Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ψευδοϋπηκοότητες μοιράζει το κατοχικό καθεστώς στα Κατεχόμενα σε Τούρκους

Ψευδοϋπηκοότητες μοιράζει το ψευδοκράτος στα Κατεχόμενα της Κύπρου και είναι να απορεί κανείς τι αξία έχει μια «υπηκοότητα» που δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος στον κόσμο.


Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), αντικείμενο σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε την Τρίτη η είδηση της Χαλκίν Σεσί ότι ένας Τούρκος υπήκοος, ο Σενούρ Γκιουλμπουντάκ, πήρε την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτος μετά από παρέμβαση πολιτικού προσώπου.

Η «υπηκοότητα» παραχωρήθηκε στον εν λόγω Τούρκο υπήκοο με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» στις 8 Αυγούστου 2017.

Ο Γκιουλμπουντάκ, σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν διαμένει στα Κατεχόμενα αλλά έχει έρθει δύο φορές μόνο, με τουριστική βίζα, που έχει διάρκεια 90 ημερών.

Η εφημερίδα σχολιάζει, όπως και πολλοί Τουρκοκύπριοι στα μέσα δικτύωσης, ότι υπάρχουν πολλά άτομα που παρ’ ότι πληρούν τις προϋποθέσεις εδώ και χρόνια δεν μπόρεσαν να πάρουν την «υπηκοότητα».

Η Χαλκίν Σεσί σημειώνει ότι αυτό είναι το κύριο σημείο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στην τουρκοκυπριακή κοινότητα η εν λόγω είδηση.

Μόνο να μας πουν και ποια τουρκοκυπριακή κοινότητα εννοούν, διότι η πλειονότητα των Τουρκοκυπρίων έχει φύγει μετανάστες σε Βρετανία, Αμερική, Αυστραλία και τα Κατεχόμενα έχουν πλημμυρίσει από εποίκους από την Ανατολία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου