ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ- ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!

Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   ΜΕΣΩ ΕΟΖ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΓΕΡΜΑΝΙΑ!






 Γράφει ο Γρηγόριος Ευτυχίδης

H ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Γερμανία-Κατάρ (το οποίο Κατάρ έχει αγοράσει το 17% των μετοχών της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG. 
Η αποτίμηση της επένδυσης αυτής έφτανε τα 11 δισ. ευρώ στις αρχές του έτους. Έχει αγοράσει επίσης μεγάλο μερίδιο μετοχών στην Porsche καθώς και στη κατασκευαστική Hochtief.
Καταριανοι και Τούρκοι πρέπει να γέλασαν πολύ όταν πήγες Σαμαρά το 2013 στο Κατάρ συνοδευόμενος από ιδιοκτήτες τεχνικών εταιριών για προσέκλυση επενδύσεων!! ) και Τουρκία που από το 2009 είχαν αποφασίσει τον πόλεμο στη Συρία. 
Ο λόγος ήταν η άρνηση του πρ.Ασαντ να συμπράξει στον αγωγό που θα διέσχιζε Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Τουρκία-Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία-Αυστρία.
Ο άξονας Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας ζήτησε και πήρε και την βοήθεια των ΗΠΑ. 
Η Ρωσία ανακατεύτηκε στον πόλεμο για να εμποδίσει τον αγωγό ο οποίος θα της αφαιρούσε το ενεργειακό μονοπώλιο στην Ευρώπη αλλά και για να εμποδίσει την εξάπλωση των τζιχαντιστών στον Καύκασο. 
Οι ΗΠΑ ανακατεύτηκαν στο πόλεμο αυτό για πολλούς λόγους, ένας από τους οποίους ήταν η υλοποίηση του αγωγού που θα ανεξαρτοποιούσε την Ευρώπη από την Ρωσία .
Σήμερα ο πόλεμος στη Συρία έχει χαθεί για τον άξονα Κατάρ-Τουρκίας-Γερμανίας. 
ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΦΑΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
Η Ρωσία θέλει την ίδρυση του Κουρδικού κράτους της Ροζάβας, βόρειας Συρίας, διότι έτσι ακυρώνεται οριστικά το σχέδιο αγωγού Κατάρ-Γερμανίας . 
Γιαυτό και έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ.
Όσο τον αγωγό east med που σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ο Πούτιν δεν ανησυχεί πολύ διότι το εγχείρημα θα πάρει χρόνο, το έργο είναι τεράστιο και Ο Πουτιν έχει εμπιστοσύνη στην ανικανότητα της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.
ΟΜΩΣ
Η γερμανική ενεργειακή εταιρία RWE έχει υπογράψει συμφωνία με την εταιρία Qatargas για την εξαγωγή στην Ευρώπη, υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η συμφωνία αυτή, έχει χρονική διάρκεια 7,5 χρόνων και η Qatargas θα εξάγει ποσότητες μεγαλύτερες του 1,1 εκατ. τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου, το χρόνο.
ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ …
ΑΡΑ πρέπει να προγραμματίσουμε το μέλλον μας (σκέφτηκαν οι Γερμανοί) γιατι είναι πολύ βαρύ να κάνουμε τους Ρώσους μάγκες (η Gazprom δήλωσε ότι το 2017 πραγματοποίησε ρεκόρ παραδόσεων προς την Ευρώπη και την Τουρκία Συνολικά 193,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ποσό που είναι κατά 8% μεγαλύτερο από τις παραδώσεις του 2016.






loading...