Θρησκευτική κρίση στην Ευρώπη! Μεινονότητα οι Χριστιανοί στη Γερμανία τα επόμενα 20 χρόνια-Η Τουρκία ελέγχει 900 τζαμιά

“Διακινδυνεύουμε να χάσουμε όχι μόνο τις εκκλησίες μας, αλλά το σημαντικότερο, την πολιτισμική μας δύναμη και ακόμη και την εμπιστοσύνη μας στις αξίες του πολιτισμού μας”.

Ο Jan Fleischhauer, δημοσιογράφος του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel, δημιούργησε μια έκφραση για τον ορισμό της ελεύθερης πτώσης του γερμανικού χριστιανισμού: Selbstsäkularisierung («αυτο-κοσμητισμός»). Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Η Εκκλησία εκκαθαρίζεται;

Ρωμαιοκαθολικισμός και Προτεστανιτσμός, τα δύο ισχυρότερα δόγματα στη χώρα, φαίνεται να πνέουν τα λοίσθια...Για την Ορθοδοξία δε ούτε συζήτηση...

Η Γερμανική Διάσκεψη των Επισκόπων μόλις κυκλοφόρησε στοιχεία σχετικά με την παρακμή του ρ/καθολικισμού στη Γερμανία για το 2016. Σε ένα χρόνο, η γερμανική Ρ/Καθολική Εκκλησία έχασε 162.093 πιστούς και έκλεισαν 537 ενορίες. Από το 1996 μέχρι σήμερα, το ένα τέταρτο των ρ/καθολικών κοινοτήτων έχει κλείσει. "Η πίστη έχει εξατμιστεί", δήλωσε ο καρδινάλιος Friedrich Wetter, Αρχιεπίσκοπος του Μονάχου από το 1982 έως το 2007.

Οι Χριστιανοί στη Γερμανία θα γίνουν μειονότητα τα επόμενα 20 χρόνια, σύμφωνα με την Die Welt. Περίπου το 60% της χώρας δηλώνουν σήμερα Χριστιανοί, με 24 εκατομμύρια να είναι οι ρ/Καθολικοί και 23 εκατομμύρια οι Προτεστάντες. Αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται κατά 500.000 ετησίως μόνο από τους θανάτους. "Αυτές οι στατιστικές επιβεβαιώνονται από όσα βλέπουν οι επισκέπτες στις γερμανικές πόλεις την Κυριακή: σε μεγάλο βαθμό άδειες εκκλησίες", γράφει ο Ρ/Καθολικός θεολόγος G. Weigel.

Ο γερμανικός προτεσταντισμός αντιμετωπίζει την ίδια κρίση. Ο Die Zeit αποκάλυψε ότι το 2016, 340.000 Προτεστάντες έχασαν τη ζωή τους ενώ αντιχτοίχως υπήρχαν μόλις 180.000 βαπτίσεις. Περίπου 190.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την εκκλησία και μόλις 25.000 άνθρωποι επέλεξαν να ενταχθούν.


Το επόμενο στάδιο

Το επόμενο στάδιο φαίνεται να είναι ένα γερμανικό πολιτιστικό και θρησκευτικό τοπίο που κυριαρχείται από άθεους και δύο μειονοτικές θρησκείες: το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό. Εάν οι κοσμικοί άρχοντες δεν λάβουν σοβαρότερα τη δυτική χριστιανική κληρονομιά και αρχίσουν να την υπερασπίζονται, τόσο οι άθεοι όσο και οι χριστιανοί θα δουν σύντομα να καλύπτονται από την αυξανόμενη πολιτική και ιμπεριαλιστική θρησκεία του Ισλάμ. Ήδη μια εξέχουσα μουσουλμανική φονταμενταλιστική οργάνωση στη Γερμανία, απαγορευμένη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αποκαλείται "Η αληθινή θρησκεία" ("Die Wahre Religion").

Υπάρχουν δραματικές περιπτώσεις χριστιανικής φθοράς στη Γερμανία. Στη μητρόπολη του Τρίερ, για παράδειγμα, τοποθεσία της παλαιότερης ρ/καθολικής κοινότητας και γενέτειρα του Karl Marx, ο αριθμός των ενοριών θα μειωθεί από 903 σε 35 έως το 2020, σύμφωνα με τον επίσκοπο Stephan Ackermann, δηλ. μείωση άνω του 90%. Στη μητρόπολη του Έσσεν, έχουν κλείσει περισσότερες από 200 ενορίες. Ο αριθμός τους μειώθηκε από 259 σε 43.

Γενικά η Ευρώπη βρίσκεται σε θρησκευτική κρίση. "Ο χριστιανισμός κυριολεκτικά πεθαίνει στην Ευρώπη", δήλωσε ο Conrad Hackett, επικεφαλής των ερευνητών που συνέταξαν την έκθεση Pew Forum πριν από μερικούς μήνες. Στην Ευρώπη, μεταξύ του 2010 και του 2015, οι θάνατοι Χριστιανών ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά σχεδόν 6 εκατομμύρια. Μόνο στη Γερμανία, υπήρχαν περίπου 1,4 εκατομμύρια περισσότεροι θάνατοι.

