Ετοιμάζουν «κλίμα» για να πείσουν την κοινωνία να κάνει την 4η δόση: «Πρέπει να πάρουμε μέτρα μέχρι τέλος Ιουλίου»

 Eκρηκτική αύξηση των διασωληνωμένων έως τα τέλη Ιουλίου προέβλεψε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα συνεχιστεί η αυξητική πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού προετοιμάζοντας έτσι το «κλίμα» για την κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει εκ νέου σε περιοριστικά μέτρα.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή η εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει επαναφορά επιπλέον απαγορεύσεων και επιβολή νέων περιορισμών για λόγους «δημόσιας υγείας» προκειμένου η κυβέρνηση να προωθήσει το πρόγραμμα του τέταρτου εμβολίου, για το οποίο όλοι αγνοούν την σύνθεσή του και τις παρενέργειες που έχει.

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον Real Fm 107,1 επεσήμανε ότι τα κρούσματα θα ανέλθουν στα 23.000 – 25.000 έναντι 13.000 που είναι σήμερα κατά μέσο όρο την εβδομάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διπλασιασμός μέχρι τα μέσα του Ιουλίου. «Μετά από αυτή την περίοδο περιμένουμε την φάση αποκλιμάκωσης», τόνισε ο καθηγητής.

Στην συνέχεια τόνισε ότι τον Αύγουστο η κατάσταση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας στις χώρες από τις οποίες θα έρθουν στην χώρα μας οι τουρίστες για διακοπές, εκείνη την περίοδο.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι εισαγωγές σε απλές κλίνες και ΜΕΘ, ο κ. Σαρηγιάννης απάντησε θετικά και συμπλήρωσε ότι: «Συμβαίνει ήδη τις τελευταίες ημέρες σε πανελλαδικό επίπεδο. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας κι έπειτα δούμε μία πιο σαφή αυξητική τάση η οποία θα συνεχιστεί. Έτσι, προς το τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου μπορεί να έχουμε και 400 εισαγωγές σε κλίνες και ΜΕΘ με ανάγκη για διασωλήνωση».

Επίσης ανέφερε ότι αν ληφθούν έγκαιρα ορισμένα μέτρα για να μπει «φρένο» στο κύμα αύξησης των κρουσμάτων θα μπορέσουν να αποφευχθούν πολλές εισαγωγές σε ΜΕΘ, ενώ τόνισε ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι απαραίτητη σε ορισμένους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Δημιουργείται δηλαδή το κατάλληλο «κλίμα» με την βοήθεια των «ειδικών» ώστε η κυβέρνηση να επαναφέρει τους εφιαλτικούς περιορισμούς.

Η κυβέρνηση βλέπει ότι έχει ξεκινήσει μία γενική δυσφορία από τους εμβολιασμένους με τρεις δόσεις που δεν επιθυμούν να κάνουν και 4η και από τώρα αναζητά τους τρόπους για να τους «πείσει» σχετικώς «νομίμως».

Πρώτο μέτρο θα είναι η επαναφορά των μασκών σε δημόσιους χώρους και έσχατο η επιβολή lockdown. Να δούμε ποιος τουρίστας θα έρθει…

Αν σκεφθούμε το τι συνέβη με τα άλλα εμβόλια κατά Covid-19, γίνεται εύκολα αντιληπτό τι θα μπορούσε να συμβεί με το τέταρτο κύμα εμβολιασμών όταν το τρίτο κύμα θεωρείται ως υπεύθυνο για κάθε είδους παρενέργειες, από πόνους και πυρετό, μέχρι θάνατο, στο 50% των εμβολιασμένων παγκοσμίως.

loading...