ΌΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.

Γράφει ο Mike Stone
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Thanks for reading Apollodoros’s Newsletter! Subscribe for free to receive new posts and support my work.

“Αν μπορούσα να ξαναζήσω τη ζωή μου, θα την αφιέρωνα στο να αποδείξω ότι τα μικρόβια αναζητούν το φυσικό τους περιβάλλον – τους άρρωστους ιστούς – αντί να προκαλούν ασθένειες.”

-Rudolf Virchow, πατέρας της σύγχρονης παθολογίας

Όταν άρχισα αρχικά να αμφισβητώ την απάτη της ιολογίας, μεγάλη επιρροή στην ικανότητά μου να απομακρύνω την κατήχηση της θεωρίας των μικροβίων, στην οποία είχα υποβληθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, είχε η μάθηση ότι υπήρχε στην πραγματικότητα μια εναλλακτική θεωρία για το πώς εκδηλώνεται η ασθένεια.

Αυτή η θεωρία είναι γνωστή ως η θεωρία του εδάφους της ασθένειας. Αναπτύχθηκε ως εξήγηση για το πώς κάποιος αποκτά μια κατάσταση ασθένειας αρχικά από τον Γάλλο φυσιολόγο Claude Bernard (1813-1878) και επεκτάθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Γάλλο επιστήμονα Antoine Bechamp (1816-1908).

Η θεωρία αυτή ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τη θεωρία των μικροβίων της νόσου, όπως προτάθηκε από τον Γάλλο χημικό και μικροβιολόγο Louis Pasteur (1822-1895), καθώς δήλωνε ότι η ασθένεια δεν προκαλείται από παθογόνους εισβολείς εκτός του σώματος. Αντίθετα, η διαδικασία της ασθένειας ξεκινούσε από το εσωτερικό λόγω της κατάστασης του εσωτερικού περιβάλλοντος του σώματος.

Εάν υπάρξει ανισορροπία στο εσωτερικό περιβάλλον και το σώμα γίνει υπερβολικά τοξικό, το οποίο θα μπορούσε να προκληθεί από ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων, όπως αυτό που τρώμε, πίνουμε, σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε κ.λπ., αυτό θα υλοποιούνταν σε συμπτώματα δυσφορίας, καθώς το σώμα θα ξεκινούσε μια διαδικασία αποτοξίνωσης σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την ισορροπία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...