Με αφορμή το βιασμό και δολοφονία της 19χρονης Τοπαλουδη

Δεν έχουμε ολοκληρωμένη γνώση και αντίληψη της ιστορίας μας και της ύπαρξης μας σαν λαός

Διάβασα μια ανάρτηση σχετικά με τα δύο νέα παιδιά που κακοποίησαν και πέταξαν ζωντανή την 19χρονη Τοπαλούδη.

Ορθώς ο συγγραφέας εκφράζει πόνο, οργή και ανανάκτηση.

Απευθυνόμενος στην καλή μου φίλη Σοφία (από τα χρόνια των σπουδών στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη της μοναδικής Μακεδονία μας), θα ηθελα να της πω σχετικά με την ανα΄ρτηση που φέρει τον τίτλο ΤΙ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ;, τα εξής:

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Σοφούλη, δεν είναι ότι κάτι πάει λάθος. Είναι ο ανασυνδυασμός των γονιδίων που μπορεί να οδηγήσει από αγίους έως και κατά συρροή δολοφόνους. Ενδιάμεσα είναι η μεγαλύτερη πυκνότητα, η μέση συμπεριφορά δηλαδή. Όπως και στην διάνοια, λίγοι οι εξαιρετικά έξυπνοι, λίγοι και οι πνευματικά καθυστερημένοι και ενδιάμεσα η μάζα με μέση νοημοσύνη. Το πρόβλημα είναι ότι σαν χώρα χάνουμε επεισόδια και έχουμε αποσπασματική γνώση της ύπαρξη μας έως και μηδενική θα έλεγα.

Ποιοι κέρδισαν στην Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα, στα Κοκκάλια, στα Δερβενάκια, στον Α και Β Βαλκανικό, στο Κιλκίς Λαχανά, στο ύψωμα 731, στο ΕλληνοΙταλικό μέτωπο στα βουνά της Αλβανίας;

Τέτοια παιδιά κέρδισαν μέσα από αντίξοες συνθήκες και σκληρές συγκρούσεις. Όμως όταν σκοτώνεις τον επιτιθέμενο είσαι ήρωας και όταν σκοτώνεις τον δικό σου είσαι βιαστής και δολοφόνος.

Τα όλο μυστικό είναι στο ότι δεν έχουμε ολοκληρωμένη γνώση αντίληψη της ιστορίας και της ύπαρξης μας και της Νόηση μας και των ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών μας σαν λαός.

Δεν έχουμε Αυτογνωσία, σαν λαός.

Περάσαμε από τις σκληρές συνθήκες του Β ΠΠ και του εμφυλίου και μια περίοδο βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου ανάμεσα στο 1950 και 1981 και μετά ήρθε το πασοκ που οδήγησε στον πλήρη εκφυλισμό συνεπικουρούμενο από νδ και συριζα. Μας οδηγούν μακριά από την ιστορία μας και την συνεχεία μας σαν λαός και εμείς πάμε σαν τα πρόβατα.

Τα τελευταία χρόνια όταν βρεθώ σε χωριά και μάλιστα σε χωριά σε βουνά ζητώ από τους γεροντότερους να ‘ανοίξουν’ τα στόματα. Να αρχίσουν να μιλάνε δηλαδή φέρνοντας στο φως θαμμένες ιστορίες. Θα πάθεις πλακά ακούγοντας αυτά που έχουν να πουν. Για παράδειγμα στον εμφύλιο αν κάποιος είχε πρόβλημα με ένα γείτονα  του τραβούσε το πιστόλι και τον καθάριζε (όταν ήταν στην πλευρά των δυνατών). Σε ένα μοναστήρι (στην Κορινθία) άκουσα να μιλάνε για μια νέα κοπέλα που παρασύρθηκε με δόλο, βιάστηκε από περίπου 100 άντρες (αντάρτες) και πετάχτηκε ζωντανή σε μια τρύπα (1947-48). Στον Χελμό (1955) συναντήθηκαν δυο πρόσωπα που είχαν διάφορες, ο ένας κατέληξε σε χαράδρα και  φυσικά δεν βρέθηκε ποτέ. Το εκμυστηρεύτηκε ο δολοφόνος σε φίλο του όταν πλέον ήταν 95 χρονών και εγώ το άκουσα από τον φίλο του ο οποίος πλέον σήμερα δεν ζει. Και βεβαίως δεν κράτησα ονόματα γιατί αυτά είναι λεπτά πράγματα. Επί χούντας βασάνιζε ο αδελφός τον αδελφό και έπαθα σοκ όταν κάποιος μου εκμυστηρεύτηκε λεπτομέρειες που έλαβαν χώρα σε κρατητήρια από πρόσωπα (καταγόμενα) όχι και πολύ μακρυά απο το χωριό κου και το σπίτι μου.

