Αρτέμη!
   Όλο ...λόγια ...αγαπητέ
   και δεν κάναμε σεφτέ άιντεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!

   Άιντε ρε να μου χαθείς!
   που 'ναι τα 600 δις?
   ή μας κάνεις καλαμπούρια
   ή έχει η τσέπη σου καβούρια!

   Διαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]