Ηρώδης: Πως πέθανε ο βασιλιάς που διέταξε τη σφαγή των νηπίων

Ο Ηρώδης Α’, ο επονομαζόμενος και Μέγας, υπήρξε Βασιλιάς της Ιουδαίας από το 37 π.Χ. μέχρι και το έτος της Γέννησης του Ιησού Χριστού.
Η άνοδος του Ηρώδη του Μεγάλου στον θρόνο του βασιλείου της Ιουδαίας σηματοδοτεί την αρχή της Ηρωδιανής Δυναστείας.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αρχαίων προσωπικοτήτων δεν έχουμε ιδέα για το πώς πέθαναν, στην περίπτωση του Ηρώδη ο Ιώσιππος δίνει την απάντηση. Αναφερόμενος σε παλαιότερους ιστορικούς, καθώς ο ίδιος έζησε μερικές δεκαετίες μετά τον Ηρώδη, ο Ιώσιππος περιγράφει τα συμπτώματα που είχε τις τελευταίες μέρες της ζωής του και το πώς πέθανε ο Ηρώδης.

Είχε πυρετό, όχι πολύ ψηλό, ανυπόφορη φαγούρα σ’ ολόκληρο το σώμα του, συνεχείς πόνους στα έντερα, όγκους στα πόδια, ερεθισμό στην κοιλιακή χώρα και γάγγραινα στους όρχεις. Είχε επίσης σπασμούς, άσθμα και άσχημη αναπνοή.

Οι γιατροί της εποχής δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τα συμπτώματά του. Χρησιμοποιούσαν, ωστόσο, τα μέσα της εποχής για να τον ανακουφίσουν, περιλαμβανομένου του μπάνιου σε καυτό λάδι. Αυτό, όμως, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα εκτός από το να του κατακαύσει τα μάτια.

Γράφει, λοιπόν, ο Ευσέβιος Καισαρείας στην Εκκλησιαστική Ιστορία (εκδόσεις ΕΠΕ, τόμος 1):

Και στο δεύτερο δε βιβλίο των Ιστοριών, το οποίο παραδίδει ο Ιώσιππος περί αυτού παραπλήσια, γράφοντας ως εξής:

«Έπειτα η νόσος αφού κατέλαβε όλο το σώμα του, διαμοίραζε σ’ αυτό ποικίλα πάθη. Πράγματι υπήρχε αρκετός πυρετός, αφόρητος κνησμός σε όλη την επιφάνεια, συνεχείς πόνοι του κόλου, πρήξιμο στα πόδια υδρωπικού χαρακτήρα, φλεγμονή του υπογαστρίου, σήψη στο αιδοίο που δημιουργούσε σκουλήκια, ορθόπνοια και δύσπνοια, σπασμοί όλων των μελών, ώστε οι μάντεις να λέγουν ότι τα νοσήματα ήταν ποινή.

Αυτός όμως, αν και πάλευε με τόσα πάθη, παρέμενε στη ζωή, ήλπιζε σε σωτηρία και εφεύρισκε θεραπείες. Περνώντας λοιπόν από τον Ιορδάνη χρησιμοποίησε τα θερμόλουτρα της Καλλιρόης, τα οποία εκβάλλουν στην Ασφαλτίτη λίμνη, λόγω δε της γλυκύτητας είναι και πόσιμα. Εδώ αυτός, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν να περιθάλψουν όλο το σώμα με θερμό έλαιο και το ξάπλωσαν σε λεκάνη γεμάτη έλαιο, λιποθύμησε και ανέστρεψε τους οφθαλμούς σαν νεκρός.

Επειδή οι υπηρέτες θορύβησαν, αναστέναξε για τη συμφορά, και απογοητευμένος στο εξής για τη σωτηρία, διέταξε να διανείμουν στους στρατιώτες από πενήντα δραχμές και πολλά χρήματα στους διοικητές και τους φίλους. Αυτός επέστρεψε και έφθασε στην Ιεριχώ, με μελαγχολία και σχεδόν απειλώντας τον εαυτό του με θάνατο…».

