Ανασκόπηση εξελίξεων πάνω στα εθνικά θέματα για το 2018.

Το 2018 υπήρξε ένα έτος όπου οι προκλήσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε ένα επιδεινωμένο περιβάλλον τόσο από βορρά όσο και από ανατολάς ενώ στο Κυπριακό οι Τούρκοι
έκαναν πλέον σαφές ότι διεκδικούν όσο μεγαλύτερo μέρος της νήσου και των πόρων της μπορούν με τελικό τους στόχο την πλήρη κατάληψη.

Σκοπιανό

Εάν δεν γνωρίζαμε την μόνιμη μειοδοτική διάθεση της παρούσας κυβέρνησης και την δεδομένη επιδίωξη ξένων κέντρων να προωθηθούν προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε τα Σκόπια, θα θεωρούσαμε παράλογη την στάση της χώρας. Χωρίς να εξασφαλίσουμε ούτε τα στοιχειώδη και ενώ έχουμε απέναντί μας ένα ετοιμόρροπο κρατίδιο με πληθυσμό Βουλγαρικής καταγωγής και ισχυρή μειονότητα Αλβανικής και ενώ υπάρχουν Έλληνες τους οποίους εδώ και δεκαετίες έχουμε κυριολεκτικά εγκαταλείψει, προχωράμε σε μια συμφωνίας που αναγνωρίζει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα δίνοντας έτσι την εδραία βάση για την ανάπτυξη επιδιώξεων που θα οδηγήσουν μοιραία σε νέες εθνικές συγκρούσεις.
Η τεράστια ευθύνη του ελεεινού πολιτικού συστήματος που έκανε πίσω στην εθνική θέση χωρίς καμία λαϊκή συναίνεση, που αρνήθηκε να υπερασπιστεί την εθνική θέση σε διεθνές επίπεδο επί δεκαετίες δεν πρέπει να ξεχαστεί,Η εξέλιξη βρήκε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους διεθνιστές που μονίμως ήθελαν την αποποίηση των εθνικών δικαίων σε συνδυασμό με το τυχοδιωκτικό μόρφωμα των ΑΝΕλ που συγκροτήθηκε προκειμένου να αιχμαλωτίσει πατριωτικές ψήφους και αξιοποιώντας τη συγκυρία έφερε την άθλια συμφωνία.
Έτσι, συσχετίζεται η χρεοκοπία με την εθνική υποχώρηση στην υπόθεση της Μακεδονίας μας.
Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει στην μεγάλη λαϊκή αντίδραση που μπορεί να ματαιώσει την προδοσία.

Θράκη

Η Θράκη και αυτό το έτος συνέχισε να βρίσκεται στο στόχαστρο της Τουρκικής διείσδυσης χωρίς την αναμενόμενη Ελληνική αντίδραση. Ένα πλέγμα εγκατάλειψης σε κάθε επίπεδο, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό, με μια διαρκή προσπάθεια με την πρωταγωνιστική παρουσία του προξενείου που επιμένει να αφήνει ανοικτό η Ελληνική πολιτεία, μειώνει τις αντιστάσεις κάθε χρόνο και περισσότερο. Οι παράνομες αλλά συνεχώς κινούμενες τουρκικές ενώσεις προκάλεσαν με σειρά εκδηλώσεων ενώ φέτος είχαμε κλιμάκωση και στις σχέσεις με άλλες ομάδες όπως οι “ψευτομακεδόνες”. Η εθνική υποχώρηση στο θέμα των Μουφτήδων ήταν μια ακόμα εσφαλμένη κίνηση.
Το Εθνικό Μέτωπο κρίνει ως άμεση εθνική προτεραιότητα την ενίσχυση της περιοχής με ολοκληρωμένο σχέδιο σταθερής πνοής και την άμεση αντίδραση στην επιχειρούμενη διείσδυση.

Αιγαίο

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει , πιθανόν σύντομα να δημιουργήσει νέο περιστατικό που θα έχει τις συνέπειες επέκτασης γκρίζων ζωνών ώστε να μειώσει στην πράξη τόσο την εθνική μας κυριαρχία όσο και την αναστολή της ανακήρυξης ΑΟΖ και κάθε πιθανής αξιοποίησης των πόρων.Ήδη περιοχές όπως του Καστελόριζου ή της Παναγιάς στη Χίο έχουν εντοπιστεί ως πιθανοί στόχοι σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα.
Η Ελληνική απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή που το Εθνικό Μέτωπο από την δεκαετία του 80 διακηρύσσει “Αιγαίο για Πάντα Ελληνικό” με κάθε τίμημα.

Βόρειος Ήπειρος

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και η πρωτοφανής κλιμάκωση των διωγμών όπως και μια σειρά ενεργειών που αναπτύσσονται με άξονα την μεγάλη Αλβανία σημάδεψαν το 2018. Η Εγκληματική απάθεια της κυβέρνησης καθώς και η άγνοια της γεωπολιτικής πραγματικότητας όπως διαμορφώνεται στα Βαλκάνια φανερώνει τον απολύτως επικίνδυνο χαρακτήρα της. Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου έχει αφεθεί στην τύχη του. Η περίφημη επίκληση του ευρωπαϊκού δεδομένου είναι πλέον αστείο.
Το Εθνικό Μέτωπο απαιτεί την άμεση αναθεώρηση της πολιτικής απέναντι στην Αλβανία με μέτρα και πρωτοβουλίες που θα καταστήσουν σαφές ότι δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα και θεωρούμε το ιστορικώς αποδεδειγμένο ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική..

Κύπρος

Η μαρτυρική μεγαλόνησος παραμένει στόχος της Τουρκίας και το πολιτικό σύστημα που τόσο βαρύνεται με την μόνιμη υποχωρητικότητα του, εμφανίζεται τώρα πρόθυμο να δεχτεί τους όρους του διεθνή και του τουρκικού παράγοντα όπως είχαν διαμορφωθεί μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν , αλλά σκοντάφτουν στο γεγονός ότι οι Τούρκοι πλέον δεν αρκούνται ούτε σε αυτά..
Το Εθνικό Μέτωπο θεωρεί την Κύπρο Ελληνικό έδαφος και την υποστήριξη ζήτημα ζωής και θανάτου για τον Ελληνισμό.

Η πολιτική μεταβολή με πρώτη κίνηση την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να αποφευχθεί μια νέα εθνική συρρίκνωση.
Το Εθνικό Μέτωπο έχει ήδη θέσει τις δυνάμεις του στον μεγάλο αυτό αγώνα χωρίς προαπαιτούμενα και αγωνίζεται στην πρωτοπορία των πατριωτικών δυνάμεων.
Υπό την ηγεσία του Εμ. Κώνστα με στελέχη δοκιμασμένα, ικανά και αποδεδειγμένη ανιδιοτέλεια, ιδεολογική συγκρότηση και συνεπή δράση θα δώσει τις μάχες και αποτελεί την αδιαφιλονίκητα σε πανελλήνια κλίμακα την πολιτική έκφραση του Ελληνικού εθνικισμού.
Ας συνταχθούμε στον κοινό αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας.

Ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικών Θεμάτων του Εθνικού Μετώπου.

loading...