Η απάντηση του Γιώργου Αυτιά στον Αλέξη Τσίπρα – ΒΙΝΤΕΟ

“Εμείς δεν ψηφίζουμε νόμους, άλλοι ψηφίζουν και άλλοι κόβουν, που δεν κόβουν στο τέλος… Για να δούμε τι ειπώθηκε για τη δικιά σας εκπομπή στη Βουλή” ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς στην εκπομπή
του, δείχνοντας το απόσπασμα με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

“Την προηγούμενη Κυριακή, 17 του μηνός, πριν ανέβει στο βήμα ο αξιότιμος Πρωθυπουργός στη Βουλή, δείχναμε τους κερδισμένους, δείτε τι λέγαμε πολλές ημέρες πριν γίνει η ομιλία αυτή στη Βουλή, που μας τίμησε δεόντως” είπε και έδειξε το απόσπασμα από την εκπομπή της 17ης Νοεμβρίου.
“Άρα δεν υπάρχει τσιμουδιά. Και τα μεν και τα δε. Υπάρχει ένα θέμα… Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε τις μειώσεις και 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού. Το έλεγε ο Νόμος. Δεν τα δώσατε, τα δώσαμε εμείς. Επίσης χαίρομαι που μαζί με την κοινωνία φωνάξαμε, πήρατε πίσω αυτές τις μειώσεις, αλλά υπάρχει και ένας ιδιαίτερα σημαντικό πίνακας. Τι θα γίνει με το ΕΚΑΣ 380.000 συνταξιούχων; Τι θα γίνει με τη σκληρή εισφορά υγείας; Τι θα γίνει με με το πλαφόν στις συντάξεις; Τι θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας; Τι θα γίνει με τη μείωση του εφάπαξ και τη μείωση των μερισμάτων; Άρα λοιπόν προχωράμε με τους πίνακες μας. Το Ασφαλιστικό κύριε Πρωθυπουργέ, αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ελάτε, όλοι μαζί με την κοινωνία να βρούμε μια άκρη πριν να είναι αργά” κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

loading...