ΠΩΣ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ — ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ” ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ”

Κάθε Ισραηλινός γνωρίζει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η ύπαρξη του εβραϊκού λαού χρονολογείται από τη στιγμή που παρέλαβε την Τορά(1) στο όρος Σινά, καθώς και ότι είναι ο απευθείας και αποκλειστικός απόγονος του λαού αυτού.

Όλοι πιστεύουν ότι ο εν λόγω λαός, μετά την έξοδό του από την Αίγυπτο, εγκαταστάθηκε στη «Γη της Επαγγελίας», όπου οικοδόμησε το ένδοξο βασίλειο του Δαβίδ και του Σολομώντα, το οποίο εν συνεχεία χωρίστηκε στα βασίλεια του Ιούδα και του Ισραήλ.
Επίσης, κανένας δεν αγνοεί το γεγονός ότι αυτός ο λαός γνώρισε δύο φορές την εξορία: αρχικά μετά την καταστροφή του πρώτου ναού, τον 6ο αιώνα π.Χ., και, αργότερα, μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού, το έτος 70 μ.Χ.
Ακολούθησε μια περιπλάνηση που διήρκησε σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια: οι μετακινήσεις αυτές οδήγησαν τον εβραϊκό λαό στην Υεμένη, στο Μαρόκο, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στην Πολωνία και στα πέρατα της Ρωσίας, αλλά, παρ’ όλα αυτά, κατόρθωνε πάντα να διατηρεί τους δεσμούς του αίματος ανάμεσα στις σκορπισμένες κοινότητές του.
Η δικαίωση του αγώνα
Στα τέλη του 19ου αιώνα, είχαν ωριμάσει πια οι συνθήκες για την επιστροφή στην αρχέγονη πατρίδα. Αν δεν υπήρχε η ναζιστική γενοκτονία, εκατομμύρια Εβραίοι θα είχαν επανεποικίσει ομαλά το «Ερέτς Ισραήλ» («τη γη του Ισραήλ»), αφού αυτό το όνειρο έτρεφαν επί είκοσι αιώνες όλες οι γενιές του λαού αυτού.
Παρθένα η Παλαιστίνη, περίμενε τον αυτόχθονα λαό της να την κάνει να ανθίσει ξανά. Γιατί σε αυτόν ανήκε και όχι σε εκείνη την αραβική μειονότητα που στερείται ιστορίας και βρέθηκε εκεί κατά τύχη. Ήταν δίκαιοι, επομένως, οι πόλεμοι που διεξήγαγε ο περιπλανώμενος λαός για να ξαναπάρει στην κατοχή του τη δική του γη, και εγκληματική η βίαιη αντίσταση του ντόπιου πληθυσμού.
Από πού προέρχεται αυτή η ερμηνεία της εβραϊκής ιστορίας; Είναι το έργο, από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και μετά, ταλαντούχων ανασκευαστών του παρελθόντος που η γόνιμη φαντασία τους, βασισμένη σε θραύσματα θρησκευτικής μνήμης, εβραϊκής και χριστιανικής, επινόησε μια ενιαία γενεαλογική αλυσίδα για τον εβραϊκό λαό. Γεγονός είναι ότι η πλούσια ιστοριογραφία του ιουδαϊσμού επιτρέπει πλήθος ιστορικών προσεγγίσεων.
Όμως, η πολεμική που ξέσπασε στους κόλπους του δεν αμφισβήτησε ποτέ τις οντολογικές αντιλήψεις που σφυρηλατήθηκαν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.
