Πώς να διαγράψετε το αυτοκίνητό σας με 20 ευρώ

Αν η δήλωση είναι ψευδής προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ

Εγκύκλιος από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δίνει τη δυνατότητα για διαγραφή
των ΙΧ που έχουν καταστραφεί ή αποσυρθεί μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2004

Τη δυνατότητα για διαγραφή των ΙΧ που έχουν καταστραφεί ή αποσυρθεί μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2004 με ένα παράβολο 20 ευρώ δίνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που υπογράφει ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Πιτσιλής.


Η εγκύκλιος δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων με άδεια πριν την 4 Μαρτίου 2004, τα οποία δεν βρίσκονται στην κατοχή τους διότι δόθηκαν για καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση ως την ίδια ημερομηνία (4.3.2004) να υποβάλλουν δήλωση διαγραφής από το μητρώο οχημάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος.

Αυτό που χρειάζεται για να γίνει δεκτή η υποβολή της δήλωσης είναι ο ιδιοκτήτης του οχήματος να καταβάλλει ένα παράβολο αξίας 20 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, αν διαπιστωθεί ότι η δήλωση του φορολογούμενου είναι ψευδής τότε προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Η εγκύκλιος που έρχεται σε εφαρμογή διάταξης που ψηφίστηκε πρόσφατα ορίζει ότι εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή και ολοκληρωθεί η διαδικασία διαγραφής, στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση με ημερομηνία 4.3.2004, εκτός εάν έχει υποβάλει με την αίτησή του δημόσιο έγγραφο που αποδεικνύεται ότι η καταστροφή, διάλυση ή αχρήστευση του οχήματος έγινε νωρίτερα (π.χ. από την πυροσβεστική ή την αστυνομία). Στις περιπτώσεις αυτές ως ημερομηνία διαγραφής ορίζεται η ημερομηνία που προκύπτει από το έγγραφο.

Ακόμη και για οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για τα έτη που προηγούνται της ημερομηνίας διαγραφής, παρότι τα σχετικά ποσά θα αναζητούνται από την εφορία, δεν θα εμποδίζουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαγραφής. Από την άλλη πλευρά τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία πληρώθηκαν κατά τα έτη που έπονται της διαγραφής του οχήματος δεν επιστρέφονται.

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΜΑΛΙΣΤΑ, Π[ΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΈΝΕ ΟΚ... ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΟΟΟΝΙΑ ΣΕΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ "ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΕ ΜΑΣ 20 ΕΥΡΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ"...!!!!!

  ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ...................

  ΔΗΛΑΔΗΣ.....ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΤΕ ΕΝΑ 20αρικο γιατι ειματε τελειως αχρηστοι και δεν καναμε αυτο που επρεπε οταν επρεπε, ΟΠΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΓΙΑΤΙΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΓΡΑΓΙΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ...
  ΕΣΕΙΣ ΝΑΡΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΑΣΕΤΕ 50ΑΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΕΤΣΙ ΚΙΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑΡΘΕΤΕ ΞΑΝΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΑΣΕΤΕ......

  ΤΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΠΟΣΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ????????????????????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]