ΠΟΕΔΗΝ: Συρρικνώνεται το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και οι ασθενείς πάνε στην Τουρκία

«Οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμότειχου.
Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα Περίθαλψης στους Έλληνες» καταγγέλλει η ομοσπονδία

Τη δραματική «συρρίκνωση» του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας πως μια από τις «παράπλευρες απώλειες» αυτής της κατάστασης είναι πως οι Έλληνες ασθενείς της ακριτικής περιοχής αναγκάζονται να αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης.

«Οι Έλληνες είναι ευπρόσδεκτοι στο νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας, που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Διδυμότειχου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας προσφέρει Δωρεάν πακέτα Περίθαλψης στους Έλληνες» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή την υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, παρότι αυτό βρίσκεται σε μια ακριτική περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν αποφασίζει την αυτονόητη νομική αυτοτέλεια του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αλλά επιτρέπει την αποψίλωση του προσωπικού με συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με απόφαση του Διοικητή.

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Τη στιγμή που στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ΜΕΘ, λόγω αποχώρησης 4 Νοσηλευτών, ετοιμάζεται να μπει λουκέτο και στη ΜΑΦ. Ο Αν. Διοικητής ανέστειλε με απόφαση του τα ρεπό και τις άδειες του προσωπικού της ΜΑΦ. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις Ιατρών όλων των ειδικοτήτων: δεν υπάρχει Οφθαλμίατρος, Ουρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπεδικός .

«Αν το ακριτικότερο Νοσοκομείο της χώρας του Διδυμοτείχου είναι σε αυτή τη κατάσταση, που θα έπρεπε για λόγους Εθνικού συμφέροντος να προστατεύεται, φανταστείτε την κατάσταση των υπολοίπων Νοσοκομείων της Χώρας…» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]