Και με λίγα λόγια λέει. «Κατόπιν δε [επειδή βασανιζόταν από έλλειψη τροφής και σπασμωδικό βήχα] νικημένος από τους πόνους, επιχείρησε να προφτάσει την ειμαρμένη. Αφού πήρε ένα μήλο, ζήτησε και μαχαίρι γιατί συνήθιζε να τρώει κόβοντας σε τεμάχια. Έπειτα, αφού κοίταξε τριγύρω, μήπως υπάρχει κάποιος ο οποίος θα τον εμπόδιζε, σήκωσε το δεξί του χέρι για να αυτοτραυματιστεί». Πέραν δε τούτων ο ίδιος συγγραφέας ιστορεί ότι αυτός πριν το θάνατό του φόνευσε με εντολή του και άλλον γνήσιο γιο, τρίτο μετά τους δύο φονευθέντες προηγουμένως, και αμέσως έπειτα παρέδωσε τη ζωή του με φοβερούς πόνους».

Τι λέει η σύγχρονη επιστήμη για τα αίτια θανάτου του Ηρώδη

Εκείνοι που έχουν περιέργεια για τα κλινικά συμπτώματα του Ηρώδη, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στην Ιστορική Κλινικοπαθολογική Διάσκεψη του Πανεπιστημίου του Μεριλαντ. Εδώ συγκεντρώνονται οι ειδικοί και αποφαίνονται για τα αίτια θανάτου επιφανών ανδρών, μεταξύ των οποίων έχουν ασχοληθεί και με τον Ηρώδη.

Ο συνδυασμός των συμπτωμάτων του αποτελούσε ιδιαίτερη πρόκληση, ειδικά η γάγγραινα των όρχεων, μιας και δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ωστόσο αποφάνθηκαν ότι ο Ηρώδης έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια αγνώστου αιτίας. Η ανεπάρκεια περιπλεκόταν από την σπάνια, ευτυχώς, γάγγραινα των όρχεων- Φουρνιέ. Υπάρχουν φυσικά και άλλες πιθανές ασθένειες όπως η σύφιλη και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ωστόσο, η νεφρική ανεπάρκεια φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα στην κλινική εικόνα των συμπτωμάτων του.

loading...

20 thoughts on “Ηρώδης: Πως πέθανε ο βασιλιάς που διέταξε τη σφαγή των νηπίων

  1. Στις 29 Δεκεμβρίου τιμάται η «μνήμη των υπό τού Ηρώδου αναιρεθέντων δεκατεσσάρων χιλιάδων νηπίων εν Βηθλεέμ».

    Η μόνη πηγή που αναφέρει την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη, είναι το «κατά Ματθαίον ευαγγέλιον». Καμία άλλη δεν την μνημονεύει .

    Το ερώτημα είναι πως αυτό το φοβερό «γεγονός», «διέφυγε» όχι μόνο από τούς Ιουδαίους ιστορικούς (π.χ. Ιώσηπος), αλλά κυρίως από τους άλλους ευαγγελιστές.

    Πως είναι δυνατόν να σφαγιάσθηκαν 14.000 νήπια στο χωριό τής Βηθλεέμ και τα περίχωρά της, όταν ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τις μερικές εκατοντάδες ψυχές και, αναλογικά, τα νήπια πάνω από ελάχιστες δεκάδες;

    Στο κείμενο «Πράξεις του Ματθαίου στην πόλη Καχενάτ», ο αριθμός των υποτιθέμενων φονευθέντων νηπίων, εκτινάχθηκε ακόμα και στις…440.000!

    Φαίνεται όμως ότι οι «πατέρες» της Εκκλησίας κατόρθωσαν να διακρίνουν το γελοίο του πράγματος, κι έτσι περιορίστηκαν στις 14.000 ( που μνημονεύεται στο ευαγγέλιο του Ματθαίου), καθώς αυτός ο αριθμός φάνηκε πιο…..«λογικός».

    Άλλο ερώτημα είναι, πώς ο «Πανάγαθος» Θεός και προστάτης των Ιουδαίων, επέτρεψε να συμβεί τέτοια σφαγή, διασώζοντας μόνο την «αγία οικογένεια», δείχνοντάς τους τον δρόμο διαφυγής προς την Αίγυπτο;

    Η "σφαγή" λοιπόν δεν υπήρξε, αφού δεν επιβεβαιώνεται από καμία ιστορική πηγή.

