ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ τιμών στο φυσικό αέριο, δίχως ο «κακός Πούτιν» να κλείσει τις κάνουλες – Το πάνε για ΚΡΑΧ; – BINTEO

 

Δεν έχει καμία λογική εξήγηση το ξέφρενο ράλι στην ενέργεια!

Τα δήθεν αξιόπιστα δυτικά πρακτορεία Ειδήσεων και οι δήθεν σχετικοί αναλυτές επιρρίπτουν προσωπικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν όλες τις ευθύνες για το νέα ράλι στις τιμές της ενέργειας διεθνώς, πριν ακόμα καλά καλά εισβάλλει στην Ουκρανία!

Η αλληλουχία γεγονότων στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας είναι παράλογη, από τη στιγμή που ειδικά για την Ευρώπη η Ρωσία ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ!!!

Μάλιστα ακόμα και οι…παράλογες δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας έχουν εξαιρέσει από το μπλοκάρισμα στο διατραπεζικό σύστημα Swift το φυσικό αέριο!

Καμία από τις κινήσεις Ευρώπης και ΗΠΑ δεν έχουν «αγγίξει» τον ενεργειακό κλάδο της Ρωσίας!

Ακόμα και η πιθανότητα για μεγαλύτερη κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία δεν δικαιολογεί με τίποτα την ξέφρενη πορεία που έχουν λάβει οι τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη.

Λίγο πριν τις 14:00 (ώρα Ελλάδος) στην αγορά της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία το φυσικό αέριο άγγιξε τα 200ευρώ/μεγαβατώρα!

Ανάλογο ράλι ακολουθούν και οι τιμές του πετρελαίου.

Πρόκειται για αυξήσεις που συμπαρασύρουν τον κλάδο των μεταφορών, της παραγωγής και φτάνουν εν τέλει στα καλάθια των σούπερ μάρκετ των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ενεργειακή κρίση φυσικά προυπήρχε πολύ πριν βρεθεί η δικαιολογία που απαντάται στο όνομα “Πούτιν”, ενώ η ξαφνική υστερία των αγορών τη στιγμή που εταιρείες όπως ο κολοσσός Gazprom έχει επιβεβαιώσει πως δεν έχει διακοπεί η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου ΚΑΘΟΛΟΥ, είναι τουλάχιστον ΥΠΟΠΤΗ:

loading...