Όταν ήρθαν στο φως ντοκουμέντα που απειλούσαν να αντικρούσουν την ιδέα του γραμμικού παρελθόντος, δεν συνάντησαν καμία απήχηση. Η εθνική επιταγή, σαν στρείδι ερμητικά κλειστό, απέκλειε οποιαδήποτε αντίφαση ή απόκλιση από την κυρίαρχη ιδέα.
Οι ειδικές μονάδες παραγωγής γνώσης πάνω στο εβραϊκό παρελθόν -τα πανεπιστημιακά τμήματα που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένα στην «ιστορία του εβραϊκού λαού»- συνεισέφεραν σημαντικά σε αυτή την παράδοξη ημιπληγία. Ακόμα και η καθαρά νομικού χαρακτήρα συζήτηση πάνω στο ερώτημα «ποιος είναι Εβραίος;» δεν απασχόλησε τους ιστορικούς: για αυτούς, Εβραίος θεωρείται κάθε απόγονος του συγκεκριμένου λαού που οδηγήθηκε στην εξορία πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.
Οι «εγκεκριμένοι» ερευνητές του παρελθόντος δεν συμμετείχαν καν στην έριδα των «νέων ιστορικών» που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές της δημόσιας ιδεολογικής διαμάχης, που ο αριθμός τους ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένος, προέρχονταν από άλλες επιστήμες ή από εξωπανεπιστημιακούς χώρους: κοινωνιολόγοι, ειδικοί στους ανατολικούς πολιτισμούς, γλωσσολόγοι, γεωγράφοι, πολιτικοί επιστήμονες και αρχαιολόγοι ήταν εκείνοι που διατύπωσαν νέες σκέψεις πάνω στο πολυσυζητημένο εβραϊκό και σιωνιστικό παρελθόν.
Στις τάξεις τους απαντούν επίσης πανεπιστημιακοί του εξωτερικού. Από τα «τμήματα εβραϊκής ιστορίας» αντίθετα, το μόνο που ακούστηκε ήταν δειλές και συντηρητικές αντιδράσεις, ενδεδυμένες με μια απολογητική ρητορική, στηριγμένη σε προκαταλήψεις.
Εν ολίγοις, η εθνική ιστορία έχει ωριμάσει ελάχιστα τα τελευταία 60 χρόνια και, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα εξελιχθεί στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, τα γεγονότα που έφεραν στο φως οι έρευνες θέτουν σε κάθε έντιμο ιστορικό, αναπάντεχα, εκ πρώτης όψεως, πλην όμως θεμελιώδη ερωτήματα.
Μπορεί να θεωρηθεί η Βίβλος ιστορικό βιβλίο; Οι πρώτοι σύγχρονοι εβραίοι ιστορικοί, όπως ο Ισαάκ Μάρκους Γιοστ ή ο Λέοπολντ Τσουντς, στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα, δεν την αντιλαμβάνονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο: στα δικά τους μάτια, η Παλαιά Διαθήκη ήταν ένα θεολογικό βιβλίο που έπαιζε το ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα στις εβραϊκές θρησκευτικές κοινότητες μετά την καταστροφή του πρώτου ναού. Χρειάστηκε να περιμένουμε ώς το δεύτερο μισό του ίδιου αιώνα για να συναντήσουμε ιστορικούς, με πρώτο τον Χάινριχ Γκρετς, που να ασπάζονται μια «εθνική» θεώρηση της Βίβλου: αυτοί έδωσαν στη φυγή του Αβραάμ προς τη Χαναάν, την έξοδο από την Αίγυπτο ή ακόμα και στο ενιαίο βασίλειο του Δαβίδ και του Σολομώντα τη διάσταση αφηγήσεων ενός αυθεντικού εθνικού παρελθόντος.