  2. ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ…ΕΛΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΧΟΡΤΑΡΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΜ.

    Ιστορίες χριστιανικής φαντασίας: Ο Ηρώδης και η σφαγή των 14.000 νηπίων τής Βηθλεέμ

    H σφαγή των νηπίων τής ΒηθλεέμΗ «ιστορία» -που διδάσκεται και στα σχολεία- γνωστή: Όταν γεννήθηκε ο Ιησούς, ο βασιλιάς τής Ιουδαίας, Ηρώδης ο Μέγας, μόλις έμαθε δήθεν από τους τρεις μάγους, ότι γεννήθηκε ο νέος «βασιλιάς τής Ιουδαίας» (δηλαδή ο Ιησούς), πανικοβλήθηκε, και δρώντας προληπτικά, διέταξε την σφαγή όλων των άρρενων νηπίων κάτω των δύο ετών, στην Βηθλεέμ και τα περίχωρα αυτής.

    Αν ανατρέξει σήμερα κανείς σε κάποιο χριστιανικό ημερολόγιο, θα διαπιστώσει ότι αυτή την ημέρα (29 Δεκεμβρίου) τιμάται η «Μνήμη των υπό τού Ηρώδου αναιρεθέντων δεκατεσσάρων χιλιάδων νηπίων εν Βηθλεέμ».

    Μάλιστα… Καλό το παραμύθι βέβαια, αλλά δεν έχει δράκο…

    Αν παραβλέψουμε το γεγονός, ότι είναι αμφίβολο αν ο Ηρώδης και ο Ιησούς συνυπήρξαν (η ζωή τού Ηρώδη είναι τεκμηριωμένη ιστορικά, ενώ τού Ιησού όχι), θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μερικά αδιέξοδα:

    1. Η μόνη πηγή που αναφέρει την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη, είναι το «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον». Καμμία άλλη πηγή, είτε βιβλική είτε εξωβιβλική δεν μνημονεύει αυτό το «γεγονός». Το ερώτημα που γεννάται βέβαια, είναι πως αυτό το φοβερό «γεγονός», «διέφυγε» όχι μόνο από τούς Ιουδαίους ιστορικούς (π.χ. Ιώσηπος), αλλά κυρίως από τους άλλους «σύγχρονους» ευαγγελιστές (Ιωάννης, Λουκάς και Μάρκος). Και όπως προαναφέρθηκε, καμμία εξωβιβλική ιστορική πηγή δεν αναφέρει τέτοιος γεγονός, παρ' όλο που ο Ηρώδης, ιστορικά πάντα, ήταν αδιαμφισβήτητα ένας σκληρός και αδίστακτος βασιλιάς (όπως κι ένας άλλος «Μέγας», ο Κωνσταντίνος, έτσι κι αυτός, είχε «ξεπαστρέψει» ακόμη και μέλη τής οικογένειάς του, δηλαδή συζύγους, τέκνα και λοιπούς συγγενείς).

    2. Το βασικό ερώτημα, στο οποίο οι αφελείς Ιουδαιοχριστιανοί δεν τολμούν να δώσουν απάντηση, είναι, πως είναι δυνατόν να σφαγιάσθηκαν 14.000 νήπια στο χωριό τής Βηθλεέμ και τα περίχωρά της, όταν ο πληθυσμός της δεν ξεπερνούσε τις μερικές εκατοντάδες ψυχές και, αναλογικά, τα νήπια πάνω από μερικές δεκάδες, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. «Λεπτομέρεια» θα πείτε… Σωστά. Αν και βάσει αυτής της «λεπτομέρειας», στο «απόκρυφο» κείμενο «Πράξεις του Ματθαίου στην πόλη Καχενάτ», ο αριθμός των υποτιθέμενων φονευθέντων νηπίων, εκτινάχθηκε ακόμα και στις…440.000! Φαίνεται όμως ότι οι «πατέρες» της Εκκλησίας κατόρθωσαν να διακρίνουν το γελοίο τού πράγματος, κι έτσι περιορίστηκαν στις 14.000 ( που μνημονεύεται στο ευαγγέλιο τού Ματθαίου), καθώς αυτός ο αριθμός φάνηκε πιο…«λογικός».

