Γαλλικό δικαστήριο έκρινε συναινετική σεξουαλική επαφή 28χρονου με 11χρονη

Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ως συναινετική τη σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε έναν 28χρονο άνδρα και ένα 11χρονο κορίτσι.


Ο άνδρας θα αντιμετωπίσει μόνο την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου- η οποία συνεπάγεται πέντε χρόνια φυλάκισης- και όχι αυτή του βιασμού, επειδή κρίθηκε πως δεν εξανάγκασε με σωματική βία το κορίτσι να κάνει σεξ μαζί του, όπως εξηγεί η εφημερίδα Independent.

Πιστεύεται πως η 11χρονη συμφώνησε να ακολουθήσει τον άνδρα στο σπίτι του από ένα πάρκο στην περιοχή Montmagny, προάστιο του Παρισιού. Της είχε πει πως θα της έδειχνε πώς να φιλά, αλλά στη συνέχεια έκανε σεξ μαζί της στο διαμέρισμά του.

Η οικογένεια της 11χρονης εξηγεί πως το κορίτσι είχε παραλύσει από φόβο και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Πίστευε πως είναι πολύ αργά, πως δεν είχε το δικαίωμα να αντιδράσει, πως δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα. Έτσι μπήκε στον «αυτόματο πιλότο», χωρίς συναίσθημα και χωρίς καμία αντίδραση», περιέγραψε η μητέρα της.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, το γαλλικό δίκαιο θεωρεί το σεξ συναινετικό εφόσον δεν υπήρξε απειλή η σωματική βία. Αυτό όμως δεν λαμβάνει υπόψη του τα άτομα κάτω των 15 ετών, ηλικία από την οποία το σεξ θεωρείται συναινετικό. Σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας, η σεξουαλική πράξη σε βάρος ανηλίκου κάτω των 15 ετών, χωρίς βία, απειλή ή αιφνιδιασμό τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η μη συναίνεση θεωρείται αυτονόητη σε κάθε περίπτωση σεξουαλικής πράξης με ανήλικο κάτω των 16 ετών.

Η δικηγόρος της 11χρονης υποστήριξε πως δεν έχει σημασία αν το παιδί αντιστάθηκε ή όχι. «Δεν θα έπρεπε σήμερα ούτε να συζητάμε ένα τέτοιο θέμα, όταν εμπλέκεται ένα παιδί» πρόσθεσε.

«Το ερώτημα της συναίνεση ή μη δεν θα πρέπει καν να τίθεται όταν πρόκειται για θύματα βιασμού που είναι ανήλικα» υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών Le Voix de l’Enfant.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ..!..ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εε βεβαια αφου η Γαλλια κυβερνιεται απο τον Πουστρον Μακρον και την ξεκωλιαρα ανωμαλη κωλογρια του τι περιμενατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]