Οι ιστορικοί του σιωνισμού δεν έπαψαν έκτοτε να επαναλαμβάνουν αυτές τις «βιβλικές αλήθειες» που έγιναν ο άρτος ο επιούσιος της εθνικής παιδείας τους.
Να, όμως, που τη δεκαετία του 1980 η γη αρχίζει να τρέμει, κλονίζοντας τους αρχέγονους μύθους. Οι ανακαλύψεις της «νέας αρχαιολογίας» έρχονται σε αντίθεση με τη θεωρία μιας μεγάλης εξόδου τον 13ο αιώνα π.Χ. Επιπλέον, ο Μωυσής δεν θα μπορούσε να βγάλει τους Εβραίους από την Αίγυπτο και να τους οδηγήσει στη «Γη της Επαγγελίας», για τον απλούστατο λόγο ότι εκείνη την εποχή η συγκεκριμένη γη… βρισκόταν στα χέρια των Αιγυπτίων.
Εξάλλου, δεν υπάρχουν ίχνη που να μαρτυρούν κάποια εξέγερση των σκλάβων στην αυτοκρατορία των Φαραώ ή τη γρήγορη κατάκτηση της γης της Χαναάν από ξένα στοιχεία.
Δεν υπάρχουν, επίσης, σημάδια ούτε ενθύμια από τα μεγαλοπρεπή βασίλεια του Δαβίδ και του Σολομώντα. Οι ανακαλύψεις της προπερασμένης δεκαετίας δείχνουν ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν δύο μικρά βασίλεια: το βασίλειο του Ισραήλ, που ήταν και το ισχυρότερο, και το βασίλειο του Ιούδα, η μελλοντική Ιουδαία. Φαίνεται, μάλιστα, πως ούτε οι κάτοικοι του τελευταίου υπέστησαν την εξορία τον 6ο π.Χ. αιώνα: οι μόνοι που πρέπει να εγκαταστάθηκαν στη Βαβυλώνα ήταν η πολιτική και πνευματική αφρόκρεμα. Από εκείνη την καθοριστική συνάντηση με τις περσικές θρησκείες γεννήθηκε ο εβραϊκός μονοθεϊσμός.
Άραγε, η εξορία του 70 μ.Χ. συνέβη πραγματικά; Παραδόξως, αυτό το «θεμελιώδες γεγονός» στην ιστορία των Εβραίων, που αποτελεί την απαρχή της διασποράς, δεν αποτέλεσε αντικείμενο κανενός ερευνητικού έργου.
Κι αυτό, για έναν πολύ πεζό λόγο: οι Ρωμαίοι κατακτητές δεν εξόρισαν ποτέ κανέναν λαό σε όλο το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου. Με εξαίρεση τους αιχμαλώτους που έγιναν σκλάβοι, οι κάτοικοι της Ιουδαίας συνέχισαν να ζουν στη γη τους ακόμα και μετά την καταστροφή του δεύτερου ναού.
Ένα τμήμα τους ασπάστηκε το χριστιανισμό τον 4ο αιώνα, ενώ η πλειονότητα ενώθηκε με το Ισλάμ μετά την κατάκτηση από τους Αραβες, τον 7ο αιώνα. Οι περισσότεροι διανοητές του σιωνισμού τα γνώριζαν όλα αυτά: έτσι, ο Γιτζάκ Μπεν Ζβι, μελλοντικός πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ, όπως και ο Δαβίδ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής του κράτους, τα έγραφαν αυτά ως το 1929, τη χρονιά της μεγάλης εξέγερσης της Παλαιστίνης. Και οι δύο αναφέρουν με διάφορες ευκαιρίες το γεγονός ότι οι χωρικοί της Παλαιστίνης είναι οι απόγονοι των κατοίκων της αρχαίας Ιουδαίας(2).
Το ελληνοϊουδαϊκό βασίλειο
Εάν, λοιπόν, δεν έγινε ποτέ ο διωγμός του λαού που κατοικούσε στην ρωμαιοκρατούμενη Παλαιστίνη, τότε από πού προέρχονται τα πλήθη των Εβραίων που εποικίζουν τα παράλια της Μεσογείου από την αρχαιότητα;
