Τσίπρας: Επενδύστε στην Ελλάδα, δεν θα το μετανιώσετε

Επενδύστε στην Ελλάδα και δεν θα το μετανιώσετε, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ομάδα των Γάλλων επιχειρηματιών
που συνόδευαν τον Γάλλο πρόεδρο κατά τη διήμερη επίσκεψη του στη χώρα.

Η Ελλάδα «είναι μια πραγματική ευκαιρία μετά από επτά χρόνια εσωτερικής υποτίμησης, αλλά και μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Πιστεύω πράγματι ότι για αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Υπερθεματίζοντας ο Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα και για ένα ακόμη λόγο, για να μη χάσει η Ευρώπη στρατηγικούς τομείς. Ήδη η Κίνα παίζει δυναμικά....

Απευθυνόμενος στους Γάλλους επιχειρηματίες, ο Τσίπρας είπε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει η χώρα οριστικά από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Η προσέλκυση επενδύσεων θα συμβάλλει επίσης στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για μείωση της υψηλής ανεργίας, που ξεπερνάει το 20%, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Πράγματι η Ελλάδα είναι μια ευκαιρία. Είναι μια πραγματική ευκαιρία μετά από επτά χρόνια εσωτερικής υποτίμησης, αλλά και μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια ...Πιστεύω πράγματι ότι για αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μακρόν, καλώντας τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα, επανερχόμενος και στο αίτημα η Ευρώπη να προστατεύσει τις στρατηγικές επενδύσεις.

«Η Ελλάδα κάποιες φορές αναγκάστηκε να επιλέξει μη-ευρωπαϊκές επενδύσεις, διότι δεν υπήρχαν πια Ευρωπαίοι επενδυτές. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την κατάσταση αυτή», είπε ο Μακρόν.

«Θέλω τους Ευρωπαίους, όπως και όλον τον κόσμο, να έρθει και να επενδύσει την Ελλάδα», είπε. «Ήμασταν εδώ, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ» πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, υπενθυμίζει το Reuters, έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τους δεσμούς της με την Κίνα. Μόλις πέρυσι η COSCO εξαγόρασε το 51% του ΟΛΠ για 280,5 εκατ. ευρώ.

Θα φανεί εάν έπεισαν, αλλά οι ενδείξεις είναι θετικές

Κατά πόσο οι δύο ηγέτες έπεισαν τους επιχειρηματίες μένει να φανεί το επόμενο διάστημα, οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές.

Στο περιθώριο του ελληνογαλλικού επιχειρηματικού φόρουμ, που διοργανώθηκε παρουσία του Γάλλου προέδρου και του πρωθυπουργού στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγιναν πολλές σημαντικές επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών και άνοιξαν δρόμοι συνεργασίας.

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό δε το γεγονός ότι εταιρείες κολοσσοί όπως η Total και η Suez, εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας και της διαχείρισης υδάτων. Ανέπτυξαν μάλιστα και τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανταγωνιστικότητα ως επενδυτικός προορισμός.

Τα ελληνογαλλικά deals που έκλεισαν

Σημαντικές συμφωνίες που έκλεισαν ήταν αυτή της ΔΕΗ με τη γαλλική ENGIE για τη σύσταση joint venture, το οποίο θα έχει ως αντικείμενο κοινές πρωτοβουλίες, στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων, σε ό,τι αφορά στην ενέργεια. Παράλληλα, οι δύο εταιρίες θα προχωρήσουν στη λειτουργία αιολικού πάρκου στην Κρήτη.

Συνεργασία για την από κοινού ανάπτυξη projects στους τομείς των έξυπνων δικτύων και στις ψηφιακές τεχνολογίες, με ιδιαίτερη έμφαση στους έξυπνους μετρητές, στη δημιουργία ευφυών συστημάτων στα νησιά, με στόχο την μεγάλη διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού πλαισίου για την συμμετοχή σε καινοτόμα ερευνητικά έργα και έργα προμηθειών, συμφώνησαν και οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και της γαλλικής Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία.

Επίσης σημαντική κρίνεται και η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο διευθύνων σύμβουλος της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Nicolas Dufourq.

Αργυρώ Τσατσούλη
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ!ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΙΖΦΗΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΩΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξαναψηφίστε με, θα μετανιώσετε !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», ή γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα;
  Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός έχει τελευταία επιδοθεί σ’ έναν μαραθώνιο διάσωσης της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα. Για την ημέρα που θα βρεθεί ξανά στην αντιπολίτευση και θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αναβιώσει την αντιμνημονιακή ριζοσπαστική αριστερά. Έως και τον Ανδρέα Παπανδρέου επιχείρησε να νεκραναστήσει με άρθρο των συνεργατών του σ’ ένα από τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του Μαξίμου. Όχι αυτό που διαλαλεί ότι οι «μοναδικοί εργοδότες μας είναι οι αναγνώστες μας», αλλά το άλλο με τις αποκαλύψεις!
  Μην φανταστείτε ότι το έγραψε ο ίδιος. Ο κ. Τσίπρας, από την εποχή που ήταν απλό μίσθαρνο στέλεχος της αριστεράς και της προόδου δεν έχει κατορθώσει να συντάξει από μόνος του ούτε μια αξιόλογη αράδα. Ομιλίες και άρθρα του τα έγραφαν πάντα άλλοι. Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει επάξια την πλέον αμόρφωτη γενιά επαγγελματιών της πολιτικής που πέρασε από αυτόν το δύσμοιρο τόπο. Όχι μόνο στην αριστερά, αλλά και στη δεξιά.
  Πρόκειται για μια τόσο επιδεικτικά αμόρφωτη γενιά πολιτικών, η οποία δεν μπορεί να διαπρέψει στην πολιτική παρά μόνο ως μαριονέτα, ως βιτρίνα για πολύ σκοτεινά συμφέροντα. Δείτε όχι μόνο τον Τσίπρα, αλλά και τον Κυριάκο, τη Φώφη, τον Φίφη κι όλα τα άλλα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή του αδελφάτου της επαγγελματικής πολιτικής.


  Ας είμαστε υποψιασμένοι και σε εγρήγορση για να μην ξαναπέσουμε στην παγίδα. Δεν είναι ούτε η δεξιά, ούτε η αριστερά σε όποια κεντρώα ή ριζοσπαστική παραλλαγή τους, που θα δώσει τη λύση. Το απέδειξαν τουλάχιστον σ' ολόκληρη την μεταπολίτευση. Μόνο ο πατριωτισμός του Έλληνα θα δώσει τη λύση. Το αγνό εθνικό συναίσθημα που οδηγούσε ανέκαθεν το λαό μας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ακόμη κι όταν ήξερε ότι δεν είχε έρθει ακόμη η ώρα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση της πατρίδας. Οτιδήποτε άλλο είναι μια από τα ίδια, αν δεν είναι καραμπινάτη απάτη.
  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]