ΟΗΕ: Στη Βενεζουέλα διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για να στοιχειοθετηθεί η αίσθηση που αποκόμισε από την έρευνα του


Τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για υπερβολική χρήση βίας από τις αρχές στη Βενεζουέλα καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι από το καθεστώς Μαδούρο διαπράττονται εγκλήματα κατά της της ανθρωπότητας ζήτησε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Η έρευνά μου δείχνει πως ενδέχεται να διαπράχθηκαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (...) Καλώ το Συμβούλιο (σ.σ.: του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα) να αρχίσει διεθνή έρευνα για τις παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσέιν κατά την έναρξη στη Γενεύη της 36ης συνόδου του θεσμού αυτού.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι εντάσεις να αυξηθούν περισσότερο, με την κυβέρνηση να συντρίβει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις φωνές κριτικής», πρόσθεσε ο Ζέιντ καταγγέλλοντας τις ποινικές διαδικασίες που άρχισαν εναντίον ηγετών της αντιπολίτευσης, τις αυθαίρετες κρατήσεις, την υπερβολική χρήση βίας και την κακομεταχείριση κρατουμένων.

Ο Ζέιντ υπογράμμισε επίσης πως η Βενεζουέλα είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και, με την ιδιότητά της αυτή, έχει καθήκον να υπερασπίζεται και να προωθεί τα δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στον ίδιο ανήκει και η διαπίστωση που διατυπώθηκε πρίν από λίγες ημέρες ότι η Δημοκρατία στη Βενεζουέλα «ίσα ίσα που ζει, αν είναι ακόμα ζωντανή».

Κι όταν ρωτήθηκε εάν στη χώρα του Μαδούρο υπάρχει τώρα δικτατορία ο κ. αλ Χουσείν δήλωσε: «Νομίζω ότι θα υποστηρίξουμε πως, με την πάροδο του χρόνου έχουμε δει μια διάβρωση της δημοκρατικής ζωής στη Βενεζουέλα». 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ! ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ, ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΙ!! ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΑΕΙ! ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]