Πίσω από το παραπέτασμα της εθνικής ιστοριογραφίας κρύβεται μια συγκλονιστική ιστορική πραγματικότητα. Από τη στάση των Μακαβαίων, τον 2ο π.Χ. αιώνα, μέχρι την εξέγερση του Μπαρ-Κόχμπα(3), τον 2ο μ.Χ. αιώνα, ο ιουδαϊσμός ήταν η θρησκεία με την εντονότερη προσηλυτιστική δραστηριότητα. Οι Ασμοναίοι είχαν ήδη προσηλυτίσει διά της βίας τους Ιδουμαίους της Νότιας Ιουδαίας και τους Ιτουραίους της Γαλιλαίας, οι οποίοι προσαρτήθηκαν στον «λαό του Ισραήλ». Με αφετηρία εκείνο το ελληνοϊουδαϊκό βασίλειο, ο ιουδαϊσμός εξαπλώθηκε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και στα παράλια της Μεσογείου. Τον 1ο μ.Χ. αιώνα έκανε την εμφάνισή του στο σημερινό Κουρδιστάν, το εβραϊκό βασίλειο της Αδιαβίνης, το οποίο, όμως, δεν ήταν το τελευταίο που «εξιουδαΐστηκε». Ακολούθησαν και άλλα.
Τα γραπτά του Φλάβιου Ιωσήφ δεν αποτελούν τη μοναδική μαρτυρία για την προσηλυτιστική ζέση των Εβραίων. Πολλοί ρωμαίοι συγγραφείς, από τον Οράτιο ώς τον Σενέκα κι από τον Ιουβενάλιο ώς τον Τάκιτο, εκφράζουν σχετικούς φόβους. Το Μισνά και το Ταλμούδ(4) επιτρέπουν την τακτική του προσηλυτισμού -έστω και αν, απέναντι στην αυξανόμενη πίεση του χριστιανισμού, οι σοφοί της ταλμουδικής παράδοσης εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους ως προς το ζήτημα.
Η επικράτηση της θρησκείας του Ιησού στις αρχές του 4ου αιώνα δεν βάζει φρένο στην εξάπλωση του ιουδαϊσμού, ωστόσο απωθεί τον εβραϊκό προσηλυτισμό στις παρυφές του χριστιανικού κόσμου. Τον 5ο αιώνα κάνει την εμφάνισή του, στη θέση της σημερινής Υεμένης, ένα ισχυρό εβραϊκό βασίλειο με το όνομα Χιμιάρ, οι απόγονοι του οποίου θα διατηρήσουν την πίστη τους μετά την επικράτηση του Ισλάμ έως και τη σύγχρονη εποχή.
Επίσης, οι άραβες χρονικογράφοι μάς γνωστοποιούν την ύπαρξη βερβερίνικων φυλών τον 7ο αιώνα, που έχουν εξιουδαϊστεί: μπροστά στην επέλαση των Αράβων που φτάνουν στη Βόρεια Αφρική στα τέλη του ίδιου αιώνα, εμφανίζεται η θρυλική μορφή της εβραίας βασίλισσας Ντίχια ελ-Καχίνα, η οποία προσπάθησε να τους αναχαιτίσει. Οι εξιουδαϊσμένοι Βερβερίνοι θα λάβουν μέρος στην κατάκτηση της Ιβηρικής Χερσονήσου και θα θέσουν τα θεμέλια της ιδιαίτερης συμβίωσης μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων που χαρακτηρίζει τον ισπανοαραβικό πολιτισμό.
Ο σημαντικότερος μαζικός προσηλυτισμός λαμβάνει χώρα κάπου ανάμεσα στη Μαύρη και την Κασπία Θάλασσα: αφορά το τεράστιο βασίλειο των Χαζάρων, τον 8ο αιώνα.
Η εξάπλωση του ιουδαϊσμού από τον Καύκασο ως τη σημερινή Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλών κοινοτήτων, οι οποίες απωθούνται ομαδικά προς την Ανατολική Ευρώπη εξαιτίας των επιδρομών των Μογγόλων, τον 13ο αιώνα. Εκεί, μαζί με τους Εβραίους που είχαν έρθει από τις σλαβικές περιοχές του Νότου και τα σημερινά γερμανικά εδάφη, θα θέσουν τις βάσεις του μεγάλου πολιτισμού των γίντις(5).
