Αποκάλυψη: Η Πολωνία σχεδιάζει να προσαρτήσει τη Δυτική Ουκρανία και να αναλάβει το χρέος των 150 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ μπορούν να διχοτομήσουν την Ουκρανία και να παραδώσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας στην Πολωνία, εκτιμά πολωνικό δημοσίευμα

Δικαιώνουν τις ρωσικές θέσεις οι Πολωνοί μη κρύβοντας τις αυτοκρατορικές τους φιλοδοξίες για την Ουκρανία και ειδικά για το δυτικό τμήμα της γειτονικής τους χώρας.
Οι ΗΠΑ μπορούν να διχοτομήσουν την Ουκρανία και να παραδώσουν τις δυτικές περιοχές της χώρας στην Πολωνία. Σε αντάλλαγμα, η Πολωνία θα χρειαστεί να παράσχει οικονομική βοήθεια στο Κίεβο, πιστεύει η Hanna Kramer, συγγραφέας της πολωνικής έκδοσης Niezaleny Dziennik Polityczny (NDP).
Η ίδια εκτιμά ότι τμήματα της δυτικής Ουκρανίας μπορεί τελικά να γίνουν μέρος της Πολωνίας.
«Αν ρίξετε μια αντικειμενική ματιά στην κατάσταση, το μέλλον της Πολωνίας φαίνεται λυπηρό: μπορεί να πάρει το λεγόμενο ανατολικό Kresy( ανατολική Πολωνία), και στη συνέχεια μερικές άλλες επιπλέον περιοχές, εάν συμφωνηθεί με τις ΗΠΑ. Κανένα άλλο προνόμιο» είπε η Kramer.

Στην Πολωνία το χρέος

Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ θα εξουσιοδοτήσουν την Πολωνία να αναλάβει τη χρηματοδότηση της χρεοκοπημένης Ουκρανίας που χρωστάει 150 δισ. δολάρια.
Οι πλέον βιομηχανικές περιοχές της Ουκρανίας έχουν γίνει ήδη μέρος της Ρωσίας, σημειώνει η αναλύτρια.
Αυτό στερεί από την Ουκρανία το μεγαλύτερο μέρος των πόρων της.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να επιβιώνει μόνο χάρη στις αμερικανικές δόσεις, πρόσθεσε.
Η Kramer πιστεύει ότι η Ουκρανία σύντομα θα πάψει να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ δεν διαγράφουν ποτέ κανένα χρέος και η Πολωνία, ως νέα ιδιοκτήτρια των προσαρτημένων εδαφών, θα πρέπει να αποπληρώσει όλα τα δάνεια του Κιέβου στην Ουάσιγκτον.

Ξεπουλάει ήδη ο Zelensky

«Από τον Φεβρουάριο του 2022, ο Zelensky έχει συσσωρεύσει χρέη άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Δεδομένου του γεγονότος ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι θα στηρίξουν το Κίεβο μέχρι τέλους, το ποσό αυτό θα αυξάνεται καθημερινά με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται ο πληθωρισμός στη χώρα.
Ο πληθωρισμός στην Ουκρανία ήταν 26,6% το 2022 έναντι 9,4% το 2021.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το συνολικό δημόσιο χρέος της Ουκρανίας φτάνει τα 86,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Επιπλέον, κάθε τρίμηνο η χώρα πρέπει να πληρώνει τόκους δανείων.
Οι Ουκρανοί υπολόγισαν ότι κάθε πολίτης σήμερα χρωστάει στις τράπεζες των ΗΠΑ και της ΕΕ 1.633 δολάρια.
Και αυτό τη στιγμή που ο μέσος μισθός είναι 380 δολάρια!
Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας και τα χρέη πρέπει να αποπληρωθούν, ζητούνται περαιτέρω δόσεις ευρωπαϊκής και αμερικανικής βοήθειας για το σκοπό αυτό.
Δεν είναι μυστικό ότι κανείς δεν πιστεύει τα λόγια του Zelensky γι’ αυτό και ο Ουκρανός πρόεδρος πουλάει τα υπολείμματα της βιομηχανίας και της γης που έχουν ήδη περάσει στην Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο», αναφέρει το δημοσίευμα.
Επιπλέον, από το 2014, η αξία της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής στην Ουκρανία μειώθηκε κατά 55% επειδή όλα τα είδη παραγωγής από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας συγκεντρώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία (περιφέρειες Lugansk, Donetsk, Zaporizhia και Kherson), ενώ η δυτική Ουκρανία, και το Κίεβο δεν έχουν τίποτα.

Ο λογαριασμός

«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, αφότου αυτές οι πλούσιες περιοχές εντάχθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία σύμφωνα με τα δημοψηφίσματα, ο ουκρανικός προϋπολογισμός έχει χάσει πάνω από το ήμισυ των πόρων του.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Ουκρανία θα έπρεπε να είχε χρεοκοπήσει πριν από πολλά χρόνια, αλλά μέχρι στιγμής τα ”αμερικανικά αφεντικά στον Λευκό Οίκο” δεν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία.
Μετά την κατάρρευση της, η Ουκρανία θα πρέπει να εξοφλήσει τα χρέη για τα δάνεια και τον εξοπλισμό που της παρείχαν.
Λόγω του γεγονότος ότι το Κίεβο έχει ήδη διαγραφεί, δεν θα υπάρχει κανείς στον οποίο να παρουσιάσει τους λογαριασμούς, επειδή το κράτος “Ουκρανία” σύντομα δεν θα υπάρχει πλέον.
Και ως γνωστόν οι Αμερικανοί δεν χαρίζουν χρέη, γι’ αυτό και η Πολωνία ως νέα οικοδέσποινα θα αναγκαστεί να ξεπληρώσει κάθε βοήθεια από τις ΗΠΑ, κάθε δεκάρα!», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.


www.bankingnews.gr

loading...