    3. Ένα δεύτερο βασικό ερώτημα, που προκύπτει, είναι, πως ο «πανάγαθος» Θεός και «προστάτης» των Ιουδαίων, επέτρεψε να συμβεί μια τέτοια σφαγή, διασώζοντας μόνο την «αγία οικογένεια», δείχνοντάς τους, μέσω αγγέλου, τον δρόμο διαφυγής προς την Αίγυπτο; Βέβαια, αν λάβουμε υπόψιν τον Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, η αναισθησία τού «Πανάγαθου», δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. Αν εξαιρέσουμε την πιο λογική εκδοχή, που λέει πως, η Μαρία όντας μοιχαλίδα που έφερε στον κόσμο ένα νόθο παιδί, κατέφυγε στην Αίγυπτο, για να αποφύγει τις συνέπειες τού εβραϊκού νόμου, ο οποίος ήταν πολύ σκληρός γι' αυτή την περίπτωση (προέβλεπε θανατική ποινή), οδηγούμαστε και σε μια άλλη, πολύ προφανή, εκδοχή: Το ανύπαρκτο, ιστορικά, «γεγονός», εκπληρώνει «πανηγυρικά» την «προφητεία» τού Ιερεμία, σύμφωνα με την οποία ο Κύριος είπε: «Aπό την Aίγυπτο κάλεσα το Υιό μου».

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ…http://www.pare-dose.net/3318

  3. ΕΝΤΑΞΕΙ 440.000 ΝΗΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ
    ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ 3 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ 3 ΤΡΙΣ

  4. Προς τους 11:11 και Αξιότιμον κ.Πατεράκη, ανάθεμα αν διαβάσατε το άρθρο και τα σχόλιά σας αφορούν τη σφαγή των νηπίων, για να βγει το μεροκάματο, αντί να ρωτήσετε το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ "γάγγραινα των όρχεων" η "σήψη στο αιδοίο" είχε ο Μακαρίτης;

  5. Ενταξει μην τον παρεξηγειτε τον αξιοτιμον κ. Πατερακη, ειναι γνωστο αλλωστε σε ολους οτι εχει γαγγραινα στον εγκεφαλο
    εξ ΄και η εμμονη του οτι ο μπατιρογυφτος εχει τρισεκατομμυρια και θα του αποπληρωσει τα χρεη και θα του δωσει και 20χιλιαρο και οτι στην ζουγκλα των Φιλιππινων ειχε θαμενη κληρονομια 115 τρισεκατομμυριων $ που κανεις δεν την γνωριζε και την ξεθαψε το λαγωνικο ο μπατιρογυφτας
    πολυ μυτη αυτος ο μπατιρογυφτος, μυριζετε τα δεκαρικα στις τσεπες των ηλιθιων, οπως τα κυνηγοσκυλα τον λαγο

  6. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΧΙΤΛΕΡΙΣΤΗ ΜΙΧΛΟΛΙΑΚΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ??

    ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΥΦΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΑΥΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ…

    ΓΥΦΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ,ΤΟΥΣ ΒΟΣΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ…

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΡΙΣ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ??

    ΓΙΑ ΔΕΣ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΙΧΝΟΣ ΔΟΛΟΥ Η ΑΠΑΤΗΣ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ…

    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

  7. ρε σκατογυφτε εγω δεν απαντησα στο θεμα
    μια παρομοιωση εκανα, απαντωντας στο σχολιο το δικο σου

  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  9. φραγκα θα δουμε σε αυτην την ζωη;
    περασαν εφτα χρονια με παραμυθι και κωλοχαρτα και απο φραγκα δεκαρα τσακιστη
    αντε τελειωνε, βγαλε κανα ψωρροεκατομμυριο απο την τσεπη να βοηθησεις τους δεινοπαθουντες συνελληνες
    σκατογυφτε που τρισεκατομμυρια μοιραζεις και δεκαρικα αρπαζεις

  10. ΑΛΛΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΠΑΛΙ ΕΔΩ,ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΡΙΑ ΨΕΜΑΤΑ…

    ΜΑ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΛΕΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΑΜΩΦΑΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΡΑΤΕ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΑΤΕ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ??

