Προήλθαν όλες οι φυλές από την αφρικανική Εξοδο;

Πότε, άραγε, οι πρόγονοί μας εποίκισαν τον κόσμο αφήνοντας πίσω την Αφρική; Το θέμα της αφρικανικής μετανάστευσης του σύγχρονου ανθρώπου ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα,
χάρη σε τρεις μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Nature. Οι δύο μελέτες αναφέρονται σε μία έξοδο από την Αφρική, η οποία κατά πάσα πιθανότητα κατέληξε στην εμφάνιση των σύγχρονων πληθυσμών στην Ασία, την Ευρώπη και αλλού. Ωστόσο, μία τρίτη μελέτη ανιχνεύει την ύπαρξη ανθρώπινου γενετικού υλικού που προέρχεται από ένα αρχαιότερο μεταναστευτικό κύμα από την Αφρική. Κι οι τρεις μελέτες, αξίζει να σημειωθεί, βασίστηκαν στα δεδομένα από 280 διαφορετικές ομάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, αλλά οι επιστήμονες δεν συμφωνούν απόλυτα για τη σημασία τους. «Η έρευνα προσθέτει σημαντικά στοιχεία στο παζλ της ανθρώπινης ιστορίας», γράφουν στο κύριο άρθρο που συνοδεύει τις μελέτες η Σερένα Τούτσι και ο Τσόσουα Ακέι της Εδρας Επιστημών Γονιδιώματος του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, επισημαίνοντας ότι «πληθώρα συναρπαστικών ερωτημάτων παραμένει και υπάρχει ανάγκη περαιτέρω έρευνας για να ιχνηλατήσουμε τα πρώτα βήματα του ανθρώπου καθώς ερευνούσε και δημιουργούσε αποικίες σε όλο τον κόσμο».

Οι δύο πρώτες μελέτες δέχονται ότι όλοι οι μη αφρικανικοί πληθυσμοί προήλθαν από μία αφρικανική έξοδο, αλλά οι επιστήμονες δεν συμφωνούν στο τι συνέβη μετά. Μία ομάδα υποστηρίζει ότι μετά την Εξοδο από την Αφρική, πριν από 72 χιλιάδες χρόνια, οι σύγχρονοι άνθρωποι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η μία κινήθηκε βόρεια προς την Ευρασία και η άλλη ανατολικά προς την Αυστραλασία. Μία άλλη ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι υπήρξε μεν μία ενιαία αφρικανική Eξοδος, αλλά η ομάδα διασπάστηκε αργότερα σε δυτικούς και ανατολικούς Ευρωασιάτες.

Ομως, μία τρίτη ομάδα επιστημόνων, του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, πιστεύει ότι η Εξοδος από την Αφρική έγινε κατά κύματα. Για να αποδείξει την ορθότητα της προσέγγισής της, οι ερευνητές σημειώνουν ότι τουλάχιστον το 2% των κατοίκων της Παπούας – Νέας Γουινέας προέρχεται από μία «αρχέγονη και εν πολλοίς αφανισμένη» ομάδα σύγχρονων ανθρώπων που διαχωρίστηκαν από τους Αφρικανούς, νωρίτερα από ό,τι οι Ευρασιάτες, πριν από 120 χιλιάδες χρόνια. Το αρχαίο DNA μπορεί να διατηρήθηκε στους κατοίκους της Νέας Παπούας – Νέας Γουινέας επειδή κάποιος θαλασσινός δίαυλος, που χώριζε την Ασία με την Αυστραλασία, δεν πάγωσε την εποχή των παγετώνων απομονώνοντας τον πληθυσμό, ενώ οι υπόλοιποι αντάλλασσαν τα γονίδια τους πιο ελεύθερα.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

 1. ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΘΙΑ: Δεν υπήρξε ποτέ Ελληνικότητα του Βυζαντίου, ούτε ποτέ Ελληνορωμαϊκό κράτος..

  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΚΦΩΝΗΣΕ.

  Καλησπέρα σας Ελληνίδες και Έλληνες, τέκνα αθανάτων θεών και αθανάτων ηρώων. Κληρονόμοι του μεγαλύτερου παγκοσμίου πολιτισμού του απώτατου παρελθόντος, από το οποίο ακέραιο λείψανο διασώζεται σήμερα το μεγαλειώδες δημιούργημα του, η ελληνική γλώσσα μας, που χρειάστηκε πολλές μυριάδες ετών να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί, ποιοτικώς ανάλογη, φυσικά, με τον Ελληνικό πολιτισμό, που αποτέλεσε το εργαλείο για την οικοδόμηση του και την λειτουργία του. Έτσι δημιούργησε ο Θεός την Ελλάδα και ονόμασε «Γη του Φωτός», γιατί «ΕΛ» σημαίνει φως και «ΛΑΣ» σημαίνει «πέτρα», «έδαφος», «γη».

