"Αγκομαχώντας" επανήλθε στις 810 μονάδες το Χρηματιστήριο

Στα επίπεδα των 810 μονάδων επανήλθε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από δύο ημέρες ανοδικής αντίδρασης, λαμβάνοντας σημαντικά στηρίγματα από την πλειονότητα των τίτλων που είχαν πιεστεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,58% στις 810,75 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 806,47 μονάδων (+0,05%) και 811,76 μον. (+0,71%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 53 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 41,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,2 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,65%, στις 2.134,96 μονάδες, ενώ στο -0,64% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.097,49 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,45% στις 969,30 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε ως "flat" (επίπεδη) από αρκετούς εγχώριους αναλυτές που επικοινώνησε το Capital.gr, οι οποίοι αν και εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια του γενικού δείκτη να επανέλθει στη ζώνη των 809-810 μονάδων, το αίσθημα αυτό δεν ήταν το ίδιο για τη δυναμική που έχει η διήμερη ανοδική αντίδραση της αγοράς.

Με αρκετούς τίτλους να έχουν διορθώσει σημαντικά από τα πολύμηνα υψηλά τους, το τρίτο τρίμηνο του έτους οδεύει προς το τέλος του χωρίς η αγορά να έχει να δώσει νέα στοιχεία που να μπορούν να δείξουν την πορεία της. Βέβαια, μετά από ένα καθόλα εντυπωσιακό πρώτο εξάμηνο, η συντήρηση των επιπέδων μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί, εντούτοις πολλές εισηγμένες έχουν ανάγκη από την επιβεβαίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης προκειμένου να προχωρήσουν στις στρατηγικές τους.

Επίσης, ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ένας μήνας δύσκολος για την εγχώρια κεφαλαιαγορά, η οποία βλέπει κρίσιμα μέτωπα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, χωρίς οι προοπτικές να δείχνουν ότι μπορεί να κλείσουν εύκολα. Και τα περισσότερα εξ αυτών προέρχονται από τις στρατηγικές των πιστωτών που ήδη έχουν αρχίσει να εξελίσσουν τη ρητορική τους υπέρ ή κατά της Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι θεσμοί θα περάσουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, από διπλό "τεστ" τις τράπεζες, επικεντρώνοντας την προσοχή τους σε πρώτη φάση στην πρόοδο σε επίπεδο διαχείρισης των κόκκινων δανείων και στο περιβάλλον που διαμορφώνεται αναφορικά με τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των capital controls, και σε δεύτερη φάση, στην ενημέρωση των "Θεσμών" για την εκκίνηση του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Οι θεσμοί θα προχωρήσουν σε επισκόπηση της λειτουργίας της πλατφόρμας και των βελτιώσεων που ήδη έχουν συντελεσθεί στον ένα μήνα της λειτουργίας του εξωδικαστικού μηχανισμού. Η λειτουργία του μηχανισμού έχει τεράστια σημασία για τη μείωση των κόκκινων δανείων και τη δυνατότητα των τραπεζών να απελευθερώσουν κεφάλαια για νέες, υγιείς χρηματοδοτήσεις. Σημειώνεται ότι επί συνόλου επιχειρηματικών χορηγήσεων 148 δισ. ευρώ, το 44% δηλαδή δάνεια άνω των 65 δισ. ευρώ, είναι μη εξυπηρετούμενα.

Επίσης, όλο και περισσότεροι φορείς και αναλυτές εμφανίζονται πιο σκεπτικοί για το αν η ελληνική οικονομία καταφέρει να πετύχει το στόχο του 1,8% στην ανάπτυξή της. Ο στόχος αυτός είναι πάρα πολύ κρίσιμος όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για το αν θα έρθουν ή όχι νέα μέτρα. Είναι ουσιαστικά η "βάση" του προϋπολογισμού και των στόχων των εσόδων για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Στο ταμπλό τώρα, επιστρατεύτηκαν οι μετοχές της Πειραιώς της Eurobank, της Jumbo και του Τιτάνα για να καταφέρει ο γενικός δείκτης να διατηρήσει την ανοδική του πορεία, με την τετράδα να σημειώνει κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του +1% έκλεισαν οι Εθνική, Λάμδα και Aegean.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Folli Follie, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Φουρλής, Alpha Bank, Μυτιληναίος και Σαράντης, με τις ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΧΑΕ να κλείνουν χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, οι ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Motor Oil, Grivalia, Ελλάκτωρ και Βιοχαλκο έκλεισαν με απώλειες, οι οποίες όμως δεν ξεπέρασαν το 1%.

Πτώση που έφτασε το 1,46% σημείωσε η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, ενώ η Attica Bank έφτασε με "συνοπτικές" διαδικασίες στα επίπεδα των 0,0640 ευρώ, από τα 0,10 ευρώ που ήταν την περασμένη Πέμπτη (7/9) καθώς σήμερα έκλεισε με απώλειες 17,95%, μετά το χθεσινό -15,22% και το -10,68% της Παρασκευής.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. χχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχχαχαχ;αχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]