Εκπληκτικό: Δείτε πώς μαθαίνουν οι Ιάπωνες μαθητές να σέβονται το σχολείο τους! (Βίντεο)

Στο σχολείο υπάρχουν πολλά βασικά μαθήματα που κάνουν τα παιδιά, Μαθηματικά, Γλώσσα, Ιστορία κλπ., υπάρχουν όμως και μαθήματα επιλογής που τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν
ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, κυρίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και αυτό συμβαίνει, σε γενικές γραμμές, παγκοσμίως.

Στην Ιαπωνία όμως, υπάρχει ένα μάθημα που όλα τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων είναι υποχρεωμένα να παρακολουθήσουν: το Soji No Jikan.

Το Soji No Jikan δηλ. “Η ώρα της καθαριότητας”, είναι ένα διάστημα 15 λεπτών στο οποίο οι μαθητές καθαρίζουν τις αίθουσες διδασκαλίας.

Και να πώς έχει το πρόγαμμα: αφού οι μαθητές φάνε το γεύμα τους, έχουν 30 λεπτά ελεύθερα για να παίξουν.

Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, ακούγεται μία συγκεκριμένη μουσική από τα μεγάφωνα του σχολείου και όλα τα παιδιά αναγνωρίζουν ότι ξεκινά ο χρόνος του Soji No Jikan, συνήθως 1:30 – 1:45 μ.μ.

Συγκεντρώνονται λοιπόν, στις ομάδες τους και στις αίθουσες που έχουν αναλάβει και αρχίζουν το καθάρισμα για ένα τέταρτο, όπως αναφέρει το fresheducation.gr. Και καθαρίζουν όλο το σχολείο, όχι μόνο τις αίθουσές τους.

Δηλαδή υπάρχουν ομάδες που αναλαμβάνουν να καθαρίζουν το γήπεδο, τις τουαλέτες, την πισίνα, τα τζάμια, τους διαδρόμους κλπ. Κάθε παιδί που έρχεται στο σχολείο έχει τα δικά του εργαλεία καθαριότητας: κουρέλι, ξεσκονόπανο, σκούπα.Τώρα θα ρωτήσετε το κουρέλι τι χρειάζεται. Μα για το σφουγγάρισμα φυσικά! Γιατί στα Ιαπωνικά σχολεία το σφουγγάρισμα δε γίνεται με σφουγγαρίστρες, αλλά με κουρέλι και στα τέσσερα!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΕΣΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΕΥΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CHIBA ΓΙΑ ΤΟΚΥΟ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΤΗ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΖΟΥΠΙΩΝΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑΥΤΑΚΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΙΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ!! ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΦΟΒΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΧΩΡΗΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΥΠΕΡΓΗΡΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΑΝ ΧΑΖΑ ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΥΤΤΑΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΟΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΤΕΝΕΣ ΛΟΓΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥ ΧΟΥ ΧΧΙ ΧΙΙ ΓΕΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΑΝΑ ΤΟ GAITZIN ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΓΕΛΙΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΘΕΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]