Οι τζίροι στην ενημέρωση: Από το διάστημα ως την πραγματικότητα

Σοφία Βούλτεψη

Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και στελεχών της γαλλικής πρεσβείας (και στο πλαίσιο της επίσκεψης Μακρόν), υπεγράφη
η ανανέωση της διμερούς στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών si-Cluster, που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ και το γαλλικό Aerospace Valley, το πιο σημαντικό cluster αεροδιαστημικής της Ευρώπης, με περισσότερα από 890 μέλη, μεταξύ των οποίων κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας, όπως η Airbus και η Thales.

Ο κ. Παππάς μάλιστα είπε πως (μέσω της επισφράγισης της ελληνογαλλικής συνεργασίας στην αεροδιαστημική) ενισχύονται οι προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής διαστημικής τεχνολογίας.

Την ίδια μέρα, πληροφορηθήκαμε πως ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος είχε επισκεφθεί (6-7 Σεπτεμβρίου) το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες  επαναλειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας του BBC.

Την ίδια μέρα, πληροφορηθήκαμε πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, συναντήθηκε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με στελέχη γαλλικών επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή τεχνολογία και συζήτησε για τις νέες τεχνολογίες, το πέρασμα από την αναλογική στην ψηφιακή και την υβριδική τηλεόραση, καθώς και στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι σύγχρονοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς προς τους πολίτες.

Έλα, όμως, που την ίδια ακριβώς ημέρα που ο Παππάς ταξίδευε (πάλι) στο διάστημα, ο Κρέτσος γύρευε να ξανανοίξει η ελληνική υπηρεσία του BBC και ο Τσακνής συζητούσε για την ψηφιακή εποχή, ήλθαν και οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο των επιχειρήσεων της χώρας που δραστηριοποιούνται στον τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το β' τρίμηνο φέτος!

Πληροφορηθήκαμε έτσι πως ο τζίρος των επιχειρήσεων αυτών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων παρουσίασε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016.

Μάλιστα! Αλλά το αντίστοιχο διάστημα του 2016 είχαμε μείωση 8,8%. Δεν είναι δύσκολο νομίζω να κάνουμε την αφαίρεση.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο τζίρος στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών παρουσίασε μείωση 8,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β' τριμήνου 2016, έναντι μείωσης 23,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2016 προς το 2015. Και το β΄ τρίμηνο του 2015 είχαμε μείωση 17,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014!

Ούτε εδώ είναι δύσκολο να προσθέσουμε την φετινή μείωση σε εκείνη του 2016.

Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα το α΄ τρίμηνο του 2017. Σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016 είχαμε μείωση 14,7% όσον αφορά στον τζίρο στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων. Και την αντίστοιχη περίοδο του 2016, είχαμε μείωση 13,3% σε σύγκριση με το 2015.

Επίσης, το α’ τρίμηνο του 2017 (και σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2016) είχαμε μείωση 10,8% στους τζίρους όσον αφορά στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών. Και το αντίστοιχο διάστημα του 2016 είχαμε μείωση 18,4% σε σχέση με το 2015, όταν είχαμε μείωση 8,5% σε σχέση με το 2014.

Θέλετε να πάμε και στο καταστροφικό 2015; Το β΄ τρίμηνο του 2015, λοιπόν, ο τζίρος

στην παραγωγή κινηµατογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραµµάτων, ηχογραφήσεις και µουσικές εκδόσεις παρουσίασε µείωση 27,3%% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014! Ενώ το 2016, είχαμε μόλις 1,1% αύξηση.

Και ο τζίρος στις δραστηριότητες προγραµµατισµού και ραδιοτηλεοπτικών εκποµπών παρουσίασε µείωση 17,2% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 23,7% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Και εδώ γίνονται εύκολα οι προσθαφαιρέσεις!

Το α΄ τρίμηνο του 2015, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηµατογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραµµάτων, ηχογραφήσεις και µουσικές εκδόσεις, παρουσίασε αύξηση 1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 18,8% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Και το ίδιο διάστημα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραµµατισµού και ραδιοτηλεοπτικών εκποµπών, παρουσίασε µείωση 8,5% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 19,5% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Το δ΄ τρίμηνο του 2015, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηµατογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραµµάτων, ηχογραφήσεις και µουσικές εκδόσεις, παρουσίασε µείωση 36,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014.

Και το ίδιο διάστημα, οδείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραµµατισµού και ραδιοτηλεοπτικών εκποµπών, παρουσίασε µείωση 30,9% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2014, έναντι αύξησης 6,6% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2014 προς το 2013.

Πάμε στα 2013 και 2014

Το δ΄ τρίμηνο του 2013, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, παρουσίασε αύξηση 19,1% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2012.

Και το ίδιο διάστημα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παρουσίασε αύξηση 9,9% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριµήνου 2012.

Το α΄ τρίμηνο του 2014, ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις, παρουσίασε αύξηση 18,8% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2013, έναντι μείωσης 16,7% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2013 προς το 2012.

Και το ίδιο διάστημα, ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παρουσίασε αύξηση 19,5% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2013.

Το β΄ τρίμηνο του 2014 ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, παρουσίασε αύξηση 24% σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριµήνου 2013.

Το γ΄ τρίμηνο του 2014, μεγάλη αύξηση 23,3% σημείωσε ο τζίρος στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Αυτά για να γνωρίζουμε τους αριθμούς – ώστε να τους διαβάζουμε σωστά…
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Σοφακι εσυ παλευεις,αλλα εχει ενα σορο κοπριες στην νδ που τα περιμενουν ετοιμα,βρητε τους και απομονοστε τους.με τα νυν δεδομενα δεν θα τον ριξε τε θα σας στειλει αδιαβαστους.πες στον κουλη να βαλει αξιους και φωνακλαδες μπροστα.και νεους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΘΕΣΗ.ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΦΑΚΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΑΛΕΥΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ 5ΤΩΝ 274 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ?ΓΙΑ 200 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΨΩΦΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ.ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΦΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΕΥΕΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμεις το γουσταρουμε το σοφακι γιατι ειναι αγωνηστρια και δεν εχει ακουστει μεχρι τωρα τιποτα εναντιον της,εσυ που κανεις υψηλης κοπτικης ραπτικης αντιπολητευση,κοιταξε στις επομενες εκλογες να ψηφησεις καλα,εαν οχι να πας στον καθρεφτη και να μουτζωθεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]