Αχτσιόγλου: Πλεόνασμα 467 εκατ. ευρώ για τον ΕΦΚΑ στο οκτάμηνο του 2017

"Πλεόνασμα 467 εκατ. ευρώ έναντι προϋπολογισμένου ελλείμματος 510 εκατ. ευρώ παρουσιάζει στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 ο ΕΦΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η κα Αχτσιόγλου είπε πως «υπάρχει μια θετική απόκλιση άνω των 950 εκατ. ευρώ επί του προϋπολογισμού".
Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «το 2015 παραλάβαμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,186 δισ. ευρώ, παρά τις 11 διαδοχικές μειώσεις «που κάνατε την περίοδο 2010- 2014 στις συντάξεις και οι οποίες προκάλεσαν απώλειες στο εισόδημα των συνταξιούχων της τάξεως του 52%».
«Με τη μεταρρύθμιση που υλοποιούμε, βάλαμε κανόνες στο σύστημα, πληρώσαμε ληξιπρόθεσμα, κλείσαμε πληγές του παρελθόντος και σήμερα δουλεύουμε για να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο, να αναβαθμιστεί το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να ανακτήσει τη χαμένη του αξιοπιστία», σημείωσε η κα Αχτσιόγλου.
Η ίδια εξήγησε πως ένα από τα κύρια προβλήματα από τα οποία πάσχει η ελληνική αγορά εργασίας είναι η ψευδής αυτοαπασχόληση, το φαινόμενο εκείνο όπου πίσω από το ‘’μπλοκάκι’’ κρύβεται η εξαρτημένη εργασία και τόνισε πως «αποτελούσε ένα πρόβλημα απέναντι στο οποίο συνειδητά οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκλειναν τα μάτια. Εμείς αποφασίσαμε να το αντιμετωπίσουμε και μέχρι σήμερα συνολικά 36.000 εργαζόμενοι με ‘’μπλοκάκι’’ εντάχθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, και έχουν ευνοηθεί καθώς πληρώνουν κατά τα 2/3 χαμηλότερες εισφορές».
Πηγή: enikonomia.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Ειλικρινά,θα ήθελα να σας βρίσω όλους σας,με τον αισχρότερο και χυδαιότερο τρόπο,αλλά δεν μου το επιτρέπει η παιδεία μου και ο χαρακτήρας μου. Τα νεύρα μου ανεβαίνουν πάνω από το κεφάλι μου, αλλά προσπαθώ να συγκρατηθώ με όποιο τρόπο μπορώ.
  Κάθε τέλος μήνα, που έρχεται η ώρα να βγάλω τα έξοδα και τις υποχρεώσεις για τον επόμενο,με κυριεύει τόσο μίσος για το πρόσωπό σας,και τόση αγανάκτηση,που δεν περιγράφεται με λόγια. Μόνο με πράξεις περιγράφονται αυτά,και οι πράξεις αυτές είναι πάρα πολύ άσχημες.
  Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Είναι ψυχές,είναι σώματα που έχουν αναγκες. Και όταν από το μηνιαίο σου εισόδημα,σου μένουν ψίχουλα για να περάσεις,με την προυπόθεση ότι θα είσαι καλά στην υγεία σου,και δεν θα χρειαστεί κάτι έκτακτο η σακαράκα που κυκλοφορείς,πώς μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος; Και άντε εγώ μπορώ ας υποθέσουμε. Είστε σίγουροι ότι δεν θα θολώσει το μυαλό κάποιου ή κάποιων; Αισθάνεστε άνετοι και ασφαλείς,όταν οδηγείτε τον κόσμο στην εξαθλίωση; Οταν τον τρελένετε στην φορολογία; Οταν τον κάνετε να νοιώθει νοικιαστής στο σπίτι που έχτισε με ιδρώτα και αίμα,το οποίο χρωστάει ακόμη στην τράπεζα,και πληρώνει από πάνω και νταβατζιλίκια(ΕΝΦΙΑ); Εγώ στην θέση σας δεν θα αισθανόμουν ασφαλής,διότι δεν είναι όλοι ψύχραιμοι . Η κοινωνία είναι στα πρόθυρα της έκρηξης,με όλα αυτά που καλείται να πληρώσει,και δυστυχώς αδυνατεί.
  Πάρτε το χαμπάρι όλοι σας. Λίγοι είχαν κομπόδεμα κάτι χρήματα στην άκρη για ώρα ανάγκης,και αυτά έχουν γίνει καπνός. Οι περισσότεροι Ελληνες,ζούν με ότι πληρώνονται,είτε από μισθούς είτε από συντάξεις. Τα χρήματα αλλού βρίσκονται. Σ αυτούς που τα είχαν πάντοτε,και σ αυτούς που πουλάνε την πατρίδα τους,για προσωπικό και μόνο ώφελος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]