Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Ρύθμιση οφειλών για 82 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις

Μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προχωράει για 82 επιχειρήσεις η διευθέτηση των οφειλών προς τράπεζες, δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές


Προχωράει η διαδικασία διευθέτησης για 82 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις που συμπλήρωσαν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών προς τράπεζες δημόσιο ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Επίσης, από σήμερα εφορίες και τράπεζες αναρτούν στις ειδικές φόρμες του συστήματος, τα δικά τους στοιχεία για τα χρέη των επιχειρήσεων.
 
Την ηλεκτρονική πλατφόρμα επισκέφθηκαν, μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργία της, από τις 3 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου 2017, 6100 επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές ξεκίνησαν την συμπλήρωση της σχετικής αίτησης για την ένταξή τους στον μηχανισμό και 520 από αυτές έχουν φτάσει σε ώριμο στάδιο την αίτησή τους, ενώ για 82 οφειλέτες έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και προχωρούν οι διαδικασίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα οι επιλέξιμοι επιχειρηματίες-οφειλέτες συμπλήρωναν από μόνοι τους τις ειδικές φόρμες με τα περιουσιακά τους στοιχεία και άλλα δεδομένα που αφορούν στο χρέος και στους πιστωτές τους. Πλην εκείνων που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχει συνδεθεί με την πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
 
Μέσα στον Σεπτέμβριο εφορίες και τράπεζες θα διαθέσουν στην Ειδική Γραμματεία Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους τα δικά τους στοιχεία που αφορούν τους οφειλέτες και τον Οκτώβριο, πλέον, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών θα είναι αναλυτικά μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην πλατφόρμα μέσω του link που υπάρχει στον διαδικτυακό χώρο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον μηχανισμό.
 
Οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, θα πρέπει να εγγραφούν με τους κωδικούς του TAXIS στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 
Στη συνέχεια, η υπόθεση ανατίθεται σε συντονιστή, ο οποίος θα επικοινωνήσει με τους πιστωτές για λύση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης των χρεών.
 
Όπως έχει αναφέρει ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, για μία μικρή επιχείρηση, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες, ενώ για μία μεγάλη έως και 10 μήνες.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας, δυνητικά επιλέξιμες είναι από 150.000 έως 400.000 επιχειρήσεις, υπό προϋποθέσεις, τις οποίες είτε πληρούν ήδη σήμερα οι επιχειρήσεις, είτε θα τις πληρούν έως τα τέλη του 2018, οπότε και θα είναι σε ισχύ ο μηχανισμός.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΜΟΝΟ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ,ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΙΘΥΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.,ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ...

  Κωνσταντινος Καης
  ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ.

  ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.ΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 'Η ΤΗΝ Δ.Ο.Υ. 'Η ΚΑΠΟΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Κ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ.

  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ 20 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΤΟ Η ΝΑΝΣΥ ΓΕΩΡΓΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ.

  ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙ ΤΑ 600ΔΙΣ Κ ΤΑ 2,3ΤΡΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ Χ"ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 600ΔΙΣ.Κ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΟΥΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ.

  ΟΙ ΜΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ Κ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΑ.ΕΝΑ ΕΞΩΔΙΚΟ 32 ΣΕΛΙΔΩΝ Κ ΑΛΛΕΣ 300 ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΥΝΗΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΑ 10ΧΙΛ.ΕΥΡΩ.
  ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΡΑΦΕΙ Κ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 300-900 ΕΥΡΩ.

  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ Κ ΚΑΝΕΤΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΟΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 600 ΣΕΛΙΔΩΒ ΧΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΠΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΟΝΤΑ 20 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Κ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑ.ΟΙ ΗΛΕΚΤ.ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΡΑΔΩΚΟΥΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]