Οι αφηγήσεις σχετικά με τις ποικίλες ρίζες των Εβραίων απαντούν, λίγο ή περισσότερο δειλά, στη σιωνιστική ιστοριογραφία μέχρι περίπου τη δεκαετία του 1960. Στη συνέχεια περνούν στο περιθώριο, έως ότου εξαφανιστούν από τη συλλογική μνήμη του Ισραήλ.
Οι κατακτητές της πόλης του Δαβίδ, το 1967, όφειλαν να είναι οι απευθείας απόγονοι του μυθικού του βασιλείου και όχι -θεός φυλάξοι!- οι διάδοχοι των βερβερίνων πολεμιστών ή των Χαζάρων ιπποτών. Οι Εβραίοι, επομένως, αποτελούν ένα ιδιαίτερο «έθνος», το οποίο, ύστερα από δύο χιλιάδες χρόνια εξορίας και περιπλάνησης, επιστρέφει επιτέλους στη δική του πρωτεύουσα, την Ιερουσαλήμ.
Επιστράτευση της βιολογίας
Οι φορείς αυτής της γραμμικής και αδιαίρετης αφήγησης δεν στηρίζονται μόνο στη διδασκαλία της ιστορίας. Επικαλούνται μάλιστα και τη βιολογία. Από τη δεκαετία του 1970 και μετά, μια σειρά «επιστημονικών» ερευνών στο Ισραήλ προσπαθεί να αποδείξει με κάθε μέσο τη γενετική συγγένεια μεταξύ των απανταχού επί γης Εβραίων.
Η «έρευνα πάνω στην προέλευση των πληθυσμών» αποτελεί πλέον έναν θεμιτό και δημοφιλή τομέα της μοριακής βιολογίας, ενώ το αρσενικό χρωμόσωμα Υ αποκτά τιμητική θέση δίπλα σε μια εβραία Κλειώ(6), στο πλαίσιο μιας ξέφρενης αναζήτησης της κοινής καταγωγής του «εκλεκτού λαού».
Η συγκεκριμένη ιστορική αντίληψη αποτελεί τη βάση της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ που επικεντρώνεται στο θέμα της ταυτότητας, κι αυτό είναι που πονάει! Προσφέρει την ευκαιρία για μια οντολογική και εθνοκεντρική ερμηνεία του ιουδαϊσμού, τροφοδοτώντας έτσι ένα καθεστώς διακρίσεων που απομονώνει τους Εβραίους από τους μη Εβραίους -άραβες, αλλά και Ρώσους μετανάστες ή ξένους εργάτες.
Το Ισραήλ, 60 χρόνια μετά την ίδρυσή του, αρνείται να δει τον εαυτό του ως μια δημοκρατία που υπάρχει για τους πολίτες της. Περίπου το ένα τέταρτο από αυτούς δεν θεωρούνται Εβραίοι και, σύμφωνα με το πνεύμα των νόμων, το κράτος δεν είναι δικό τους. Αντίθετα, το Ισραήλ παρουσιάζεται πάντα ως το κράτος των απανταχού επί γης Εβραίων, έστω κι αν δεν πρόκειται πια για κατατρεγμένους πρόσφυγες αλλά για ισότιμους πολίτες που απολαμβάνουν πλήρη δικαιώματα στα κράτη στα οποία διαβιούν.
Με άλλα λόγια, μια εθνοκρατία χωρίς σύνορα δικαιολογεί τις σκληρές διακρίσεις που επιβάλλει απέναντι σε μια μερίδα πολιτών της, επικαλούμενη το μύθο του προαιώνιου έθνους που ανασυντάχθηκε για να επανενωθεί στη «γη των προγόνων».
Θρησκευτικές κοινότητες
