Μουζάλας: Έως 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα μείνουν στην Ελλάδα

Περίπου 25.000 - 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου και δεν υπάγονται σε καθεστώς μετεγκαταστάσεων θα μείνουν οριστικά στην Ελλάδα
εκτιμά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Μουζάλας είπε ότι ετοιμάζονται τρία νέα προγράμματα ένταξης με το πρώτο να αφορά νέα καταγραφή, ιδιότητες, απόδοση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ σε όποιον το δικαιούται, το δεύτερο να αφορά την εγγραφή όλων των παιδιών στα σχολεία και πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών, ενώ το τρίτο αφορά την ένταξη στην εργασία.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας «είχε μόνο θετικά αποτελέσματα», σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς «οποιαδήποτε αστάθεια στην περιοχή δημιουργεί δυσκολίες και κινδύνους και οποιαδήποτε μεταβολή στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας μας θέτει σε εγρήγορση».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία, καθώς εκείνη του Δουβλίνου «έχει πεθάνει», η Ελλάδα προχώρησε στη συμβολική κίνηση, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα διάθεση συνεννόησης και συνεργασίας, αποδοχής λίγων δεκάδων επιστροφών Δουβλίνου «αποκλειστικά με τις χώρες που μας βοήθησαν, δεχόμενες μέχρι στιγμής 17.000 μετεγκαταστάσεις και 7.000 επανενώσεις (οικογενειών), ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται».

«Το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό θα είχαν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα αν δεν είχαμε τις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις αυτών των χωρών» επισήμανε ο κ. Μουζάλας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο που έχει επιτελεσθεί σε ό,τι αφορά τη στελέχωση και λειτουργία των μηχανισμών υποδοχής και παροχής ασύλου, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι «μέσα από τον τρόπο που διαχειριστήκαμε το ζήτημα, χωρίς βία, οργανωμένα και με τη δέουσα προσοχή, έχουμε πετύχει να έχουμε σχεδόν μηδενική άνοδο της εγκληματικότητας, η οποία μάλιστα περιορίζεται μέσα στα camps. Τις συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και τις για χρόνια γεμάτες πλατείες από εξαθλιωμένους ανθρώπους τις αφήνουμε στο παρελθόν».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Ρε χιμπατζή με γυαλιά, μήπως γνωρίζεις πόσοι λαθρομετανάστες έχουν έρθει στην Ελλάδα;
  Ρε αλήτη πόσους ξεφορτώνουν κάθε μέρα οι Τούρκοι στα νησιά μας;
  Πόσους θα μας επιστρέψουν οι φίλοι μας οι Γερμανοί;
  Ηλίθιε, προδότη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέλουν να καλλιεργήσουν ενοχές για να φιμώσουν όποιον αντιδρά στον εποικισμό της πατρίδας από τους αλλοδαπούς και στη δημογραφική αλλοίωση του λαού μας.
  Η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι ήδη προσδιορισμένη από τη χιλιόχρονη ιστορία μας, δεν μπορούμε ν' αντέξουμε ένα κύμα μεταναστών που δεν έχουν καμιά σχέση μ' εμάς... Και που δε θέλουν να γίνουν σαν εμάς, να απορροφηθούν από εμάς. Αντίθετα, μάλιστα, θέλουν να μας απορροφήσουν εκείνοι. Θέλουν ν' αλλάξουν τις αρχές μας, τις αξίες μας, την ταυτότητά μας, τον τρόπο ζωής μας.
  Και στο μεταξύ, μας αναστατώνουν με την οπισθοδρομική άγνοιά τους, με την οπισθοδρομική μισαλλοδοξία τους, με την οπισθοδρομική θρησκεία τους.
  Αυτό που εννοώ είναι ότι στον δικό μας πολιτισμό δεν υπάρχει χώρος για μουεζίνηδες και μιναρέδες, για ψευτο-εγκράτειες, για το ταπεινωτικό τσαντόρ, για την εξευτελιστική μπούρκα.
  Ακόμη κι αν υπήρχε χώρος γι' αυτούς τους ανθρώπους, εγώ δεν θα τους τον παραχωρούσα. Γιατί θα ήταν σαν να έσβηνα την ταυτότητά μας, σαν να εκμηδένιζα τα επιτεύγματά μας. Θα ήταν σαν να έφτυνα κατάμουτρα την ελευθερία την οποία κερδίσαμε, τον πολιτισμό που έχουμε αναπτύξει, την ευημερία που έχουμε αποκτήσει.
  Θα ήταν σα να ξεπουλούσα τη χώρα μου, την πατρίδα μου. Κι η χώρα μου, η πατρίδα μου δεν είναι προς πώληση.
  Οριάνα Φαλάτσι (Oriana Fallaci: 1929 - 2006), Ιταλίδα δημοσιογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και συγγραφέας.
  Σκύβαλα, λαθρολάγνοι κάτω τα κουλά σας από την Ελλάδα! Ακούστε λοιπόν καλά καριόληδες.
  Εσείς που δεν σέβεστε τίποτε, ούτε την Ιστορία αιώνων. Τα σχολιάκια σας, «περί ρατσισμού» που πιπιλάτε να τα βάλετε στην λαθροκωλάρα σας.
  Ακούστε καλά παλιόσκυλα και κοπρίτες λαθρολάγνοι . Κι άλλοι πολλοί …
  Κάτω ρε όρνεα τα βρωμόχερά σας από τον ένδοξο Ελληνικό λαό!
  Θα σας τα κόψουμε απ την ρίζα αυτή τη φορά αρκετά σας ανεχθήκαμε μέχρι τώρα σαβούρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι λύσεις των πολιτικών είναι προβλήματα για μας τους πολίτες, αυτοί μας καταστρέφουν και πανηγυρίζουν σε όλους τους τόνους ότι μας σώζουν. Μιλάμε για παράνοια. Είναι εκεί υποτίθεται για να λύνουν προβλήματα και αυτοί δημιουργούνε νέα, μεγαλύτερα και πολυπλοκότερα. Τι θα γίνει με αυτούς; Το πρόβλημα δεν είναι αυτό κάθε αυτό οι λαθρομετανάστες είναι ότι οι πολιτικοί μας κάνουν τα πάντα για να τους διευκολύνουν να έρχονται. Είναι παράνοια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]