  Και από αυτή την Γη του Φωτός, την γη που πρώτη αντίκρισε το φως του ήλιου, γεννήθηκαν οι φωτοδότες των αρετών και του πολιτισμού, οι Έλληνες και σκόρπισαν αυτοί τον πολιτισμό τους εις όλη την γη καθώς και ετάχθη. Η γέννηση της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας. Όπως σημειώνει η επιστήμη της Γεωλογίας και των άλλων συναφών κλάδων, προ 140 εκατομμυρίων ετών ήταν όταν ολόκληρος ο πλανήτης σκεπαζόταν από νερά και χέρσα γη δεν εφαίνετο πουθενά, μια γιγαντιαία ανοδική ορογεννητική κίνησης ανύψωσε υπέρ την επιφάνεια της υδρόσφαιρας, προς τον ήλιο, την λεγόμενη Πελαγονική Οροσειρά, μια στενή ζώνη ξηράς που περιελάμβανε την βορειότερη Μακεδονία (Πελαγονία), τον Όλυμπο, την Ανατολική πλευρά της μετέπειτα Θεσσαλίας και την Βόρειο Εύβοια. Επί 115 εκατομμύρια χρόνια, αυτή η μοναδική νησίδα, η Ελλάδα μας εν μέρει, αντίκριζε ολομόναχη την πανθάλασσα που την περιτριγύριζε.

  Εις αυτήν την νησίδα για 80 εκατομμύρια έτη, πριν ακόμα αναδυθούν άλλες οροσειρές, άρχισε η διαδικασία των νέων μορφών της γενέσεως όντων. Πριν 35 εκατομμύρια χρόνια, δηλαδή 105 εκατομμύρια έτη μετά την άνοδο της Πελαγονικής οροσειράς στην επιφάνεια, αναδύονται ως άλλα νησιά οι ορεινοί όγκοι όπως η Πίνδος, οι Δειναρικές Άλπεις, τα Πυρηναία και τα Ιμαλάϊα. Η λογική λέει, λοιπόν, η παρουσία του ανθρώπου, σε όποια εποχή και εάν εμφανίστηκε στην γη αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να αναζητείται στον Όλυμπο. Είναι δε αδύνατον ποτέ σε μια περιοχή που για λόγους ανερμήνευτους αναδύεται η πρώτη χέρσος γη, ο άνθρωπος της προνομιούχου αυτής γης να σχηματίζεται όμως αργότερα από ότι οι άλλοι άνθρωποι, που η ανάδυση της γης τους καθυστερούσε κατά πάρα πολλά εκατομμύρια έτη. Χώρος και άνθρωπος εδώ μεταξύ Ολύμπου και Πίνδου εσχημάτιζαν την πανάρχαια Ελληνική γλώσσα, η οποία και δάνεισε τις λέξεις του πολιτισμού της

  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ...
  https://newradiofmb.blogspot.gr/2017/02/blog-post_87.html#comment-form
  ==============================
  Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2007 στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ritz» γιά την εορτή των ''Ελληνικών Γραμμάτων'', με την παρουσία του μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβου καιτο θέμα ήταν ο "ελληνοχριστιανικός" πολιτισμός.

  Ξεκινώντας την ομιλία της σε άπταιστη καθαρεύουσα, αν και με αμερικανική προφορά, η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αναλύοντας τις διώξεις του Ελληνισμού απο τον Χριστιανισμό.Ο υπεύθυνος για την εκδήλωση διέκοψε την βιντεοσκόπηση κι άρχισε έξαλλος και συνεπικουρούμενος από τέσσερις-πέντε ακόμα παρευρισκομένους να φωνάζει:

  «Έξω, έξω, βρωμοθήλυκο!», ενώ ορισμένοι άλλοι υποστήριζαν, ότι έπρεπε να αφήσουν την ομιλήτρια να ολοκληρώσει το λόγο της.

  Η Προμηθέα ύψωσε με σθένος τον τόνο της φωνής της και προσπάθησε να τους εξηγήσει, ότι αυτά που έλεγε αποτελούσαν την ιστορική αλήθεια,εμπρός όμως στις αυξανόμενες αντιδράσεις η μητέρα της αναγκάσθηκε να την κατεβάσει από το βήμα.

  https://www.youtube.com/watch?v=9ef_scXTbEU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΜΕ ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΙΑΚΩΒΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕ ΤΑ ΧΤΙΚΙΑ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΥΤΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΙΧ....

   ΟΤΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΨΟΥΜΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ....

   ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΕΕΕΕΕΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...!!!!

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΠΥΘΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΙΚΑΓΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ..

  ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ….!!!
  http://eineken.pblogs.gr/2011/01/apopeira-dolofonias-ths-promhtheas-sthn-amerikh.html

  Η Προμηθέα είχε γίνει γνωστή στο κοινό όταν πριν από μερικά χρόνια, σαν σήμερα, στην Γιορτή των Τριών Ιεραρχών, πρόβαλε το ελληνικό πνεύμα και κατηγόρησε την ορθοδοξία για την με κάθε τρόπο καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού.

  Μπορεί να μη συμφωνείτε με όλες τις ιδέες της, αλλά ότι έχει ελληνικό πνεύμα πολύ περισσότερο από τους πιο πολλούς από μας είναι σίγουρο.

  Παράλληλα είναι το παιδί θαύμα της Αμερικής: αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο όταν οι συμμαθητές της μόλις τελείωναν το δημοτικό.

  Δεν ήταν εύκολη η ζωή της. Η μητέρα της Γεωργία, που τώρα βρίσκεται σε κώμα, χρειάστηκε να καθαρίσει χιλιάδες σκάλες, τουαλέτες και άλλους χώρους για να σπουδάσει η κόρη της.

  Κατά καιρούς είχαν σα σπίτι ένα μικρό φορτηγό.
  Η «πτώση» ήρθε όταν η Προμηθέα αποφάσισε να πει το λόγο της στη γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Από τότε έγιναν 3 απόπειρες κατά της ζωής της οικογένειάς της - η τελευταία δυστυχώς με «επιτυχία».

  Για μια από τις προηγούμενες απόπειρες η Προμηθέα γράφει:

  «Πολυαγαπημένοι μου Έλληνες,Πολλοί, πολλοί από εσάς, φτωχοί Έλληνες, σηκώσατε στους ώμους σας τα πάθη μας, όταν εγώ και η μητέρα μου είχαμε το τροχαίο ατύχημα.
  Μας βοηθήσατε να ξεπεράσουμε την πιο σκοτεινή περίοδο στην ζωή μας. Η μητέρα μου, δυναμώνει χάρη σε εσάς Έλληνες της Πατρίδας, εσάς όλους, δηλαδή, που συνδράματε με τόση αγάπη τότε, όταν την γύρευε ο θάνατος του Σκότους, και εσείς πανέμορφοι Έλληνες, την περιτυλίξατε στο φως της ψυχής σας. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε έναν από εσάς.

  Και επειδή και εγώ είμαι παιδί του λαού γνωρίζω την φτώχια όσο καλά, όσο πολλοί από εσάς.
  Με όλη μου την αγάπη, σε όλους σας στην Γη του Φωτός.
  Προμηθέα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ??
  ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ??

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ??
  ΑΡΧΑΙΑ ΕΒΡΑΙΚΑ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ -

  ΒΙΟΘΑΚΕΣ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΕΡΥΘΡΟΔΕΡΜΟΙ

  https://www.youtube.com/watch?v=wNxpai7jdP4

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ έλεγε:

  «Στην Ελληνική υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνον αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα».

  Προσέξτε, λοιπόν, κάτι:

  «OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ»

  που σημαίνει: «Όπως η αυγή, γιε μου να είσαι πάντα!».

  Έξι (6) λέξεις, δεκατέσσερα (14) φωνήεντα, μια φράση. Ούτε ένα σύμφωνο, σε μια πλήρη φράση! Σε ποια άλλη γλώσσα μπορεί να συμβεί αυτό; Μάλλον μόνον στην Ελληνική…

  ΙΑ σημαίνει όπως
  ΗΩ είναι η αυγή
  Ω ΥΙΕ γιε μου
  ΑΕΙ ΕΙ Να είσαι πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η Ελληνική γλώσσα;

  ***“Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!”***

  Η μετάφραση έχει ως εξής:

  “Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη!

  Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται.

  Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.

  Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ…!!!

  «ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΛΑΜΨΕ,ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΗ ΛΥΠΑΣΑΙ Η ΖΩΗ ΔΙΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ»

  ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ...!!!

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=gUkabSGrK7I

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσυ λαμψε στον υπονομο, γυφτοκαστσαπλια απατεωνα, να βλεπουν οι αρουραιοι και να μην σκονταφτουν

   Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΛΕ 9.50, ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΠΟΥ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ 'ΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΚΙ' ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΟΥΜΕ.

   Διαγραφή
 9. ΡΕ ΟΡΓΙΟ ΠΟΥΣΤΑΡΑΚΗ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΒΛΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΘΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΦΥΛΗΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]