Το να γραφτεί, επομένως, μια νέα εβραϊκή ιστορία, απαλλαγμένη από το σιωνιστικό πρίσμα, δεν είναι εύκολο πράγμα. Το φως που διαθλάται μέσα από αυτό μετασχηματίζεται σε ανεξίτηλα εθνοκεντρικά χρώματα.
Και όμως, οι Εβραίοι σχημάτιζαν ανέκαθεν συμπαγείς θρησκευτικές κοινότητες, συνήθως μέσω του προσηλυτισμού, σε διάφορες περιοχές του κόσμου: δεν συνιστούν, λοιπόν, ένα «έθνος» με κοινή καταγωγή το οποίο εκτοπίστηκε και περιπλανήθηκε για είκοσι αιώνες.
Η εξέλιξη της ιστοριογραφίας, όπως και, γενικότερα, η διαδικασία του εκσυγχρονισμού, περνά, όπως γνωρίζουμε, μέσα από την επινόηση του έθνους, μιας έννοιας που απασχόλησε εκατομμύρια ανθρώπους κατά τον 19ο κι ένα σημαντικό κομμάτι του 20ού αιώνα.
Στα τέλη του περασμένου αιώνα, τα όνειρα άρχισαν να ξεθωριάζουν. Ολο και περισσότεροι ερευνητές αναλύουν, ανατέμνουν και ανασυνθέτουν τις μεγάλες εθνικές παραδόσεις, κυρίως τους μύθους περί κοινής καταγωγής, ιδιαίτερα αγαπητούς στους χρονικογράφους του παρελθόντος.
Στην αναζήτηση της ταυτότητας, οι εφιάλτες του χθες θα δώσουν αύριο τη θέση τους σε άλλα όνειρα για μια νέα ταυτότητα. Οπως κάθε προσωπικότητα που αποτελείται από ποικίλες και ρευστές ταυτότητες, η ιστορία είναι κι αυτή μια ταυτότητα που εξελίσσεται.
Επεξηγήσεις
(1) Το ιδρυτικό κείμενο του ιουδαϊσμού, η Τορά -η εβραϊκή ρίζα «yara» (γιαρά) σημαίνει «διδάσκω»- αποτελείται από τα πέντε πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής ή Πεντάτευχο: τη Γένεση, την Έξοδο, το Λεβιτικό, τους Αριθμούς και το Δευτερονόμιο.
(2) Βλ. Δαβίδ Μπεν Γκουριόν και Γιτζάκ Μπεν Ζβι, «Το «Ερέτς Ισραήλ» στο παρελθόν και το παρόν», (1918, στα γίντις), Ιερουσαλήμ, 1980 (στα εβραϊκά) και Μπεν Ζβι, «Ο πληθυσμός μας μέσα στη χώρα» (στα εβραϊκά), Βαρσοβία, Εκτελεστική Επιτροπή της Ενωσης Εβραϊκής Νεολαίας και Εθνικού Εβραϊκού Ιδρύματος, 1929.
(3): Σιμόν Μπαρ-Κόχμπα: εβραίος επαναστάτης που ηγήθηκε της λεγόμενης «στάσης του Μπαρ-Κόχμπα» κατά των Ρωμαίων, το 132 π.Χ. Ιδρυσε ένα ανεξάρτητο εβραϊκό κράτος, το οποίο επανακατακτήθηκε από τους Ρωμαίους τρία χρόνια αργότερα.
(4) Το Μισνά, το οποίο θεωρείται το πρώτο έργο της ραβινικής λογοτεχνίας, ολοκληρώθηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Το Ταλμούδ συνθέτει το σύνολο των συζητήσεων των ραβίνων σχετικά με το νόμο, τα έθιμα και την ιστορία των Εβραίων. Υπάρχουν δύο Ταλμούδ: το Ταλμούδ της Παλαιστίνης που γράφτηκε ανάμεσα στον 3ο και τον 5ο αιώνα, και το Ταλμούδ της Βαβυλώνας που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 5ου αιώνα.
(5) Τα γίντις, τα οποία μιλούσαν οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης, είναι μια σλαβογερμανική γλώσσα που περιλαμβάνει λέξεις εβραϊκής προέλευσης.
(6) Η Κλειώ στην ελληνική μυθολογία ήταν η μούσα της ιστορίας.

