Ο Σκουρλέτης πήρε θάρρος από τη Φώφη: Βαρίδια οι Βενιζέλος και Λοβέρδος

Ανοιχτός σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

 Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Σκουρλέτης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συζητά με όμορους πολιτικά χώρους, αναζητώντας προϋποθέσεις για μόνιμες συνεργασίες χωρίς σκοπιμότητες.

Χαρακτήρισε ωστόσο «βαρίδια του παρελθόντος» του κυρίους Βενιζέλο και Λοβέρδο.

Οσον αφορά την επιστολή της Φώφης Γεννηματά στα κόμματα για την αναθεώρηση του Συντάγματος τη χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τονίζοντας ότι πολλές φορές η κυβέρνηση πήγαινε να νομοθετήσει και σκόνταφτε πάνω στο Σύνταγμα.

Ας σημειωθεί ότι οι κκ Βενιζέλος και Λοβέρδος διαφώνησαν με την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να ζητήσει συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την συνταγματική αναθεώρηση.

Τι είπε ο Σκουρλέτης για ΑΝΕΛ και Στουρνάρα

Για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ολοκληρώνεται με την προκήρυξη των εκλογών. Πήραμε εντολή συνεργασίας για την έξοδο από τα μνημόνια και τη διαφθορά, δεν είναι συνεργασία σε ένα πλατύ φάσμα συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην άποψη του Πάνου Καμμένου για το σκοπιανό επισήμανε ότι είναι προσωπική άποψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά δεν συμβάλλει στην ευκαιρία που δίνεται να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να υπάρξει άρση αυτής της παράλογης σχέσης που έχει η Ελλάδα με τα Σκόπια.

Για τους συμβασιούχους τόνισε ότι αναζητούνται οι τρόποι αποκατάστασης της σχέσης τους γιατί -όπως είπε- κάποιος που εργάζεται 15 χρόνια δεν μπορεί να θεωρείται έκτακτος.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, σημείωσε ότι επι της ουσίας εισηγείται τη συνέχιση του καθεστώτος ελέγχου και μάλιστα με νέα δανειοδότηση. Πρόσθεσε ότι οι θέσεις Στουρνάρα στέλνουν λάθος μήνυμα στις αγορές και στον κόσμο.

loading...