Το Μέρα25 κατέθεσε προς κοινοβουλευτικό έλεγχο την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών & Προστασίας Καταναλωτών για τα δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Στις 13/1/2023, η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του Μέρα25 ενημέρωσε το Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος πως κατέθεσε επίσημα στους υπουργούς της Κυβέρνησης την αναφορά του Συλλόγου μας, με την οποία παρατίθεται σειρά καταγγελιών πως το Δημόσιο δεν επιτρέπει τις Τράπεζες να ρυθμίσουν οφειλές δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Η Π. Γραμματεία του Μέρα25 αναφέρει:

“Σε συνέχεια της από 8/12/2022 επίσημης αναφοράς του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας προς τον Πρωθυπουργό αλλά και την ανοιχτή επιστολή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, τριών σωματείων και ενός συλλόγου Ελλήνων-Ποντίων Παλιννοστούντων, που μας κοινοποιήσατε, η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25, στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε την συνημμένη αναφορά προς τους κ. κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Με την αναφορά η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ζήτησε απαντήσεις και ενέργειες στα δίκαια αιτήματά σας για ρύθμιση των δανείων με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου. Στο ΜέΡΑ25 στηρίζουμε την επίλυση του στεγαστικού ζητήματος και αγωνιζόμαστε για να μη χάσει το σπίτι του κανένας και καμία.”

Η κινητοποίηση του Μέρα25 προστίθεται στις φωνές διαμαρτυρίας για το κρίσιμο θέμα των στεγαστικών δανείων που πυκνώνουν στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο.

Από την πλευρά μας ενημερώνουμε το δημοσιογραφικό κόσμο για την εξέλιξη και δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε την αδράνεια άλλων “κραταιών” υποτίθεται πολιτικών δυνάμεων, που δεν τολμούν να προχωρήσουν σε παρόμοιες ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις. Δεν ξέρουμε αν φταίει η αδιαφορία, η ατολμία ή “συναλλαγές κάτω από το τραπέζι” που τους εμποδίζουν, σίγουρα όμως η αδράνεια θα τους χρεωθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο “λογαριασμός” έρχεται!

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

loading...