Του Shlomo Sand (Ιστορικός, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς εφευρέθηκε ο εβραϊκός λαός»).

loading...

14 thoughts on “ΠΩΣ ΕΦΕΥΡΕΘΗΚΕ Ο ΕΒΡΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ — ΒΙΒΛΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥ ” ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ”

  1. ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ (ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ)
    ΔΕΝ ΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ !!

  2. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?….ΝΑΙ ΕΛΑ…..Φσσσσσσσσσ φσσσσσσσ ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΩΡΓΟ?….ΑΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙΣ ΜΕ 8 ΣΥΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΛΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΙΝΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ?….ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ….ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΘΕΛΗΣΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΣΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΙΚΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ…ΒΕΒΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΦΛΟΜΩΣΑΝΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣΟΧΑΠΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΡΑΚΗ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝΕ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ….ΣΩΣΤΑ Ε ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΥΦΤΟΖΕΥΓΑΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ….ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΩΣ ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ?…..Φσσσσσσσσσσσσσ Φσσσσσσσσσ….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣΑ ΑΚΟΥ Φσσσσσσσσ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΑΝΤΕ salom….salom..

  3. ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ ΤΗΣ ΜΟΝΟΠΟΛΗΣ Ο ΤΡΙΣ/ΧΟΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΨΩΡΡΑΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΥΠΟΘΕΤΟ, Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ…

  4. Όλοι η σάρα και η μάρα που έφυγαν από την Αίγυπτο φτιάξανε αυτό το γαμημενο λαο

  5. ολοι οι λεπροι και μιαροι.τα λεει ο Μανεθων,αιγυπτιος ιστοριογραφος

  6. Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ,ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ…

    ΣΕ ΚΛΕΜΜΕΝΗ ΓΗ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΡΟΤΣΑΙΛΝΤ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΦΑΡΑ,ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑΚΙΑ ΣΑΣ…

  7. ΦΥΣΙΚΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΡΑΦΕΑΣ,Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΣΑΠΕΛΑΣ,Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΧΙΑΣ ΚΑΖΑΚΗ,ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Νο2 ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΠΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ,ΨΕΥΤΗΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΛΟΙΟΣ…ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΦΤΥΝΩΝΤΑΣ ΛΑΣΠΕΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΠΕΜΠΕΣ…

    ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΕΡΠΕΤΑ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΤΣΙ??

    ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΑΠΙΜΕΝΗ ΦΑΡΑ…

  8. ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΛΕΠΡΕΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΤΣΙ??

    ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΚΙ'ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ??
    """ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΟΥΣ,ΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ,ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣΩ"""

    ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΑ ΜΑΡΜΑΡΕΝΙΑ ΑΛΩΝΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ,ΟΠΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ…

    ***ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.***

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ 20.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΦΜ,ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ,ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΚΑΙ ΤΑ 2,3 ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΛΕΜΕ…

    ΤΕΤΡΑΜΕΛΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ 80.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑ,ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΙΛ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΘΗΣ..

    ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ….!!!!

    ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΦΥΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΒΟΥΛΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ..!!!

    ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΠΟΤ….ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??

    ΑΥΤΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ??

    ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 90% ΤΙ ΛΕΤΕ??