    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ 30.000 ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΖΑΡΙΑ,ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ ΕΠΕΣΑΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ Η ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΝΙΩΘΩ ΕΒΡΑΙΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ Ο ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ…

  11. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΠΗΡΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΕΩΣΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΤΙ ΑΠΟΚΑΜΕ ΠΕΣ ΤΟΥ…ΔΕΣ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ….
    ==============================
    Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ,ΑΣΚΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ «ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ…ΔΕΙΤΕ.!!
    http://alfeiospotamos.gr/?p=22804

    ΕΔΩ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ…
    http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/07/Screenshot-11-1.png

    «Σας διαβιβάζουμε την εξώδικη δήλωση του κ. Αρτέμη Σώρρα , λόγω αρμοδιότητας»
    1=Προς: ΥΠ.ΟΙΚ.
    2=Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
    3=Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης.)..

    ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΚΥΡΙΟ,ΟΜΩΣ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΨΕΜΑΤΑ

    ΥΓ
    ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΕΑΚΙ ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΩΡΡΑ…

  12. ΕΒΡΑΙΚΗ ΛΕΠΡΑ ΚΙ'ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ "ΚΥΡΙΕ"??,ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ,ΕΔΩΣΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ "ΑΝΑΘΕΜΑ"…

    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ??

    ΤΟΝ "ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟ" ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ 1821…

  13. οπως ειναι δυνατον ενας αθιγγανος απο την πατρα σεσημασμενος απατεωνας πηρε 3 τρις απο τον ομπαμα αλλα δενεχει δευτερο σωβρακο

  14. ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΡΕ ΛΕΧΡΙΤΗ.
    ΨΕΜΑ ΠΑΤΖΗΛΙΚΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ
    ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΡΕ ΛΩΠΟΔΥΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΟΡΙ
    ΔΕΙΞΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΔΥΤΗΣ ΣΤΗΝ Β. ΘΑΛΑΣΣΑ.
    ΔΕΙΞΤΑ ΜΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
    ΔΕΙΞΤΑ ΡΕ ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΕ ΠΑΠΑΤΖΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑ. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΜΟΓΓΟΛΟΓΥΦΤΕ.ΔΙΧΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ.

  15. ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ ΓΥΦΤΕ ΑΛΛΑ ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  16. να δεις η εισαγγελια τι θα σου θυμισει γυφυικη χολερα

  17. ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΡΧΙΔΟΤΡΙΧΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ 12ΘΕΟ ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΕΣ

  18. ρε σαλτα και πηδηξου σκατογυφτε
    που θα μου κανει εμενα κουμαντο ο πρωθυπουργος, σε ποιον και με ποιον τροπο θα χαρισω τα λεφτα μου
    ψοφα εκει στον υπονομο απο την λορδα, πειναλα, ψωμολυσσα, λεχριτη απατεωνα να ξεβρωμισει ο τοπος
    μας εγινες και τρισεκατομμυριουχος σε μια νυχτα λιμασμενε

  19. ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ?..ΕΕΠ ΕΛΑ…ΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΟΒΕΡΟ…ΣΑΝ ΤΙ ΕΙΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ?….Ε ΝΑ ΟΤΑΝ Ο ΗΡΩΔΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΩΣ ΝΗΠΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΝΗΠΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟ ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΜΑΥΡΙΔΕΡΟ ΜΑΥΡΟΙΔΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ. ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΧΤΥΠΑΤΟ ΧΤΥΠΑ!! ΚΑΙ ΤΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ?…ΤΙΙ? ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ?…ΤΡΕΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΘΑ ΣΚΑΤΩΣΩ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΥΡΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ…..ΩΩΩΩ ΗΡΩΔΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Η ΘΩΔΗ ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑ ΤΡΕΛΑΡΑ ΕΙΔΑΙ ΓΙΑ ΔΕΣΙΜΟ ΕΣΥ…ΑΑΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑ….ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ…..ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ…salom….salom..

  20. Αξιότιμε κ.Πατεράκη, να προσέξεις τη λέπρα της ψυχής σου, θα σου κάνει κακό.

Comments are closed.