Ζητούσα από παππούδες και θείους να μου λένε ιστορίες της καθημερινότητας από παλαιότερες δεκαετίες για να καταλάβω τις συνθήκες που επικρατούσαν. Φυσικά υπήρχαν ευγενικοί και φιλικοί άνθρωποι και άνθρωποι με ευαισθησίες. Όμως υπήρχαν και σκληροί άνθρωποι όπως υπάρχουν και σήμερα. Γνωρίζεις ότι όταν οι Τσέτες μπήκαν στην παραλία της Σμύρνης (1822) και άρχισαν να σφάζουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ σκοπώντας αδιακρίτως; Και ξέρεις γιατί το έκαναν; Γιατί οι Έλληνες ήταν χαμένοι από χέρι άρα σκοτώνεις και τούρκους και απαλλάσσεις τους Έλληνες από το μαρτύριο. Μπορείς εσύ να το κάνεις αυτό; Βεβαίως κάποιοι φροντίζουν να διαγράψουν την ιστορία μιλώντας για συνωστισμό.

Είμαστε σκληροί σαν έθνος και σαν λαός αλλιώς δεν θα γράφαμε σελίδες δόξης και ηρωισμού. Γιατί θεωρείς ότι υπήρξαν Ηρακλής, Αχιλλέας, Αμαζόνες και Μέγας Αλέξανδρος; Γιατί έχουμε στα γονίδια μας, έκτος του να παράγουμε αγίους και φιλοσόφους, να παράγουμε και ήρωες και λαμόγια και κλέφτες.

Σε συνθήκες πολέμου και μάχης αυτά τα παιδιά είναι ήρωες άλλα στην καθημερινότητα δεν μπορούν να είναι κάτι άλλο αν αφεθούν στην ελεύθερη έκφραση των γονιδίων.

Και εδώ έρχεται η ΣΩΣΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Αυτά τα δύο, η αρχαιοελληνική παιδεία με την αρετή και η παιδεία του Λόγου του Ιησού με την αγάπη μπορούν να διορθώσουν τα ‘κακώς’ κείμενα. Να καλλιεργήσουν την δύναμη και το ανυπότακτο αυτών των πρόσωπων και να το θέσουν στην υπηρεσία των υπόλοιπων συνάνθρωπων μας.

Όμως αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από ηγέτες που ενδιαφέρονται εφαρμόζοντας μια ΠΑΙΔΕΙΑ που μπορεί. Και σήμερα κυβερνούν συνδικαλιστές και συνεχίζουμε να δίνουμε ‘χέρι’ στην ανέλιξη και εξέλιξη συνδικαλιστών.

Και οι ηγέτες που ενδιαφέρονται σήμερα στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτοι γιατί ενδιαφέρονται να στήσουν ένα κομματικό κράτος μοιράζοντας τα υψηλό οφιτσια (πρόεδροι οργανισμών, διοικητικά συμβούλια και θέσεις διευθυντών) σε αυτούς που αγωνιστήκαν για την νίκη του κόμματος στις εκλογές. Έχεις ιδέα πόσοι οργανισμοί κρατικοί υπάρχουν και πόσα παίρνει κάθε ΔΣ;;;; όχι βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει.

Ο Αριστοτέλης μίλησε για την Φρουρά του Καθεστώτος. Σήμερα η Φρουρά του Καθεστώτος είναι τα υψηλά οφιτσια (κρατικοί οργανισμοί) που εκεί βολεύονται οι εκλεκτοί του κόμματος.

Και βεβαίως κατεβάζει λίγο τον φπα ή τον ενφια για να τσιμπάμε οι ιθαγενείς και να λένε: να αυτός είναι καλύτερος από τον Τσίπρα.

Και όλοι μαζί οδηγούν συντεταγμένα στον εκφυλισμό της Ελληνικής Συνείδησης και Συνέχειας
Στον εκφυλισμό του Ελληνικού Πνεύματος και Συνέχειας.

Και το επικυρώνουμε και το Νομιμοποιούμε κάθε τέσσερα χρόνια εμείς ο λαός ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. Γιατί θέλουμε και εμείς, ατομικά αλλά και όλοι μαζί, ο καθένας το βόλεμα του, να καθόμαστε, να διατάζουμε, να μην εργαζόμαστε, να είμαστε αφεντικά και να πληρωνόμαστε.

Και αυτοί που εκλεγούμε είναι ΚΑΘ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ ΟΜΟΙΩΣΗ ΜΑΣ. Και κάθε τέσσερα χρόνια νομιμοποιούμε τον εκφυλισμό μας.

Και φταίμε εμείς. Εμείς και μόνο εμείς σαν λαός. Και μην ακούμε τα παπαγαλάκια που λένε ότι φταίει το δντ, η ντπ, η μερκελ, ο τραμπ κλπ.

ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΛΑΟΣ.

https://epanastasiskepsis.blogspot.com/2020/02/19.html

loading...