  9. Ζει 0 γυφτος Σωρρας η δεν ζει?εδω ειαι το ερωτημα…αν ζε και δεν τον σκοτωσατε τσαπελοφαγε πατερο μουνακη μαζι με την γυφτισα Γκουρλιου γιατι δεν βγαινει ο Μεγαλο-γυφτοτσαπελοφαγος τρισεκατομυριουχοσς γυφτος ο ηγετης σας να βγαλει ενα διαγγελμα να ριξει και μια βρωμερη πορδη να υποδηλωσει την παρουσια του?? …ΝΕΚΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΟ-ΚΑΥΛΟ-ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΛΗΤΗ ΚΑΥΛΩΜΝΕ ΤΣΔΑΠΕΛΟΦΑΓΕ ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ ΜΟΛΙΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΤΑΕ….ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΤΣΑΠΕΛΟΦΑΓΕ… ΘΑ ΣΕ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΟΣΕΞΕ!!! ΟΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΕ ΠΑΤΕΡΑΚΗ!!!….ΤΟΥΣ ΦΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΥΡΛΙΟΥ,,,,,,ΟΧΙ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!!! ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ……

  10. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?….ΝΑΙ ΕΛΑ…..Φσσσσσσσσσ φσσσσσσσ ΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΩΡΓΟ?….ΑΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΠΑΤΗΡΟΓΥΦΤΟ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ Ο ΦΥΓΟΠΟΙΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΔΘΕΙΣ ΜΕ 8 ΣΥΝ 1 ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΛΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΣΤΕΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΥΤΙΛΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΛΠ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΙΝΗ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ?….ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΠΕΛΟΓΥΦΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ….ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΘΕΛΗΣΕ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΦΤΙΣΑ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΔΙΚΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ…ΒΕΒΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟΙ ΦΛΟΜΩΣΑΝΕ ΜΕ ΧΑΣΙΣΟΧΑΠΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΥΣ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΡΑΚΗ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝΕ ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ….ΣΩΣΤΑ Ε ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΓΥΦΤΟΖΕΥΓΑΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ….ΚΑΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΩΣ ΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ?…..Φσσσσσσσσσσσσσ Φσσσσσσσσσ….ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΗΣΑ ΑΚΟΥ Φσσσσσσσσ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΑΝΤΕ salom….salom..

  11. 9.000 χρόνια πριν οι Έλληνες γύριζαν τον Πλανήτη λένε ξένα πανεπιστήμια!

    Δεν είναι ανθελληνισμός όταν Αμερικανοί επιστήμονες τεκμηριώνουν ότι Έλληνες πήγαν στην Ιαπωνία, Κίναι και Χιλή και δεν το αναφέρουν σε κανένα βιβλίο του Υπουργείου Παιδείας;

    ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ

    Γιατί οι απόψεις Αμερικανών καθηγητών ανθρωπολογίας παλαιοντολογίας και ιστορίας που τεκμηριώνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πήγαν παντού, όπως στην Ιαπωνία, Κίνα και στην Χιλή αλλά δεν υπάρχουν ούτε ως πληροφόρηση σε καμμία βαθμίδα εκπαιδεύσεως, ούτε εις έντυπα ιστορικού ή μη περιεχομένου [2013]. Αδιαφορία ή ανθελληνισμός του υπουργείου Παιδείας και Εξωτερικών ;

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ….
    http://hellas-now.com/9-000-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%b3%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bb/

  12. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΛΕΠΡΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΛΑ..!!!

    ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ (εδω πολυ γελιο,ειχαν και σοφους οι βασκοι) ΚΑΙ ΜΑΜΙΩΝΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ…

    200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ…

  13. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΑΚΙΑ ΕΒΡΑΙΚΕΣ ΛΕΠΡΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΛΑ..!!!

    ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ (εδω πολυ γελιο,ειχαν και σοφους οι βασκοι) ΚΑΙ ΜΑΜΙΩΝΤΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ…

    200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΣΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ,ΟΠΟΤΕ ΒΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ…

  14. ΤΣΑΠΕΛΕΣΣΣ ΕΛΑ ΕΧΩ ΚΑΛΕΣ ΤΣΑΠΕΛΕΣ Ε ΕΕ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΡΙΞΕ ΤΟ ΔΕΚΑΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΙ….

Comments are closed.