Αυτή η μείωση παρατηρείται επίσης και από την κρίση προσλήψεων στην ιεροσύνη. Ο επίσημος ιστότοπος της Γερμανικής Ρ/Καθολικής Εκκλησίας σημείωσε τον Μάιο ότι οι φημισμένες επισκοπικές έδρες του Osnabrück και του Mainz δεν έλαβαν νέους ιερείς φέτος.

Η Αρχιεπισκοπή του Μονάχου πέρυσι έλαβε μόνο έναν υποψήφιο.

Και μέσα σε όλα αυτά το χρήμα!!!!! Ένας γερμανός αρχιτέκτονας, ο Joaquim Reinig, για προφανείς λόγους, δήλωσε στην “Die Tageszeitung” ότι για την καλύτερη ενσωμάτωση των μουσουλμάνων μεταναστών, οι εκκλησίες θα πρέπει να κατεδαφιστούν και να αντικατασταθούν με "ορατά τζαμιά".

Μπορεί να ακούγεται λίγο τρελό, αλλά περιέχει μια δραματική αλήθεια. Στο βιβλίο του "Οι τελευταίες μέρες της Ευρώπης", ο ιστορικός Walter Laqueur έγραψε ότι "η Γερμανία είχε περίπου 700 μικρά τζαμιά και αίθουσες προσευχής στη δεκαετία του 1980, αλλά υπάρχουν σήμερα περισσότερα από 2.500". Εάν, στη Γερμανία, ο Χριστιανισμός εξατμίζεται, το Ισλάμ πολλαπλασιάζεται.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, "οι Χριστιανοί ηγέτες ανατρίχιασαν στην ιδέα του διάσημου καθεδρικού ναού της Κολωνίας που μοιράζεται τον ορίζοντα με μιναρέδες". Όταν το τζαμί σχεδιάστηκε το 2007 στην πόλη, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία πολιτών με σύνθημα «θέλουμε εδώ τον καθεδρικό ναό, όχι τους μιναρέδες». Οι μουσουλμανικές αρχές ανακοίνωσαν τότε το σχέδιο να "διπλασιάσουν" τον αριθμό των τζαμιών.


Το νέο μεγα-τζαμί στην Κολωνία της Γερμανίας έχει χωρητικότητα 1.200 ατόμων και το ψηλότερο μιναρέ της Ευρώπης.

ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΟι τουρκικές αρχές δεν θέλησαν μόνο να χτίσουν ένα μεγα-τζαμί στην πόλη που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Γερμανίαςσαν αντίπαλον δέος, αλλά και με αίσθηση ειρωνείας ανέθεσαν στον αρχιτέκτονα Paul Böhm να σχεδιάσει το τζαμί. Ο πατέρας και ο παππούς του Böhm ήταν στην πραγματικότητα οι δύο πιο ριζοσπαστικοί εκκλησιαστικοί αρχιτέκτονες των γενεών τους. Στη "νέα Γερμανία", κανείς δεν ζήτησε από τον Böhm να σχεδιάσει ένα νέο καθεδρικό ναό όμως παρά ένα μεγα-τζαμί!

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χτίσει 17.000 ισλαμικές τοποθεσίες προσευχής εκεί. Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύεται επίσης για την κατασκευή τζαμιών στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η Τουρκία ελέγχει 900 τεμένοι στη Γερμανία και αισθάνεται ελεύθερη να πει ότι ένα «φιλελεύθερο τζαμί» στη Γερμανία είναι «ασυμβίβαστο» με το Ισλάμ, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Γι 'αυτό το 57% των Γερμανών φοβάται την άνοδο του Ισλάμ στη χώρα τους.

Όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άνοιξε τη χώρα της στη μαζική μετανάστευση το 2014, προφανώς δεν είδε κανένα πολιτισμικό πρόβλημα στην αποδοχή περισσότερων από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λόγια του Ερντογάν, "Οι μιναρέδες μας είναι η ξιφολόγχη μας, οι θόλοι μας είναι τα κράνη μας, τα τζαμιά μας είναι στρατώνες μας". Τα ισλαμικά καθεστώτα προσφέρουν γη και ύδωρ, στην πραγματικότητα, για να γεμίσουν τους άδειους χώρους στο θρησκευτικό τοπίο της Γερμανίας. Η Σαουδική Αραβία πρότεινε τη δημιουργία 200 νέων τζαμιών στη Γερμανία, με τη λογική του "ένας στους 100 πρόσφυγες".

Ο αποχριστιανισμός της Γηραίας Ηπείρου είναι σε εξέλιξη και το μέλλον προδιαφράγεται δυσοίωνο...

Του Μάνου Χατζηγιάννη
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. Η Τουρκία είναι ένα πολυεθνικό κράτος. Βλέπετε τι τάσεις υπάρχουν μέσα στην Τουρκία, τι μάχες γίνονται και τι τρομοκρατία υπάρχει.
  Τα ευρωπαϊκά κράτη θα γίνουν πολυεθνικά, όπως η Τουρκία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

  ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μήπως να ψηφίσετε Frauke Petri kai AfD εναντίον της Ισλαμοποίησης; Καλά τα συμπεράσματα αλλά τι γίνεται μετά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]