Η πρώτη αγάπη μας η δραχμή πρέπει να είναι ταμπού;

Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος
Πολιτικός Μηχανικός

Τα συνημμένα νομίσματα είναι ενθύμια μιας άλλης εποχής... Το δεκάρικο με το άτομο του Δημόκριτου, το πενηντάρικο με την τριήρη, το εκατοστάρικο με το αστέρι της Βεργίνας.
Τα βλέπουμε άλλοι με έρωτα, άλλοι με νοσταλγία, άλλοι αδιάφορα. Οι τελευταίοι είναι αυτοί, που δεν αντιλήφθηκαν ακόμα, ότι η ευθανασία της δραχμής την 31/12/2001 ήταν η χαριστική βολή ενός λαού, του οποίου πρώτα απεμπόλησαν -χωρίς να τον ρωτήσουν- την εθνική κυριαρχία ήδη από το 1975 με την αίτηση προσχώρησης στην ΕΟΚ και την αναθεώρηση του Συντάγματος με το άρθρο 28.

Τουλάχιστον σήμερα, κρίνοντας από το αποτέλεσμα επιβεβαιώνεται δραματικά η περίφημη ρήση του Λένιν, την οποία έκανε "σημαία" ο νεοφιλελεύθερος δογματιστής καθηγητής της σχολής του Σικάγου Μιλτον Φρήντμαν: "Ό πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστρέψεις μια κοινωνία είναι, να καταστρέψεις το χρήμα της."
Με την εν ψυχρώ εκτέλεση της δραχμής επιβλήθηκε αλλαγή του χρέους από δραχμικό σε ξένο οθνείο νόμισμα το ευρώ, καθιστώντας το έτσι ανεξέλεγκτο. Έως τότε η διαχείριση του δημόσιου χρέους γίνονταν με επιτυχία, είτε τυπώνοντας χρήμα, είτε ανεβάζοντας τον πληθωρισμό. Έκτοτε οι Έλληνες στερούνται τα νομισματικά, συναλλαγματικά και κατ επέκταση το δημοσιονομικά όπλα για την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής και είναι όμηροι μιας μυστηριώδους ΕΚΤ και των τραπεζικών παραρτημάτων της, που δημιουργεί χρήμα κυριολεκτικά από το τίποτα με αδιαφανείς διαδικασίες, το οποίο ανταλλάσσει με την πραγματική περιουσία και την εθνική κυριαρχία των ευρωπαϊκών λαών...
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και όχι μόνο πρέπει να είναι ταμπού η δραχμή μας;
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΠΕΣ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΑ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ.!!!!
  Η απελευθέρωση της χώρας από χρέος και ευρώ σε 15 βήματα…
  Η συζήτηση γύρω από τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το καθεστώς κατοχής φουντώνει. Πολλοί έρχονται να συμμερισθούν την αναγκαιότητα της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, αλλά ομιλούν χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη γι’ αυτό, με συνέπεια η σύγχυση και η παραπληροφόρηση να επικρατούν.

  Πρέπει να τονιστεί, ότι ολόκληρη η διαδικασία είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δεν μπορεί να γίνουν κάποια από τα παρακάτω βήματα και άλλα να παραμεληθούν. Διότι τότε, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι μεγάλα και απρόβλεπτα.

  Εννοείται, ότι το εγχείρημα πρέπει να το αναλάβει εξ αρχής και να το διεκπεραιώσει μια νέα δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας οφείλουν, να πιστεύουν ακράδαντα στο εγχείρημα και να γνωρίζουν στη λεπτομέρειά του κάθε του τεχνική πτυχή.

  Έτσι το σημερινό πολιτικό προσωπικό και όλα τα άλλα στελέχη που με ψεύτικη επιστημονικοφάνεια υπηρέτησαν και υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, ούτε θέλουν, ούτε γνωρίζουν το πως, ούτε μπορούν. Συνεπώς, είναι αδύνατο να περιμένουμε απ’ αυτούς το οτιδήποτε κι εναπόκειται σε δυνάμεις όπως το ΕΠΑΜ, που διαθέτουν τη βούληση, τη γνώση και την εμπειρία να το αναλάβουν, και στον κόσμο να υποστηρίξει αυτή την επιλογή.

  Παρακάτω παρουσιάζονται συνοπτικά τα 15 βήματα μιας πολιτικής απελευθέρωσης με σκοπό την αποκατάσταση της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας, την ανάταξη της οικονομίας και την ευημερία για την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

  Ε.ΠΑ.Μ. : Τα 15 άμεσα βήματα για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας
  https://www.youtube.com/watch?v=hxoEvF1jxUM

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]