Η Ρωσική Εκκλησία έδωσε προειδοποίηση ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ και μήνυμα στην ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

 

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, προειδοποίησε ότι μια ήττα της Ρωσίας υπό τις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.

Μετά την λειτουργία για τον εορτασμό της Ορθόδοξης εορτής της Βάπτισης του Ιησού, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, είπε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια καταστροφής της Ρωσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή για ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, η ρίζα του προβλήματος είναι ότι «μερικοί τρελοί πιστεύουν» ότι η Ρωσία, η οποία έχει ισχυρά όπλα και έναν αποφασιστικό λαό που δεν έχει παραδοθεί ποτέ σε έναν εχθρό, θα μπορούσε να ηττηθεί υπό τις παρούσες συνθήκες.

Είναι επίσης αδύνατο να επιβληθούν ορισμένες αξίες στον ρωσικό λαό, οι οποίες «δεν μπορούν καν να ονομαστούν αξίες, ώστε να είναι όπως όλοι οι άλλοι και να υπακούουν σε αυτούς που έχουν τη δύναμη να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου».

Ο Κύριλλος σημείωσε: «Προσευχόμαστε στον Κύριο να φωτίσει αυτούς τους παράφρονες και να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι οποιαδήποτε επιθυμία καταστροφής της Ρωσίας θα σημάνει το τέλος του κόσμου».

Οι δηλώσεις του πατριάρχη είναι παρόμοιες με δήλωση του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Είχε προειδοποιήσει εκείνες τις χώρες που θέλουν να ηττηθεί η Μόσχα στην Ουκρανία ότι εάν μια πυρηνική δύναμη όπως η Ρωσία χάσει έναν συμβατικό πόλεμο, θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πυρηνική σύγκρουση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας απηύθυνε έκκληση στις ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας και του Κιέβου να συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός πριν και κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Ορθοδόξων Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου, ώστε να επιτραπεί στους πιστούς να παρακολουθήσουν θρησκευτικές λειτουργίες.

Ώρες αργότερα, η πρόταση υποστηρίχθηκε και από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος στη συνέχεια διέταξε μια 36ωρη κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, αυτό απορρίφθηκε από το Κίεβο, με τους Ουκρανούς αξιωματούχους να απορρίπτουν την προσφορά ως «υποκρισία».

loading...