ΕΠΙΚΟΣ ΜΑΔΟΥΡΟ – Τι είπε για τα κουνέλια

Η οικονομική κρίση της Βενεζουέλας σημαίνει ότι η κατανάλωση κρέατος είναι πολυτέλεια για πολλούς, αλλά η κυβέρνηση Maduro πιστεύει ότι
έχει την απάντηση με ένα σχέδιο για την αναπαραγωγή και κατανάλωση κουνελιών.


«Για τις ζωικές πρωτεΐνες, που είναι τόσο σημαντικό ζήτημα, έχει εγκριθεί ένα σχέδιο για κουνέλια, επειδή τα κουνέλια εκτρέφονται επίσης σαν κουνέλια», δήλωσε ο πρόεδρος Nicolas Maduro στην κρατική τηλεόραση, εισάγοντας την ιδέα ως φθηνότερη εναλλακτική λύση σε άλλες πηγές κρέατος.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το σχέδιο ήταν μέρος της επίθεσης της κυβέρνησής του στον «οικονομικό πόλεμο», τον όρο του για την επιδείνωση της κρίσης της Βενεζουέλας, εν μέσω έλλειψης τροφίμων και φαρμάκων. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το έτος έδειξε ότι σχεδόν το 75% του πληθυσμού έχασε κατά μέσο όρο 8,7 κιλά (19 λίβρες) λόγω έλλειψης σωστής διατροφής λόγω της κρίσης.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι είχε αναθέσει το έργο στο επικεφαλής ενός κυβερνητικού προγράμματος τροφίμων Freddy Bernal. O Bernal δήλωσε ότι οι Βενεζουέλα θα πρέπει να ξεπεράσουν την αγάπη τους για τα κουνέλια για να λειτουργήσει το σχέδιο.

Είπε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να καταλάβουν «ότι το κουνέλι δεν είναι κατοικίδιο ζώο, αλλά δύο κιλά κιλά κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χωρίς χοληστερόλη στο τραπέζι των Βενεζουέλας». Ο Bernal είπε στο ίδιο τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι έδωσε πρόσφατα τις πρώτες παρτίδες κουνελιών σε φτωχές γειτονιές αλλά λέει ότι οι άνθρωποι απλά λάτρευαν τα ζώα και «τους αρπάγησαν ως κατοικίδια ζώα».

«Υπάρχει ένα πολιτιστικό πρόβλημα, διότι μάθαμε ότι το κουνέλι είναι πολύ ωραίο, αλλά βλέποντάς το από την άποψη του (οικονομικού) πολέμου, φτάνει ένα κουνέλι και μέσα σε δύο μήνες έχουμε ένα κουνέλι δυόμισι κιλά (πέντε λίβρες) », είπε.

«Πολλοί άνθρωποι έδιναν ονόματα σε κουνέλια, τα πήραν στο κρεβάτι,» έτσι η αντιστροφή του σχεδίου «είναι μέρος της μάχης για να κερδίσει τον οικονομικό πόλεμο». Η σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει επίσης εξετάσει την εκτροφή αιγών ως τρόπο αντικατάστασης του βοείου κρέατος, δεδομένου του υψηλότερου κόστους παραγωγής.

Το «σχέδιο κουνελιών» πυροδότησε μια θυμωμένη απάντηση από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Henrique Capriles, ο οποίος τον απέρριψε ως «κακό αστείο» και τον κατηγόρησε ότι ο Maduro πιστεύει ότι ο λαός της Βενεζουέλας είναι «ηλίθιος».

Ο άγριος πληθωρισμός – τον οποίο το ΔΝΤ αναφέρει ότι θα ανεβεί φέτος στο 720% – σημαίνει ότι οι Βενεζουέλα που κερδίζουν τον κατώτατο μισθό πρέπει να ξοδέψουν το 10% του εισοδήματός τους για να αγοράσουν ένα κιλό κρέατος.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΣΤΕΡ ΠΑΙΔΙΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ ΡΑΨΑΝΗΣ 3ΑΑΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΙΑΙΤΑ ΜΑΔΟΥΡΟ !! ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 9 ΚΙΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ,ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]