Ο Σκουρλέτης ξαναχτυπά για το Ελληνικό: Να μην υπάρξουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ

Υπερασπίστηκε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών - «Η διαδικασία που θα σεβαστεί τον αρχαιολογικό νόμο είναι αυτή η οποία θωρακίζει την επένδυση στο Ελληνικό», τόνισε


Μήνυμα προς το Μαξίμου για το Ελληνικό και την απόφαση του ΚΑΣ έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, διατηρώντας αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε το γραφείο του πρωθυπουργού αναφορικά με τις εξελίξεις στο πολύκροτο αυτό ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στο «φιλέτο» της Αττικής.


Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να παρεισφρήσουν πολιτικές σκοπιμότητες στην απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό» και υπερασπίστηκε τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, μετά και την τρίτη αναβολή της συνεδρίασης του Συμβουλίου των Αρχαιολόγων για το θέμα. «Η κυρία Βλαζάκη, όπως όλοι οι γενικοί γραμματείς, αξιολογείται από την αποτελεσματικότητά της, το επιστημονικό της υπόβαθρο και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να παρεισφρήσει οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε κάτω από την πίεση μιας πολιτικής αντιπαράθεσης η οποία τείνει να ακυρώσει το ίδιο το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
«Η πολιτική πρωτοβουλία πρέπει να υπάρχει, αλλά σε εκείνο το βαθμό που δεν θα ακυρώνει τον αρχαιολογικό νόμο και δεν θα ακυρώνει την ίδια την ύπαρξη της αρχαιολογικής υπηρεσίας» πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε ότι τα αρχαία στο Ελληνικό είναι καταγεγραμμένα για πολλές δεκαετίες και ιδιαίτερα από το 1950, όταν κατασκευάστηκε εκεί το αεροδρόμιο. «Όλα αυτά ήταν γνωστά και στην εταιρεία. Εμείς θέλουμε να γίνει αυτή η επένδυση, με σεβασμό σε όλο το προβλεπόμενο νομοθετικό πλαίσιο» είπε.

Ο υπουργός επέμεινε ότι «η διαδικασία που θα σεβαστεί τον αρχαιολογικό νόμο είναι αυτή η οποία θωρακίζει την επένδυση στο Ελληνικό. Εάν δεν οριοθετηθούν οι συγκεκριμένες περιοχές μέσα στην επένδυση και βρεθούν αρχαία, τότε οι καθυστερήσεις που θα έχουμε στο έργο θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Ελλοχεύει ο κίνδυνος δε, οποιαδήποτε προσφυγή στο ΣτΕ, από έναν κάτοικο της περιοχής παραδείγματος χάριν, να καθυστερήσει πολλούς μήνες ή και έτη, την επένδυση».

Αναφερόμενος στη στάση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «προωθεί μια αντίληψη που ουσιαστικά είναι υπέρ της επενδυτικής ανομίας, των επενδύσεων χωρίς κανόνες. Μού κάνει εντύπωση πώς αυτή η υπερπατριωτική παράταξη δεν νοιάζεται για την πολιτιστική και αρχαιολογική κληρονομιά. Είναι δυνατόν να βγαίνει η αντιπολίτευση και να λέει να παραιτηθεί η γραμματέας; Έτσι λειτουργούσε ο κ. Μητσοτάκης μπροστά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν υπήρχαν επιχειρηματικά συμφέροντα που πίεζαν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης. 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΔΕΝ βγαινουν ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ τα νουμερα, με ποσα της ταξης των 100+δις ΜΑΥΡΑ να βγαινουν στο εξωτερικο, με ανθρωπους να εχουνε μετοχικο κεφαλαιο 25-30,000 και να βγαζουν επιταγες των 25+30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, με το επισης ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΤΗΣ ΦΡΑΠΟΡΤ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΟ 1,4 ΔΙΣ € ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ...ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑΑΑΑΑ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΟΛΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.!!!! https://www.youtube.com/watch?v=W2jvKyirIi0

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]