Πολιτική με «τσόντες»: Άφησαν τη Ναύπακτο χωρίς παιδίατρο και πανηγυρίζουν ότι έλυσαν το πρόβλημα της Ιθάκης!

Δεν υπάρχει αυτό που έκανε το υπουργείο Υγείας: Για να μπαλώσουν το κενό που υπήρχε επί 2,5 χρόνια στην Ιθάκη, άφησαν χωρίς παιδίατρο ολόκληρη τη Ναυπακτία


Συνεχίζεται η πολιτική των «μπαλωμάτων» για το κλείσιμο των τεράστιων «κενών» από τους αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Το πιο πρόσφατο – αλλά σίγουρα όχι τελευταίο- περιστατικό που αποδεικνύει περίτρανα την υγειονομική φτώχεια της περιφέρειας, καταγράφηκε στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και των Επτανήσων (6η ΥΠΕ): η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας μετακίνησε τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης η οποία μετρούσε 2,5 χρόνια χωρίς κανέναν παιδίατρο!

«Σε ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας και όχι μόνο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο. Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο "ευαίσθητη" ειδικότητα, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία φέρνει στο προσκήνιο και τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, λόγω της συρρίκνωση προσωπικού και πόρων. Αναφέρει μεταξύ άλλων την έλλειψη υλικών – το οδοντιατρείο δεν διαθέτει ούτε πλαστικά ποτηράκια- και προσωπικού - τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η έλλειψη προσωπικού αποτυπώνεται δυστυχώς και στην κάλυψη της περιοχής με ασθενοφόρα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επίσης τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου ότι καλλιεργεί κλίμα εκφοβισμού στη μονάδα υγείας και στο προσωπικό. «Προγράμματα εργασίας δεν είναι προσβάσιμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους, όσοι δεν είναι "υπάκουοι" απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση (αυτή είναι η αξιοκρατική αξιολόγηση που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και πολλά άλλα» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.
Τέλος, σημαντικό θέμα για την υγεία εργαζομένων και προσωπικού ανακύπτει με τη χρήση αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας, καθώς σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες. Δεδομένου πώς ο αμίαντος είναι καρκινογόνο υλικό και απαγορεύεται η έκθεση ανθρώπων σε αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας που έχει σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]