Το ελληνικό Λύκειο Μονάχου καταγγέλλει το υπ. Παιδείας: Δεν έχουμε καθηγητές

Μόλις δέκα καθηγητές διορίστηκαν να διδάξουν τους 300 μαθητές του σχολείου - Κίνδυνος να μην συμμετάσχουν τα παιδιά στις Πανελλαδικές - Σοβαρές ελλείψεις σε όλα τα σχολεία της ομογένειας

Με ανοιχτή επιστολή τους οι μαθητές του ελληνικού Λυκείου του Μονάχου καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις στο σχολείο τους, τα προβλήματα του οποίου φαίνεται να αγνοεί το υπουργείο Παιδείας, που δεν παραλείπει να... πανηγυρίζει πως όλα στην εκπαιδευτική κοινότητα «βαίνουν καλώς».

Η άποψη των Ελλήνων μαθητών της Γερμανίας όμως είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το σχολείο τους, με μόλις δέκα καθηγητές για 300 μαθητές, υπολειτουργεί, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Καμία από τις τάξεις του λυκείου δεν παρακολουθεί σωστό και ολοκληρωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των μαθητών, είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος τα παιδιά της τρίτης λυκείου να μην μπορέσουν φέτος να συμμετάσχουν καν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς η προετοιμασία τους είναι, μέχρι στιγμής, παραπάνω από ελλιπής.

Στην επιστολή τους εξάλλου τα παιδιά τονίζουν πως παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία της ομογένειας, που φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει στη μοίρα τους. «Απαιτούμε να λάβετε υπόψη σας επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην αγνοείτε και να επιληφθείτε των προβλημάτων», καταλήγουν οι μαθητές.
Ολόκληρη η επιστολή τους:
Ανοιχτή επιστολή μαθητών Λυκείου Μονάχου

Μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου
Μόναχο. 25 Σεπτεμβρίου 2017

Προς: Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπόψην: κ.Υπουργού Κ.Γαβρόγλου
Κοιν:-Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Υπόψην: κ. Υφυπουργού Κ.Ζουράρη
-Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Δ/νση ΔΙΠΟΔΕ
-Γενικό Προξενίο της Ελλάδος στο Μόναχο
Υπόψην: κ. Κωνσταντινοπούλου
-Γραφείο εκπαίδευσης Μονάχου
Υπόψην:κ.Παπατσίμπα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η σχολική μας χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο για εμάς τρόπο. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη καθηγητών (μόλις 10 για 300 μαθητές) και μάλιστα βασικών ειδικοτήτων, γεγονός που αν συνεχιστεί θα καταστήσει δύσκολη τη συμμετοχή των μαθητών της Γ' Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις. Γνωρίζουμε ότι παρόμοιο πρόβλημα έχει εμφανιστεί και σε άλλα ελληνικά σχολεία της ομογένειας τα οποία και αντέδρασαν. Ήρθε η σειρά μας να τονίσουμε για άλλη μια φορά τη σημασία της σωστής λειτουργίας ενός ελληνικού σχολείου της ομογένειας και όχι της υπολειτουργίας του. Γι αυτό ζητούμε την όσο το δυνατόν πιο σύντομη απόσπαση επαρκούς διδακτικού προσωπικού.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να υπάρξει άμεση απάντηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Απαιτούμε να λάβετε υπόψη σας επιτέλους τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μην αγνοείτε και να επιληφθείτε των προβλημάτων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μετά τιμής

Οι μαθητές του Ελληνικού Λυκείου Μονάχου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΠΟΛΥΣ'' ΖΟΥΡΑΡΗΣ? ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΝΟΙΜΙΖΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΑΝΕΛΗΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ ΕΤΣΙ ΜΕ ΣΤΟΜΦΟ ΕΛΕΓΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΌΥΖΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΜΠΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΡΙΚΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ''ΟΕΟ""? ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ 10-12 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΕ ΖΟΥΡΑΡΗ? ΑΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΕ Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΖΕ ΑΥΤΟΣ ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]